Autor Wątek: Zmatowiałe reflektory w corolli e12  (Przeczytany 5822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andgron

• Gość
Zmatowiałe reflektory w corolli e12
« dnia: 02 Października 2009, 20:07:09 »
Corollka  jest z 2002 r, 185 tys km i ma delikatnie rzecz ujmując bardzo "zbite" reflektory pewnie przez piasek i kurz (nie mają rys,zadrapań i pęknięć).Czy to da się jakoś usunąć,wypolerować bo to przecież plastik?Ma ktoś jakiś pomysł bo do kupowania nowych reflektorów jakoś mi niespieszno !Pozdrawiam !  <narka>

AGILESS

• Gość
Odp: Zmatowiałe reflektory w corolli e12
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Października 2009, 20:16:41 »
O ile dobrze pamiętam do polerowania szkła używa się tlenku ceru, myślę że z plastikowym kloszem też sobie poradzi.

andgron

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2009, 23:03:25 »
Wczoraj będąc w Makro tytułem próby kupiłem pastę lekko ścierną -nano +  firmy Autoland.Na tubie napisano : usuwa rysy,eliminuje drobne uszkodzenia lakieru (!) Dzisiaj wypróbowałem ją na moich reflektorach ,efekt co najmniej dobry ! Uprzedzam,że trzeba przy tym z godzinę popracować ,ale warto .ps.robiłem to ręcznie.Pozdrawiam.

dopisano 29.12.2209

Tą samą pastą wyczyściłem idealnie(!) plastikową szybkę tablicy rozdzielczej,która była ewidentnie porysowana !
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2009, 12:47:25 wysłana przez Radex E9 »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Stycznia 2010, 13:45:32 »
No to zobacz po słońce jak wygląda Twoja szybka od zegarów - zobaczysz tam pewnie tysiące delikatnych rysek. Wszystkie pasty i specyfiki usuwające rysy tak działają.  Gdy jest cień jest okej, gdy do szybki zajrzy słońce jest masakra.  Dopiero wymiana szybki mnie wyleczyła z tego widoku
E18_Prestige_MultidriveS

Admin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Stycznia 2010, 16:46:15 »
To nie jest plastyk tylko poliwenglan. Co do polerowania to raczej sie nie da samemu. Wszelkie pasty porobią masę drobnych rysek które wyjdą po myciu.

andgron

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Stycznia 2010, 23:19:17 »
No Yogi nieżle mnie postraszyłeś ! Dziś w Rzeszowie było słońce i z radościa stwierdziłem,że żadnych rysek na szybce zegarów i reflektorach nie ma ! Pozdrawiam serdecznie Toyota to Toyota ! <narka>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl