Autor Wątek: Podświetlenie deski rodzielczej E12  (Przeczytany 16637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Labudin

• Gość
Podświetlenie deski rodzielczej E12
« dnia: 20 Lipca 2009, 18:13:59 »
Witam. Mam dziwna przypadlosc gdyz ostatnio zmienialem sprzeglo i po wymianie wszystko gra tylko mam problem z zegarami. Jak przekrece kluczyk to wszystko pieknie swieci na bialo a jak tylko wlacze swiatla mijania tablica zegarow ciemnieje i wyglada jak by prawie nie swiecila. A nie posiadam modulu przyciemniania (chyba, a przynajmniej nie doszukalem sie) Pomozcie co moze byc przyczyna. Czy mozliwe jest to przez wyciagniecie akumulatora bo wciskal mi taka ciemnote jeden z elektrykow. Z gory dzieki z odpowiedz. Pozdrawiam

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
Odp: Podświetlenie deski rodzielczej E12
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lipca 2009, 18:28:37 »
to wszystko jest kwestia ustawień.
można ustawić taką opcję chyba jak przyciemnianie tablicy po włączeniu świateł..
można też podkręcić oświetlenie, używa sie do tego tego samego "guzika", którego do przełączania dystansu przejechanego, itd.
nie wiem czy to jest komputer czy nie, bo nie posiadam e12, ale to ten sam przełącznik;)
poczytaj na forum było kilka razy (lub instrukcje samochodu!) ;)

pozdro
B
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline jads72

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lipca 2009, 22:39:22 »
Witam!
Podświetlanie zegarów i innych historii odbywa się poprzez naciśnięcie tego przycisku na tablicy zegarów po prawej stronie. Pierwsze naciśnięcie pokazuje zegar przebiegu nr 1 drugie zegar przebiegu nr 2 a trzecie przyciemnienie zegarów z tym, że musisz mieć włączone światła mijania bo inaczej nie ustawisz.
Posdro
d.s.

BliSki

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:14:38 »
Dodam jeszcze celem uzupełnienia dla potomnych, że wskaźnik przyciemnienia pokazuje się jako ilość kresek. _= itp.

ais11

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2009, 14:49:59 »
no i gdy przeskoczysz do tych kresek to musisz trzymać przycisk wciśnięty. Wtedy podświetlenie zegarów będzie się zmieniać. Puść przycisk gdy będzie Ci odpowiadało
Pozdrawiam

Althais

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwietnia 2010, 10:36:32 »
Witam

Niedawno kupiłem sobie Corolle E12. Chciałem zapytać czy w tym modelu tak jest, że deska rozdzielcza nie jest podświetlona ? Jak przekręcam kluczyk to jest przez chwile podświetlona, po odpaleniu silnika wygasa i bardzo słabo widać np przebieg. Dopiero jak się ściemni to cokolwiek widać. Czy da się to podświetlenie jakoś wyregulować żeby było to jakoś lepiej za dnia widać ?

-------------------------------------------------
scalilem watek z juz istniejacym ... ponizej dokladny opis ;-)

Radex E9
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2010, 11:50:38 wysłana przez Radex E9 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl