Autor Wątek: Regeneracja aparatu zapłonowego 2.2 1994  (Przeczytany 2148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cichy_gda

• Gość
Regeneracja aparatu zapłonowego 2.2 1994
« dnia: 19 Stycznia 2010, 18:39:45 »
Witam wszystkich klubowiczów.

Mam spory problem, a niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, a więc z aparatu zapłonowego cieknie olej do kopułki przez wałek. Nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem firmy która zajmuje się regeneracją takich urządzeń, a używki nie mogę znaleźć do mojego modelu ( wersja kalifornijska z oddzielna cewką zapłonową), bagatela nowy w ASO kosztuje 1140 pln. Może ktoś z klubowiczów przerabiał już podobny temat albo jest w posiadaniu takiego aparatu zapłonowego. Dodam tylko że aparat pod względem elektronicznym pracuje prawidłowo, tylko wyciek oleju jest tak duży, że muszę dolewać średnio 200ml na 200 km :(

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Regeneracja aparatu zapłonowego 2.2 1994
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:08:10 »
Nie spacjalnie wiem jak to wygląda, ale czy nie wystarczy ci wymienić uszczeniacz na wałku przy aparacie zapłanowym?

cichy_gda

• Gość
Odp: Regeneracja aparatu zapłonowego 2.2 1994
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:53:05 »
wymieniłem o'ring, który uszczelnia jakby między wałkiem a korpusem silnika oraz uszczelkę pod kopułką zapłonową, tylko te dwa elementy są dostępne w ASO. Wymieniony orning nie rozwiązał problemu ponieważ on uszczelnia przestrzeń między korpusem a aparatem zapłonowym, a jak pisałem wcześniej aparat cieknie od środka przez wałek, czyli jakieś uszczelnienia wałka w środku aparatu zapłonowego lecz nie jest dostępne jako odrębna część w ASO, a boje się rozbierać aparat żeby go nie popsuć, bo jak już pisałem na allegro chociażby są do innej wersji:(
Ale i tak dzięki wielkie za dobre chęci:)

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl