Autor Wątek: mały przegląd  (Przeczytany 3682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawomirm

• Gość
mały przegląd
« dnia: 13 Grudnia 2004, 11:42:46 »
wiem,ze Iszy przeglad robi sie po 15 tys., ale slyszalem,ze niektorzy jezdza na tzw. maly przeglad  po 1,5-2 tys. km. Zeby wymienic przede wszystkim olej po pierwszym dotarciu. Czy jest rzeczywiscie potrzebny mały przegląd?

s.
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:01:33 wysłana przez Janmor »

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Re: ma³y przegl±d
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2004, 11:47:33 »
Cytat: slawomirm
wiem,ze Iszy przeglad robi sie po 15 tys., ale slyszalem,ze niektorzy jezdza na tzw. maly przeglad  po 1,5-2 tys. km. Zeby wymienic przede wszystkim olej po pierwszym dotarciu. Czy jest rzeczywiscie potrzebny mały przegląd?

s.

Mnie informowali że nie i ja nie robiłam...

Smok

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2004, 11:49:06 »
czy jest potrzebny to nie wiem- ale na pewno nie zaszkodzi, skoro część zaleca a częśc nie- to lepiej to zrobić- koszt niewielki a kożyści mogą być!!!

Hicks

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudnia 2004, 11:54:46 »
Eee, tam - to granda albo nasze narodowe przyzwyczajenie do wciskanej nam przez lata lipy.
Masz na auto 3 lata gwarancji - jeśli Toyota nie zaleca wymiany przed 15 kkm to wydaj tą kasęnp na lepsze paliwko na renomowanych stacjach.
Albo Sylwestra  :wink:

Smok

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Grudnia 2004, 12:01:58 »
a uwążasz Hicks, że już przestali wciskać nam lipę??? Zobacz co wyprawiają stacje obsługi- masz pweność jaki syfiasty olej Ci zalali??? Odważysz sięjeździć na tym przec cały rok???? Ja wolałbym zmienić- mieć pewnosc i spać spokojnie! W końcu to nie majątek a można sporo zyskać

Hicks

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Grudnia 2004, 13:38:28 »
Oczywiście ale moja wypowiedź jest ważna do momentu kiedy do auta zabierają sięRodacy.
A olej który masz na początku jest wlany fabrycznie.

Lapa

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Grudnia 2004, 13:45:42 »
Ja też nie zmieniałem oleju. Jak Toyota tego nie wymaga tylko pozwala jeździć na fabrycznie zalanym oleju, to po co nabijać kabzęserwisowi.

Poza tym Yarisem nie będęjeździł do końca świata po 3 letniej gwarancji mam nadziejępobujać sięnim najwyżej 2 lata i do ludzi.

Hicks

• Gość
ma³y przegl±d
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Grudnia 2004, 13:52:22 »
:athunbsup

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl