Autor Wątek: podświetlenie zegarów 1MZ-FE  (Przeczytany 2722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

blakblak

• Gość
podświetlenie zegarów 1MZ-FE
« dnia: 03 Grudnia 2009, 09:02:37 »
Witam,
potrzebuje porady w sprawie podswietlenia zegarow w Camry 1MZ-FE. Czy zaroweczki mozna dokupic jedynie w serwisie Toyoty, czy są jakieś zamienniki? dowiadywalem sie i jedna szt. kosztuje 28 zł! w serwisie!!! Powinno wymieniac sie na raz caly komplet, czyli 4, tak zeby jednakowo byla podswietlona cala tablica. Z góry dziekuję za wasze wskazówki!
Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: podświetlenie zegarów 1MZ-FE
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2009, 09:26:39 »
Jeśli chcesz zachować fabryczny kolor podświetlenia, to zainwestuj w serwis.

Polecam do tego czyszczenie zegarów - daje naprawdę świetne efekty, acz trzeba temu trochę pracy poświęcić ( mi schodzi średnio 1h, ale po -nastu zegarach dochodzi się do niejakiej wprawy  <diabel> ).

Zresztą... :

Możesz założyć zwykłe W3W albo W5W, i jakiekolwiek zielone kapturki, ale efekt nie będzie rewelacyjny.

Aa, no i W5W przy dłuższym użytkowaniu wypalają gniazda.

pzdr
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2009, 09:30:53 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

devaster

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2009, 17:51:43 »
Jeśli Cię to zadowoli i piszesz że żaróweczka kosztuje 28zł to ja mogę Ci sprzedać z takich zegarów żaróweczki oryginalne ale używane i działające za powiedzmy 50zł z przesyłką, jeśli jesteś zainteresowany.
Mogę też sprzedać np całe zegary z 1MZ-FE kanada np za 80zł+przesyłka.
Pozdrawiam devaster@op.pl lub 601-660-273

blakblak

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2009, 21:55:02 »
Marcin, w jaki sposób wyciaga sie te zegary i w jaki sposób proponujesz zeby je czyscic?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Grudnia 2009, 19:31:36 »
Oryginalne, używane żarówki... tego jeszcze nie grali  <diabel>

Blakblak, nie zamierzam tu robić autoreklamy, PW poszło.

Dla ciekawych, trzeba zegary rozebrać i wyczyścić, cóż dodać. Kto jest choć trochę manualny, to sobie na pewno poradzi, najwyżej coś zepsuje, i cyferki nie będą stać równo, lub zegary nie będą do końca czyste.

Aha, nie polecam ściągania wskazówki - potem trzeba się sporo nakombinować, żeby zegar wskazywał odpowiednią prędkość.

pzdr
3VZ.pl

devaster

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudnia 2009, 21:21:16 »
Tak jakby ktoś miał problem ze zrozumieniem oryginalne-czyli z zegarów toyoty nie zamienniki, a używane boz używanych zegarów. Nie wiem po co ten koment był................

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Grudnia 2009, 01:20:44 »
Nikt tu raczej problemu ze zrozumieniem nie ma.

Może do używanych żarówek z podświetlenia licznika dorzucisz używany olej, albo filtr powietrza ?  <diabel>

Jak dla mnie te żarówki albo bierze się nowe w ASO, albo kupuje zwykłe W3W lub W5W ( te drugie przegrzewają gniazda ) i jest spokój na jakiś czas.

Chyba, że ktoś ma dostęp do nowych żarówek 3,74W Toshiby, bo takie są fabrycznie montowane, to chętnie kupię większą ilość  <narka>

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl