Autor Wątek: Za niskie obroty ok 500/min na LPG  (Przeczytany 6573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbis

• Gość
Za niskie obroty ok 500/min na LPG
« dnia: 06 Kwietnia 2009, 11:32:06 »
Witam,
Mam takowy problem, że na gazie mam bardzo niskie wolne obroty. Swiece filtry olej wszystko powymieniane jednak tak jak było tak jest dalej.
Jak moge podniśc te obroty?? Dodam ze na benzynie jest normalnie ok 800obr.
Czyscilem w zeszłym roku krokowca jednak nic to nie dało;/
Czy jest jakas mozliwosc mozliwosć podniesienia tych obrotów???
...gdzies kiedys słyszałem ze mozna zresetowac kompa i po załączeniu auta włączyc wszystkie odbiorniki w celu dozego poboru mocy czy to prawda???
jesli tak to jak to prawidłowo zrobic????

bastiansd

• Gość
Odp: Za niskie obroty ok 500/min na LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Kwietnia 2009, 22:24:48 »
witam.mam podobny problem i jeszcze jedno-nie mogę odpalić ani na gazie,ani na benzynie-przełącznik muszę mieć na zero - 0- żebym mógł odpalić.co może być przyczyną?silniczek krokowy??jak się do niego dobrać?napisałeś,że czyściłeś go?jak?pozdrawiam i prosze o odpowiedź na meil;a bastiansd@wp.pl

Offline adpre

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwietnia 2009, 22:43:28 »
na zero? najczesciej w instalacjach z ktorymi sie spotkalem, pozycja przelacznika zero, to bylo odpalanie na gazie, I to benzyna, a II uruchamianie na benzynie, a potem przejscie na gaz poprzez zwiekszenie predkosci obrotowej silnika, tj. przegazowanie, lub po osiagnieciu okreslonej temp silnika

swiece, przewody, kopulka?

jesli odpalisz, i bedzie ciemno to sprawdz czy nie masz disco na przewodach
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec.
(George Carlin)

Piłeś -  nie jedź!
Nie jedziesz - wypij.

Offline Camelionix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2009, 22:46:48 »
Za niskie obroty mogą świadczyć także o zbliżającej się wymianie parownika... Najpierw to wyreguluj instalacje, tylko powiedz żeby Ci i na parowniku podregulowali, bo powinna tam być śrubka od wolnych obrotów.

c_4

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Kwietnia 2009, 14:57:10 »
odnośnie niskich obrotów
z przodu przepustnicy poniżej linki gazu i lekko za nią jest mała śrubka którą możesz "podnieść" obroty, przez delikatne jej wkręcenie co spowoduje lekkie uchylenie przepustnicy i sztuczne podniesienie obrotów

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwietnia 2009, 20:58:58 »
Miałem kiedyś podobny problem. Przy parowniku jest śruba odpowiadająca za wolne obroty, wystarczy ją trochę chyba odkręcić- i nie polecam nic kombinować przy lince gazu, bo ona musi mieć luz, i naczej na benzynie zacznie wariować. Ale moja rada jest taka- wywalcie te instalacje i załóżcie sekwencje i zero problemów i normalna jazda sie kłania, koszt około 1400zl i problem z głowy.Ja tak zrobiłem i carinca  220 na gazie bez problemu idzie i  jeszcze jej mało <taniec>

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwietnia 2009, 21:46:13 »
Witam,
Mam takowy problem, że na gazie mam bardzo niskie wolne obroty. Swiece filtry olej wszystko powymieniane jednak tak jak było tak jest dalej.
Jak moge podniśc te obroty?? Dodam ze na benzynie jest normalnie ok 800obr.

Zwiększ lub zmniejsz dawkę gazu bo masz niewłasciwy skład mieszanki na wolnych i nie ruszaj regulacji na przepustnicy.Obroty jałowe ustawia się na benie a gaz dopasowuje się do tego ustawienia a nie odwrotnie.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwietnia 2009, 19:05:11 »
odnośnie niskich obrotów
z przodu przepustnicy poniżej linki gazu i lekko za nią jest mała śrubka którą możesz "podnieść" obroty, przez delikatne jej wkręcenie co spowoduje lekkie uchylenie przepustnicy i sztuczne podniesienie obrotów

I to jest najgorsze co można zrobić w tym przypadku (i w ogóle) :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2009, 12:27:14 »
Ja tak miałem kiedyś zrobione w instalacji lpg 2 generacji i mechanik odrazu zaczoł szukać przyczyny takiego ustawienia przepustnicy a w finale założyłem sekwencje...... Nie polecam tez podciągania obrotów linka gazu <zalamka>

muflonek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2009, 18:18:33 »
a ja polecam blos :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl