Autor Wątek: Pęknięty BLOK  (Przeczytany 2446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cameleon3

• Gość
Pęknięty BLOK
« dnia: 04 Sierpnia 2009, 16:28:58 »
witam,

zaczął mi się grzać silnik 2.0 TD 90 KM w ave i co się okazało nie chłodnica, nie termostat, nie uszczelka pod głowicą tylko pęknięty drugi cylinder w bloku i dodatkowo jak juz wcześniej pisałem pęknięty tłok. Nie wiadomo dlaczego tak się stało może tylko przypadek a może kiepska jakość materiałów wykorzystanych przez Toyotę a może to już nie Toyota bo nie produkowana w Japonii tylko w UK.
Straciłem zaufanie do tej marki oraz poczucie bezpieczeństwa jadąc Toyotą.
Pozdrawiam i szerokiej drogi...

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: Pęknięty BLOK
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sierpnia 2009, 16:38:59 »
witam,

zaczął mi się grzać silnik [...]Straciłem zaufanie do tej marki oraz poczucie bezpieczeństwa jadąc Toyotą.
Pozdrawiam i szerokiej drogi...

raczej temat kwalifikuje sie do pogaduch, poniewaz nie ma tu zadnego pytania  <diabel>

ja stracilem zaufanie do wielu innych marek i raczej nie obnosze sie z tym dookola, poniewaz awaria nie rowna awarii ... jezeli sie przygladam np. fordom (gdzie ustaerki sa nagminne) to mam inne zdanie, ale to tak jak pisalem wyzej  temat do pogaduch ;-)

pekniecie moglo nastapic rowniez z wielu innych przyczyn, a nie tylko  z wadliwosci materialow, badz produkcji w UK ... przegrzanie silnika, wypadek i inne okolicznosci mogly miec wplyw na krotsza zywotnosc

jeszcze tylko male pytanie  .. ktory rocznik ?
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2009, 16:40:34 wysłana przez Radex E9 »

cameleon3

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2009, 22:57:10 »
jest to Ave t22 z 1999 17 listopada, własnie odebralem samochod i teraz pozostalo mi dotrzec silnik i delikatna jazda. Choc po odebraniu zachwiala mi sie wskazowka (o jakies 3-5 mml ze 2x) termostatu, jednakze mechanik powiedzial, iz nalezy obserwowac ale sie nie przejmowac.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpnia 2009, 08:07:48 »
Witam.
Od kiedy masz auto - jak od nowości to Oki jeśli kupiłeś używkę to faktycznie nie wiadomo co się wcześniej działo z autem.
Pozdrawiam
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl