Autor Wątek: camry 3.0 skrzynia wariuje  (Przeczytany 2605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tedziu

• Gość
camry 3.0 skrzynia wariuje
« dnia: 28 Maja 2009, 04:22:33 »
Witam zmieniłem silnik w tym tygodniu  i niestety kick down mi  wariuje (wcześniej było  ok- no może  na gazie się  dławił) zmienia mi bieg w dół a potem zaczyna  wariowac.  Czy podciśnieniówe rurki pomyliłem   czy  raczej  to regulacja linek?  i czy jest  tam  jakiś czujnik  połóżenia pedału gazu?  nie wiem od  czego  zacząc  POMOCY   camry 93   30 le

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
Odp: camry 3.0 skrzynia wariuje
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwca 2009, 16:51:24 »
napewno występuje czujnik położenia przepustnicy (TPS ). Jeżeli zmieniałeś silnik to zapewne coś grzebałeś przy przepustnicy. Jak kiedys zacząłem sie bawić przepustnica, obrotami i różne jaja się działy ze skrzynią, szarpanie, brak redukcji, przeciąganie biegów. A jakie masz obroty kolego?? Sprawdź obroty na rozgrzanym silniku, ale nie od zimnego do ciepłego. Tylko jak już silnik się nagrzeje do optymalnej temperatury, to go zgaś i odpal ponownie, szybko. Czekam na info.....

PozDRo
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

tedziu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lipca 2009, 01:52:15 »
dzięki za podpowiedź.Dopiero wróciłem z wakacjii , naszczęście bez samochodu . w poniedziałek się tym zajmę i opiszę co mu było.
pozdro

tedziu

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Czerwca 2010, 02:48:15 »
dawno  tu nie gościłem  ale  problem był  banalny  poprostu bez mojej wiedzy  mieszalnik instalacji lpg wymienili na  mniejszy  i  nie  radził sobie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl