Autor Wątek: no i stało się, 1 usterka  (Przeczytany 7108 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gregmen

• Gość
no i stało się, 1 usterka
« dnia: 10 Grudnia 2004, 11:13:24 »
raaatujcie... padła mi nagrzewnica czyli centralka czy jak to tam sięzwie, dziurawa itd.... gdzie to kupic, może ktoiś ma do sprzedania, raaatunkuuuu
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2010, 22:08:03 wysłana przez Janmor »

major

• Gość
Pomocy - polecia³a mi ch³odnica.........................
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2004, 12:06:08 »
Sprecyzuj dokładniej co potrzebujesz.

Major

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2004, 12:14:58 »
no od mechanik usłyszałem dziurawa nagrzewnica

SEAT

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Grudnia 2004, 22:11:02 »
:modlitwa   błagam powiedzcie gdzi emozna kupic jakąś uzywke lub podróbke................a moze podchodzi od innego samochodu.
Przeciez jak pojade do ASO to na zawał umre ---- zabiją mnie ceną.
Pozdro RW

SEAT

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Grudnia 2004, 17:01:09 »
Dzieki serdeczne.

Namiar superrrrrr. :aclap
W ASO cena nowej 1810 PLN  a tutaj 500 PLN i to za Denso.
Raz jeszcze dzieki.
RW

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Grudnia 2004, 17:43:36 »
no to seat zarobiłem PIWO u CIEBIE!!!!

można chłodnice znaleźć taniej, np na giełdach, Słomczy itp ale za 100-400 zł, będzie to chłodnica używana, i może chodzic równie dobrze rok jak i 10 lat

niestety ten namiar który podałem nie ma wszystkich części
mojej nagrzewnicy nie mieli no i ją połatałem i za wszystko razem z termostatem zapłaciłem 400 zł, a za samą centralke w toyocie powiedzieli 1900 zł, no to ja pomyslałem że zamiast kupować częsci w toyociew to ja sobie sprowadzęz niemeic na częsci prevkęza 6000 (* a tak ajest teraz atuknieta w bok na allegro)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Grudnia 2004, 23:39:33 »
Seat ja niedawno miałem zabawęz chłodnicą. Do manuala nie bylo problemu , można było w ciągu 48 h sprowadzić z Czech. A do automatu kicha. Ale mam tu u siebie gościa który wymienił mi cały grill na nówkęzamontował dolny zbiornik ze starej chłodnicy a górny zbiornik (miałem popękany ) dorobił mi nowy. Na rano miałem gotowy samochód za 600 plus vat bo brałem fakturę.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Grudnia 2004, 23:49:49 »
Gregmen leć do najbliższego magika od chłodnic to przecież podobne ustrojstwo. Oni mają różne sposoby naprawy albo wymiany elementów.

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Grudnia 2004, 23:56:45 »
poklejone, plus wymiana termostatu, zdarli 400 zł

a toyota chciała 1920 zł (ciekawe ile za robotę)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Grudnia 2004, 00:00:39 »
No to chyba nie za drogo nie  :?:

eltech

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Grudnia 2004, 00:01:29 »
napisz co dokładnie Ci tam zrobili

SEAT

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Grudnia 2004, 21:16:14 »
Cytat: gregmen
no to seat zarobiłem PIWO u CIEBIE!!!!

można chłodnice znaleźć taniej, np na giełdach, Słomczy itp ale za 100-400 zł, będzie to chłodnica używana, i może chodzic równie dobrze rok jak i 10 lat

niestety ten namiar który podałem nie ma wszystkich części
mojej nagrzewnicy nie mieli no i ją połatałem i za wszystko razem z termostatem zapłaciłem 400 zł, a za samą centralke w toyocie powiedzieli 1900 zł, no to ja pomyslałem że zamiast kupować częsci w toyociew to ja sobie sprowadzęz niemeic na częsci prevkęza 6000 (* a tak ajest teraz atuknieta w bok na allegro)

A masz pivo masz na 100% jak sie spotkamy.

Tej Previ z Allegro bym nie kupowal - 6 tys pln za tak walnieta bym nie dał.
Byla kiedys na mobile.de cała za 900 Eur - na czesci.
Ta z Allegro jest zbyt bardzo walnieta w bok i obawiam sie ze silnik w niej tez ucierpial wiec jakie zniej czesci - troszke plastików i tyle.

Pozdro RW

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Grudnia 2004, 16:23:50 »
no po prostu pokleili nagrzewnicę, wymienili termostat (65 zł w japan cars ale w internecie widziałem po 28 zł) no i hjak to w previi ze wszystkim jest troche roboty i jeszcze ładnie umyli i podcvzy.ścili w środku razem 400 zł
za nową toyota chciała 1900, dzowniłem w wiele miejsc ale nikt nie miał, pewnie bym ją w końcu upolowa w jakims słomczynie czy poznaniu, ale czujęże za samą nagrzewnicęktos by zawoła z 500 zł plus naptrawa i pewnie by mnie to wyniosło z 800 z
usterka nastąpia bo poprzedni właściciel zalał kiedyś woda, a poza tym jednak po 14 latach ta cieniutka bl;aszka ma prawo sięprzediurawić

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Grudnia 2004, 16:24:22 »
no po prostu pokleili nagrzewnicę, wymienili termostat (65 zł w japan cars ale w internecie widziałem po 28 zł) no i hjak to w previi ze wszystkim jest troche roboty i jeszcze ładnie umyli i podcvzy.ścili w środku razem 400 zł
za nową toyota chciała 1900, dzowniłem w wiele miejsc ale nikt nie miał, pewnie bym ją w końcu upolowa w jakims słomczynie czy poznaniu, ale czujęże za samą nagrzewnicęktos by zawoła z 500 zł plus naptrawa i pewnie by mnie to wyniosło z 800 z
usterka nastąpia bo poprzedni właściciel zalał kiedyś woda, a poza tym jednak po 14 latach ta cieniutka bl;aszka ma prawo sięprzediurawić

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl