Autor Wątek: Wycieraczki Previa II  (Przeczytany 6861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arass

• Gość
Wycieraczki Previa II
« dnia: 16 Sierpnia 2009, 09:53:34 »
Witam.
Szukam wycieraczki przód srona kierowcy do Previi II.
Kupiłem zwykłe ale okazało się ze inne jest ramię (szersze), macie jakieś doświadczenia w tym temacie??
Jaki producent to robi??

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Wycieraczki Previa II
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Września 2009, 09:54:59 »
ASO, zamienników brak.

Możesz jeszcze uciąć końcówkę, przykręcić cieńszą, i zakładać "płaskie" pióra od PG 307. Sprawdza się, ale jest głośniej, i nie zawsze wyciera, jak należy.

ASOwe rozwiązanie jest cichsze, a wątpię, czy ktoś będzie tym autem jeździł powyżej 170 w deszczu, skoro auto ma Vmax 175 ( D4D ), 180 ( 2.4 A/T ), względnie 185 ( 2.4 M/T ), więc wybierz się do ASO, zamów samą gumkę pióra, i po bólu.

pzdr
3VZ.pl

vip

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Września 2009, 13:46:01 »
Ja do swojej kupiłem w sklepie dla ciężarówek. Stare klasyczne pióro o długości o ile pamiętam 70 cm. Koszt ok 50 PLN. Pasowało bez kłopotów.

kasiazgd

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2010, 18:32:07 »
Ja byłam cwańsza pióra były w bdb. stanie dokupiłam tylko na portalu aukcyjnym gumy koszt z dostawą to 42 zł za 3 szt

volt230

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lutego 2010, 09:01:14 »
Ja byłam cwańsza pióra były w bdb. stanie dokupiłam tylko na portalu aukcyjnym gumy koszt z dostawą to 42 zł za 3 szt

Tak, ale gumki trzeba jeszcze wymienić - jest to prosta sprawa ale zajmuje więcej czasu niż wymiana całego pióra. Druga sprawa to jakość materiałów sprzedawanych poprzez Allegro - totolotek, jak trafisz to będzie O.K.

kasiazgd

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2010, 19:01:01 »
wymiana gumy zajęła mi mniej czasu niż rozszyfrowanie sposobu zdjęcia pióra wycieraczki ( robiłam to po raz pierwszy)
z zakupem całego pióra też może być kłopot,
 bo nie masz pewności czy jeśli nie kupujesz oryginału od tego modelu będzie ono odpowiednio wyprofilowane i dociskać będzie gumę

wolałam zaryzykować z kupnem gum za "kilka" zł niż kompletu wycieraczek za kilka-set zł ja jestem zadowolona

Offline treborzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2011, 13:59:01 »
Pasują od ciężarowych koszt ok 40-50zł (za stronę kierowcy) a od pasażera do wyboru do koloru. Ale nie ma się co martwić Mitsu Grandis ma ten sam problem (od niego też pasują chyba nawet też długością).

kasiazgd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Listopada 2012, 11:52:40 »
Witam serdecznie.
Wiem że ta odpowiedź jest trochę późno, ale to tylko gwoli informacji.
Miałam dokładnie taki sam problem,
Kupiony komplet wycieraczek okazał się mieć małego bubla.
Wycieraczka od str pasażera jest ok, niestety ta moim zdaniem ważniejsza, tzn kierowcy nie pasuje.
W komplecie były reduktory uchwytów które też nic nie dały.
Nie znajdując innego rozwiązania, zakupiłam na portalu aukcyjnym same gumy i wymieniłam je.
Niestety efekt nie jest zadowalający.

Offline treborzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopada 2012, 15:28:56 »
Witam,
Nie ma co panikować z wycieraczkami, jak kupowałem Previę II to nawet nie zwróciłem na to uwagi. Dopiero jak przyszło mi je wymienić to zajarzyłem że coś jest nie tak.
Ale jak pisałem wyżej, trzeba patrezć za wycieraczkami do ciężarowych, na allegro też są do kupienia, można też dostać w Intercarsie. Koszty od 50 wzwyż.
Pozdrawiam,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl