Autor Wątek: corolla e11 g6 i głośniki w drzwiach  (Przeczytany 4555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dimsim

• Gość
corolla e11 g6 i głośniki w drzwiach
« dnia: 23 Listopada 2009, 17:49:00 »
witam
czy możecie powiedzieć mi jaki jest rozmiar głośników w drzwiach bo chciałbym wymienic, mam juz nawet jedna na oku a nie chciałbym rozkręcać na darmo ich w razie czego.

pozdrawiam

Dagon

• Gość
Odp: corolla e11 g6 i głośniki w drzwiach
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Listopada 2009, 18:17:28 »
Ale przecież to jest jakieś 60 sekund roboty. Zdejmujesz maskownicę, ewentualnie odkręcasz głośnik, dokonujesz pomiarów. Przy okazji możesz zobaczyć, jakie masz możliwości adaptacji tych nowych głośników. Jak pokrywają się otwory montażowe itd. Proponuję to zrobić i dociąć sobie z kartonu lub nawet zwykłej kartki szablon. To może znacznie ułatwić wybór zestawu  :grin:

dimsim

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Listopada 2009, 18:29:14 »
no tak, 60sek. dla kogos kto robil to wiecej jak 1 raz.
ja jestem początkujący w samochodach i czytałem o rozkręcaniu drzwi i troche to przeraża mnie. głownie wyrywanie z zatrzasków, żeby nie urwać kabli od elektryki.
ale prędzej czy później bede musial to zrobic

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2009, 18:35:19 »
no wlasnie, jesli chcesz zalozyc nowe glosniki to i tak bedziesz musial rozebrac, a watpie zeby Cie zadowolił rozmiar ktory fabrycznie siedzi w Rolce. Rozbierzesz i bedziesz wiedzial co jak duze na prawde sie zmieszcza
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Listopada 2009, 11:01:34 »
W e11 wchodzą 165mm głośniki ale uważaj na głębokość montażową.O ile dobrze pamiętam to tam były dwa rodzaje tapicerek i dwa sposoby montażu.Zrób fotkę drzwi to mniej więcej podpowiem co i jak.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl