Autor Wątek: CAMRY 3.0 1995 - poduszka pod silnikiem  (Przeczytany 3016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

joker

• Gość
CAMRY 3.0 1995 - poduszka pod silnikiem
« dnia: 29 Września 2009, 11:53:48 »
Witam.
Panowie, byłem zarejestrowany na forum jakieś 3 lata temu, wcięło mi gdzieś login i hasło, więc nie traktujcie jako nowicjusza.
Użyłem opcji szukaj, za wiele na mój problem odpowiedzi nie znalazłem, a sprawa pilna stąd zakładam temat.

Zaczyna mi padać poduszka silnika - przednia (ta centralna obok chłodnicy). Oryginał mogę dostać za 1000 zł.
Panowie, jak sobie z tym poradziliście? Bo nie wierzę, że każdy kupił to za 1000 zł...moje pytanie brzmi, czy do silnika 1MZ-FE bo taki posiadam szła taka sama poduszka jak do modeli 3VZ-FE? dodam, że mam wersję kanadyjską, czy europejskie podejdą?

Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Samochód chcę mieć na tip top dlatego chcę to jak najprędzej zrobić.

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: CAMRY 3.0 1995 - poduszka pod silnikiem
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2009, 12:45:39 »
Ja przerabiałem temat przy okazji "likwidacji drgań na D ". Górna część mocowana do łapy była całkiem lużna i obracała się w koło. Od 3VZ jest inna- 2 lata temu do 1MZ była może 1 na 10.
Cena używki wtedy 250 zł, ale teraz pewnie znacznie mniej.
Ja nie miałem żadnych objawów typu stuki przy zmianie biegu itp.
Po zmianie nic się nie zmieniło, a drgania jak były , tak zostały :cry:
Ja też mam kanadyjską 1MZ, nie wiem czy podaję prawdziwą wiadomość, ale wpadło mi gdzieś  w ucho że europejskie wersje były tylko 3VZ- a to raczej wyklucza zastosowanie poduszki z tego modelu.
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2009, 12:50:40 wysłana przez tofex »

joker

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2009, 12:48:44 »
Jesteś pewien, że jest inna? Bo człowiek do którego dzwoniłem (handlował Camry) mówił, że poduszka jest taka sama dla 1MZ i 3VZ

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Września 2009, 12:56:24 »
Ja prosiłem o zdjęcia na maila i dopiero 5 czy 6 z kolei wyglądała tak jak moja, a wszystkie były "od camry 3.0"
Podobno jest też różnica ATM a manual.
Proponuję zajżeć w toyodiy, wklepać model z 1MZ i 3VZ zobaczysz sam jak to wygląda

joker

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Września 2009, 14:13:53 »
Ok, już wszystko wiem, dzwoniłem do znajomego co się zajmuje częściami do japońców.
W 1MZ i 3VZ poduszki silnika i stabilizator górny są takie same poza jedną - właśnie tą przednią. Tak więc od 3VZ-FE nie podejdzie do 1MZ-FE. Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Października 2009, 18:34:09 »
Ja bym to sprawdził organoleptycznie, już niejedna część "na pewno nie pasowała", a po założeniu jeździ bezboleśnie do dziś.

Vide piasty tylne, poduchy w 2.2, i kilka pomniejszych "niekompatybilnych" drobiazgów.

pzdr
3VZ.pl

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Października 2009, 20:07:02 »
Przednia poduszka no pewno nie pasuje na zasadzie "plug & play", ale nie mając wyjścia pewnie da się "przerzeźbić tą od 3VZ. Myślę że w tej chwili jest znacznie więcej klamotów od 1MZ i jakaś logiczna używka też się znajdzie.

joker

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Października 2009, 11:23:27 »
Moja jeszcze pożyje, bo dopiero zaczyna puszczać. Ale wolę ubezpieczyć się zawczasu. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl