Autor Wątek: Trzeszczące plastiki w Aurisie  (Przeczytany 61962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Trzeszczące plastiki w Aurisie
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Czerwca 2019, 22:33:46 »
A mi się chyba w końcu udało wyeliminować skrzypienia w okolicach podłogi, przy drzwiach kierowcy. To o czym pisałem kilka postów wyżej - plastikowa obudowa dźwigni do otwierania wlewu paliwa ocierająca o welurową wykładzinę.

Odkręciłem ponownie tę obudowę, wyczyściłem również ponownie. Przed przykręceniem jej na miejsce nasmarowałem wszystkie powierzchnie i krawędzie, które stykają się z wykładziną, silikonem do uszczelek, takim w sztyfcie, którego normalnie używa się do zabezpieczania uszczelek zimą, żeby drzwi nie przymarzały (poprzednio użyłem smaru uniwersalnego, który niestety bardzo szybko się wytarł).

Minął już ponad miesiąc i skrzypienie nie powraca :-)

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 29 Sierpnia 2021, 09:20:41 »
Aby skasować skrzypienie podszybia to trzeba kupić czarny przewód paliwowy 8mm..9mm średnicy zewnętrznej i wciskamy między deskę a szybę. Wygląda jak czarna uszczelka.
Skrzypienie to nie deska tylko piankowa uszczelka która ma luzy przy slupkach A bo łuk szyby i deski się nie pokrywają.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #107 dnia: 29 Sierpnia 2021, 09:36:01 »
A tym patentem to nie usztywnisz tych miejsc, w efekcie czego powstaną naprężenia, które mogą doprowadzić do pęknięcia szyby ?
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl