Autor Wątek: Rdzewiejący Auris  (Przeczytany 32875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Rdzewiejący Auris
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Maja 2009, 08:06:05 »
(...) no i to spalanie z silnika 1.3 prawie 8 litrów to dużo w porównaniu z silnikami z cariny 1.6 czy nawet 2 litry., No cóz chyba toyota postawiła już tylko na zarobek bo o trwałości i ekonomii możemy zapomnieć, SMUTNE!!!! :cry:
Witam.
Nie ten wątek ale jak porównasz wyposażenie ilość poduszek, ABS, itp. układy oraz weźmiesz pod uwagę wagę pojazdu to będziesz miał mniej wątpliwości na temat spalania ...

Pozdrawiam
Obi

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Maja 2009, 23:10:31 »
Witam . Zerwłem ten silicon z dolnych rantów drzwi i się okazało że jest pod nim oprócz rdzy tylko i wyłacznie goła blacha . Jak ten silikon w jednym miejscu puści to rdza pewna . Drzwi są na to klejone . Przeważnie są to miejsca w drzwiach gdzie woda ma odpływać . No ale to w Cari 14 letniej a nie w nowym aucie . Pozdro .

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Maja 2009, 18:36:38 »
(...) no i to spalanie z silnika 1.3 prawie 8 litrów to dużo w porównaniu z silnikami z cariny 1.6 czy nawet 2 litry., No cóz chyba toyota postawiła już tylko na zarobek bo o trwałości i ekonomii możemy zapomnieć, SMUTNE!!!! :cry:
Witam.
Nie ten wątek ale jak porównasz wyposażenie ilość poduszek, ABS, itp. układy oraz weźmiesz pod uwagę wagę pojazdu to będziesz miał mniej wątpliwości na temat spalania ...

Pozdrawiam
Ale blacha też jakaś cieńsza..

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Maja 2009, 21:17:44 »
Witam.

Pozdrawiam
Ale blacha też jakaś cieńsza..
Szczerze powiedziawszy to nie jestem tego pewien.
Wyobraź sobie, że wgniotkę w mojej Rolce na nadkolu zrobił spadający z drzewa kasztan (przyp. auto rok 2000).
Obi

Offline plamm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Lipca 2010, 13:45:03 »
Ja miałem Yarisa 2004 i były miejsca gdzie ruda robiła swoje, ale teraz noszę się z zamiarem kupna nowego Aurisa, ale mnie martwicie, ja go chce potrzymać też z 5lat do 6 lat, ale jak tak ma być to już nie wiem czy na coś innego się nie przerzucić.
Pozdrawiam Łukasz
Auris 2010 FL 1.4 D4D 90KM 5D Terra

Offline fireman85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Października 2010, 21:57:27 »
Cześć.
Mi brakuje słów, żeby opisać stan blach w Aurisie z 2008r. Odpryski od kamyków, delikatne otarcie, nie dłużej jak kilka tygodni i rdza jest widoczna. Masakra ale naszczęscie w ASO wszystkie takie sprawy załatwiają bez gadania.
Pozdro
Reklama w podpisie - usunięta - Swoop

douglas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:37:39 »
Witam.
To bardziej wątek z kategorii ciekawostek. Mój Auris z przebiegiem ok 50tys. km objawił nowe oblicze. Wczoraj byłem go umyć na bezdotykowej i schylając się w okolice prawego progu ze zdumieniem moim oczom ukazały się ogniska rdzy na całej jego długości. Po lewej stronie ani śladu. Serwis na początku lipca, więc chłopaki będą musieli się tym zająć.
Link do zdjęcia:
http://www.iv.pl/images/79860364209682236304.jpg

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:46:09 »
ja bym w takiej sytuacji pisał pismo do TMP aby odkupili ode mnie auto i sprzedali nowe po kosztach

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:51:34 »
ja bym w takiej sytuacji pisał pismo do TMP aby odkupili ode mnie auto i sprzedali nowe po kosztach

Pisać możesz...  <zalamka> Jasne, że fajnie by było jakby na coś takiego poszli... ale niestety nierealne...

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:55:52 »
historia zna takie przypadki, kiedy auta naprawiane na gwarancji kilkakrotnie na to samo zchorzenie były odkupywane na preferencyjnych warunkach :)

dla mnie rdza w nowym aucie je eliminuje na wstepie dlatego sam bym sie staral zalatwic aby auta pozbyc

ale gdybac sobie mozna

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:57:57 »
Masz ten samochód od nowości? Pamiętaj, że samochód z salonu nie oznacza bezkolizyjny. 

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

douglas

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Czerwca 2013, 14:05:01 »
Oczywiście Auris od nowości w moich rękach. Rocznik 2008. Nie sądze by spadł im z lawety. Na perforacje jest gwarancja więc o to się nie boję. Poza tym po głowie chodzi mi już nowy Auris HSD. Chociaż sam fakt pojawienia się tylu ognisk korozji jest zdumiewający.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Czerwca 2013, 14:28:38 »
Żeby tylko nie stwierdzili, że korozja powstała w wyniku ubytków lakieru przez uderzenia kamieni.
Gosc od którego kupiłem Mondeo takie coś właśnie usłyszał w Aso a rdza była głównie po stronie wewnętrznej nadwozoia. Reklamacje odrzucili.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Czerwca 2013, 15:09:03 »
Panowie trzymamy się tematu!

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl