Autor Wątek: ON na Słowacji  (Przeczytany 2132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline butek

• Toyot Leżący
  • *
ON na Słowacji
« dnia: 08 Lipca 2009, 10:22:12 »
Jadę za miesiąc na Słowację. Jakie stacje polecacie ? Nie chcę lać podejrzanej ropy.
Pozdrawiam

Dagon

• Gość
Odp: ON na Słowacji
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2009, 10:50:16 »
Shell, Slovnaft - Obie mają super paliwko... od kilku lat jeżdżę na benzynce ale jak miałem ropniaka, to na Slovnafcie tankowałem. Taniej niż na Shellu a paliwo super (a silnik był bardzo wrażliwy na kiepskie paliwo). Ostatni raz temu byłem niecały rok temu, co prawda oktany a nie centyle lałem, ale nadal Slovnaft polecam. Tylko unikaj stacji przy autostradzie, bo ceny z kosmosu.
Agip też jak najbardziej. Lukoil pewnie ma taką samą jakość paliwa jak u nas w Polsce.
Jurki to fajne stacje. Jest ich niewiele ale mają mega tanie paliwo. Osobiście nie ryzykowałem z uwagi na cenę, ale kogo bym nie zapytał, to wszyscy mówili, że nie mieli nigdy problemu i sami tankują.... Natomiast teraz po wejściu Słowacji do strefy euro, to warto tę opcję rozważyć...
Generalnie Shell i Slovnaft to z czystym sumieniem polecić mogę ;]

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2009, 11:26:17 »
Dagon pug 405 wrażliwy na kiepskie paliwo?.
leje się opał a to śmiga.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipca 2009, 11:39:33 »
Marcin mi to samo mówił co Ty. Ja jednak miałem inne doświadczenia i po kilku tankowaniach na stacjach pod Geantem zrezygnowałem. Ojciec raz jak wziął ode mnie samochód zalał go jakimś g**** i efekt był taki, że rozpędzenie tego do 90km/h było tylko nieco prostsze od rozpędzenia malucha do takiej prędkości. Lałem Shell, auto odzywało.... lałem paliwo spod geanta, auto muliło..... Nie wiem dlaczego. To była tak prosta jednostka, że powinna śmigać bez problemu nawet na oleju opałowym z dodatkiem frytury.... a jednak coś było na rzeczy. I bardzo często słyszę od różnych ludzi, że głupoty gadam. Ja jednak swoje wiem... Kilka lat ten samochód ze mną spędził  <diabel>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl