Autor Wątek: Klima E12  (Przeczytany 22269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cholo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Klima E12
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Maja 2009, 20:23:18 »
Gdzie mogę jeszcze szukać tego osuszacza?

:cry:

dalem Ci wczesniej linka do schematu (nie wiem tylko czy wybralem dobry model samochodu):
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2002_TOYOTA_COROLLA_ZZE120L-DWMDKW_8718.html

wejdz tam, w prawej ramce, poszukaj elementu "DRYER, COOLER" i go kliknij (na obrazku sie podswietli ten element).
na moje to z niego wynika, ze osuszacz powinien sie miescic zaraz przy chlodnicy i jest to dosc maly element (w stosunku do normalnych osuszaczy) osloniety jakas zaslepka.

poniewaz, jest przy nim cena wiec wydaje sie, ze mozna go kupic osobno (wystarczy zadzwonic do ASO i sie spytac).

pozdrawiam,
cholo
« Ostatnia zmiana: 21 Maja 2009, 20:32:53 wysłana przez cholo »

Offline jads72

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Maja 2009, 21:21:20 »
Wielkie dzięki Koledzy, przyjrzę się temu ustrojstwu jeszcze raz a z rańca faktycznie zadzwonię do ASO, pojechałbym ale do najbliższej ASO mam 45 km, więc się chyba nie opłaca.
Pozdrawiam  
d.s.

Offline jads72

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Lipca 2009, 23:00:23 »
Witam!
Wracam do wątku ponieważ dzwoniłem właśnie do ASO Toyoty w Ełku i tam powiedziano mi, że żadnego osuszacza w tej Toyce nie ma. Jedyne co się wymienia podczas kontroli klimy to filtr kabinowy. Ciekawe co?  <taniec>
d.s.

odyseuszek

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lipca 2009, 00:04:45 »
Cóż jest ASO i ASO, zadzwoń do innego może będą bardziej zorientowani - osuszacz jest "zintegrowany" z chłodnicą kliny, mieści się właśnie w tym "walcu" przy chłodnicy. Dostęp jest od dołu, tak więc raczej trzeba wymontować chłodnicę do wymiany. Faktem zaś jest, że instrukcja serwisowa nie przewiduje jego okresowej wymiany - przypuszczam, że wymienia się wtedy kiedy nastąpiło całkowite rozszczelnienie/zawilgocenie układu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl