Autor Wątek: Nowy duch w GTI  (Przeczytany 7226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« dnia: 16 Grudnia 2004, 20:43:23 »
musiałem siępochwalić :-DD
po wymianie uszczelki pod ssącym i zrobieniu wydechu-jest lepiej i czuć troszkęróżnicę, niestety okazała się(lub stety), że jednak jak rok temu robiłem głowicę(polerka dolotu, wylotu, zaworków) koleś nie do końca zrobił to dobrze, ale mam namair na kolesia ktory to zrobi jak należy i zobowiązał sięprzed i po sprawdzić to na hamowni, zatem po nowym roku ... będzie jaaaaazda :-DD
jeszcze okazało sięże miałem tłoczek w tylnych tarczach (lewa strona) zabloikowany, który mnie hamował, zatem też ciut to pogarsza, ale zrobi sięi będzie nowa radość z jazdy GTI
dziś ścigałem sięna prostej (obwodnica) z GSI (roku temu miałem remont kapitalny silniczka=-zate,m nie zajechany) zagazopwany, ale mój też i do 100km/h pół długości auta na moją korzyść  :adiabelek później już było tylko gorzej, a koleś ścigant od czasu do czasu tak jak ja zatem TKP rulezzzzzz

FAWORYT

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Grudnia 2004, 23:43:07 »
Więc jednak GSi 16V daje rade,sam z takim startowałem,do 100km/h prawie równo,a potem niechce mi siępisać :-DD ,ale ja bez gazu i on tyż.Konrad dawno już niestaliśmy na kresce 1/4mili,he,he,po tych wszystkich udoskonaleniach powinieneś wreszcie dać rade,ale w życiu to różnie bywa,no nie?Gratuluje Ci takiej zajefajnej GTI.Jabym sięnawet był w stanie zamieć,ale za wersje 175KM,bo to już byłaby chyba 94rok wzwyż,ja jednak mam 95 więc niewypada sięcofać zbytnio 8) Jeszcze raz naprawde  :modlitwa  .Prosimy zrobić zimową sesje zdjęciową z GTI i tu zapodać :cidea

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2004, 11:04:22 »
175 KM to chyba po liftingu,tak mi sięwydaje.Ale mogęsięmylić 8)

FAWORYT

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Grudnia 2004, 11:16:36 »
Cytuj (zaznaczone)
175 KM to chyba po liftingu,tak mi sięwydaje.Ale mogęsięmylić

JA myśle,że silnik ten dostała Carinka wtedy,gdy w modelu celica go wprowadzono ,czyli w celice okularnicy od 94rok  8)  i wtedy w carinie też był montowany.Tylko niewiem dlaczego ma takie same osiągi na papierze jak silnik 158KM,do setki tam jakieś 8.4,czy tam 8.2sek(czy to ma związek z trakcją?)tylko V-max sięzwiększyła(bo większa moc),a moment obrotowy ten sam,ale może dłużej trzyma sięw max.wartościach(któż to wie... :cehhh ) i zmniejszyło zużycie paliwa(podobno...) w tym mocniejszym silniku.Może normy emisji spalin to wymusiły  :chmmm

Darus

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Grudnia 2004, 14:47:15 »
To CarinaGTI poszalejemy  :wink:  :-DD

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Grudnia 2004, 19:57:11 »
Cytat: Darus
To CarinaGTI poszalejemy  :wink:  :-DD

heh No ba oberkofy rulezzz  :adiabelek

Darus

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Grudnia 2004, 00:38:24 »
CarinaGTI,  :-DD  :-DD

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Grudnia 2004, 23:26:15 »
spokojnie to dopiero początek ale jak na razie nic więcej nie mówię, bedzie jeszcze delikatnie lepiej, okazało sięże jeszcze podciśnienia coś nie ten teges, ale da sięto zrobić i bgędzie prawidziwe >158KM  :adiabelek to taki mały prezencik gwizdkowy  :-DD

FAWORYT

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Grudnia 2004, 12:20:44 »
Ja mojej zrobiłem prezencik gwiazdkowy.Wymyłem,odkurzyłem,wypsikałem elegancko delikatnie w środku cocpitem i na zewnątrz plasitiki wszystkie,poczym stała w garażu i cieszyła znaczek :P ,za to dzisiaj razem poszalejemy :D

Darus

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Grudnia 2004, 14:21:19 »
CarinaGTI, u mnie wyjsciowo... >200KM...  :-DD
Jak dobrze pojdzie (czyt. Ola pozwoli i bedzie kasa)...to moze Turbo bedzie?? a wtedy zblize sie do 300? Ojojo masakrator BeMeK  :athunbsup  :adiabelek

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Grudnia 2004, 23:41:48 »
Cytat: Darus
CarinaGTI, u mnie wyjsciowo... >200KM...  :-DD
Jak dobrze pojdzie (czyt. Ola pozwoli i bedzie kasa)...to moze Turbo bedzie?? a wtedy zblize sie do 300? Ojojo masakrator BeMeK  :athunbsup  :adiabelek

hiehe dres masakrator aj lajk this, I think I know what's gonna to be  :-DD  :cnice  :-DD  ale szaaaaaaa

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Grudnia 2004, 23:44:41 »
a tak btw to dziś dzień ścigałem sięz kuzynem, jego furka omega MV6 hmmm no cóż ... przegrał  :adiabelek

FAWORYT

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Grudnia 2004, 17:25:16 »
Cytuj (zaznaczone)
 jego furka omega MV6 hmmm no cóż ... przegrał  

To i tak znęcanie sięnad słabszym konrad :lol: .W sedanie taka MV6 ma 8.8 sek do setki,a w Caravanie 9.3 do setki,a ty kręcisz regularne 8sekundówki do paczki ,więc... i tak gratulacje :bbravo
Czy ta GTI naprawde tak zapiernicza :chmmm  :lol:  :lol:  :lol:

CarinaGTI

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Grudnia 2004, 20:01:37 »
Cytat: FAWORYT
Cytuj (zaznaczone)
 jego furka omega MV6 hmmm no cóż ... przegrał  

To i tak znęcanie sięnad słabszym konrad :lol: .W sedanie taka MV6 ma 8.8 sek do setki,a w Caravanie 9.3 do setki,a ty kręcisz regularne 8sekundówki do paczki ,więc... i tak gratulacje :bbravo
Czy ta GTI naprawde tak zapiernicza :chmmm  :lol:  :lol:  :lol:

już tak, a co dopiero jak wezme sięza poprawienie głowicy  :adiabelek

Bisua

• Gość
Nowy duch w GTI
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Grudnia 2004, 01:28:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Czy ta GTI naprawde tak zapiernicza    
oj zasuwa zasuwa  :anarty  :anarty  :athunbsup

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl