Autor Wątek: Problem z suwanymi drzwiami  (Przeczytany 21453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wingerman

• Gość
Problem z suwanymi drzwiami
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Stycznia 2005, 00:31:28 »
Ja troche nie na temat.
Doczytalem ze eltech posiada jakas ksiazke o Previ.
Eltech, czy mozesz powiedziec co sie w niej znajduje, czy to jakas servisowka czy cos innego.

PS. Wlasnie sprawdzilem na mapie ze do Ząbek (tych mazowieckich bo sa jeszcze w Łódzkim) mam jakies 13,8 km.  :D

Kto wie, kto wie...

Pozdrawiam

eltech

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Stycznia 2005, 22:17:57 »
Wingerman serdecznie Cięzapraszam. Jest to książka niby serwisowa taka jak w sklepach do wielu innych marek aut dostaniesz. Ma jeden podstawowy feler- jest po angielsku ale wiele rzeczy i po obrazkach można dojść. W profilu masz do mnie namiary ale jakby co to zadzwoń na komurkę0 505-172-260.  Jeżeli mieszkasz niedaleko Ząbek ( tych pomiędzy Wawką a Zielonką  :-DD  ) to zapraszam. Daj znać wcześniej żebym wsadził książkędo samochodu i przyjeżdżaj. Ja przeważnie siedzęw sklepie od 8-18 więc nie powinno być kłopotu z trafieniem na mnie. A więc czekam na telefon  :-DD

wingerman

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Stycznia 2005, 01:21:56 »
Troche pozno to przeczytalem ale..  przeczytalem :D
Nie omieszkam skorzystac. :)

volt230

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Stycznia 2005, 20:04:10 »
Andy111-  piszesz o warsztacie w Warszawie na Racławickiej WOCAR - Prośba!!! jeżeli masz to podaj nr telefon do tego warsztatu.
Jerzy

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Stycznia 2005, 00:21:57 »
tel do warsztatu 8449470

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2005, 13:35:37 »
Nie chce mysleć o tym ze miały by mi sięzepsuć...jak kupiłem to klamka była zerwana...wyglądało na to ze dosyć długo więc działają narazie normalnie <w miarę> ale z klamką sam siębawiłem 3,5h w trzy osoby O_o
Pozdrówka

eltech

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:10:14 »
Ale jesteś zacięty no i masz dużo wolnego czasu  :-DD

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Stycznia 2005, 07:45:31 »
Dużo czasu? Moje autko stoji teraz jako pomnik na parkingu...bo robie z nim powoli żeby jeździć bezproblemowo :) Ale koszta mnie przerażają :(  Jakoś to będzie...musi być

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Stycznia 2005, 21:12:47 »
A co masz jeszcze do zrobienia??? Może juz coś robiliśmy i można jakś Ci pomóc? A może warto poszukać jakiegoś rozbitka na części i roszabrować go każdy po trochu czego tam szuka?

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Stycznia 2005, 21:38:50 »
No mam juz nowe weści. W dyfrze prawdopodobnie będzie to łożysko. Weźmie sięza to zaznajomiony fahman który zobaczy i jak to będą łożyska to zrobi jak coś innego to nie będzie nawet ruszał i wtedy jade do Katowic i robie z tym. No i jeszcze musze instalacje zrobić tak jak mówisz na IV generacji bo ta mi daje w kość...narazie tyle mam w planach zobaczymy co jeszcze wyjdzie w praniu...mam nadzieje ze nic.Acha! Miał ktos problem z chałasującym wentylatorem ogrzewania?U mnie jak jest zimno to tak terkocze jak drugi silnik po czym go wyłącze i jak włacze znowu to czasami juz normalnie a czasami nie...nie wiem nawet gdzie do szukać a boje sięze jak tak pochodzi to sięspali silniczek :/  Pozdr.

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Stycznia 2005, 21:47:25 »
W mnie było to samo i okazało sie że miałem trochęliści i patyków. Trzeba otworzyć maskęrozkręcić pierwszą osłonęwentylatora i pogrzebać w śordku i wyjąć co sie da :abadgrin  oczywiście oprucz silniczak i witraka  :aslyer . Jedyna rzeczą której nie rozwiazałem to stukanie wiaraka kiedy jest puszczony nawiew tylko na szybę... Ale tego na razie nie wiem jak rozwiazać... Podobno Previa tak ma :cwalbrush Chyba że ktoś wie jak sie za to zabrać??????

eltech

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Stycznia 2005, 21:22:33 »
Panowie a macie może problemy z otwieraniem drzwi suwanych zimą ? U mnie przymarzają i dopiero po kilku minutach pracy silnika da sie je otworzyć

Miro

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Stycznia 2005, 12:30:31 »
Witam.Lechu, jeżeli zamarza Ci zamek w drzwiach suwanych to przed odstawieniem auta nagrzewnice przestaw na zimne powietrze i niech sie samochód schłodzi.Sam tak robie i nie mam problemu.Podejrzewam,że zostawiając rozgrzany samochód,powietrze skrapla sie i zamarza blokując cały zamek.Pozdrawiam

SEAT

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Stycznia 2005, 13:28:30 »
Cytat: eltech
Panowie a macie może problemy z otwieraniem drzwi suwanych zimą ? U mnie przymarzają i dopiero po kilku minutach pracy silnika da sie je otworzyć

:bojjjjjjjjjj   mam dokładnie to samo - przymarzaja dranie i to równo - dopiero ponagrzaniu auta da sie je otworzyc.
Pozdro RW

adamis

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Stycznia 2005, 17:51:22 »
Trzeba posmarować uszczelkęsilikonem w spray'u albo wazeliną..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl