Autor Wątek: CAMRY 2.2 szarpie na benzynie. POMOCY!!!  (Przeczytany 1933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uler

• Gość
CAMRY 2.2 szarpie na benzynie. POMOCY!!!
« dnia: 02 Lipca 2009, 22:22:43 »
Witam jestem od niedawna posiadaczem camry 2.2 94r zasilanej PB/LPG. Mam problem autko chodzi na gazie bez zastrzezen natomiast na benzynie szarpie i nie wkreca sie. Czy to moze byc np filtr paliwa lub pompa? Bede wdzieczny za kazda porade pozdrawiam :-(
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2009, 22:29:43 wysłana przez uler »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: CAMRY 2.2 szarpie na benzynie. POMOCY!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipca 2009, 22:46:21 »
Może być filtr, lub pompa, lub wtryski, lub zawór kontroli wolnych obrotów, lub... sporo innych rzeczy.

Podaj więcej objawów, będzie łatwiej diagnozować. Podaj dokładnie, jaka Camry. Podaj, jaka instalacja gazowa. Uzupełnij profil, będzie łatwiej Ci kogoś wskazać w okolicy.

Myślę jednak, że główną przyczyną problemów z Pb jest zbyt rzadkie jej używanie ;)

pzdr

« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2009, 22:50:24 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

uler

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lipca 2009, 22:57:47 »
nie wiem jakie jest oznaczenie silnika bo mam za krotko to auto ,instalacja jest holenderska sekwencja, wiec odpala na benzynie ale prawie natychmiast przelancza na gaz, chodzila na benzynie bez zastrzezen bo czasem przepalam , wymienie swiece i przewody WN chociaz wiem ze gdyby to byla przyczyna to na lpg juz by nie chodzila, i filtr paliwa nie zaszkodzi

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lipca 2009, 23:03:38 »
Czyli europa, to chciałem wiedzieć. Silnik masz 5S-FE, innych 2.2  nie było  <diabel>

Zassij sobie 5s.pdf i poczytaj trochę - nadmiar wiedzy o własnym aucie jeszcze nikomu nie zaszkodził.

http://chomikuj.pl/marcinm

Żeby nie pakować się w koszty, zalej najpierw Vpowera95 i STP do wtrysków, i zrób ze 300-400km z ogniem.

Jeśli dalej bedzie źle, to pisz.

pzdr

« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2009, 23:06:39 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl