Autor Wątek: Montaż zestawu do telefonu - brak dostępu do instrukcji ..  (Przeczytany 3558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mm88mm

• Gość
Nie mogę dostać się do instrukcji w dziale FAQ Car Audio Ave , konkretnie (INSTRUKCJA rozbierania centralnej części kokpitu AVE T25) , podłączam zestaw(Nokia_CK-7W) do Telefonu i potrzebuję się tam dostać .
Może ktoś jeszcze ma jakieś wskazówki gdzie to umieścić - centralka , głośnik ....

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
Odp: Montaż zestawu do telefonu - brak dostępu do instrukcji ..
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2010, 10:48:58 »
FAQ już działa :-)

mm88mm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lutego 2010, 10:11:05 »
Tak dzięki , może jeszcze jakieś info odnośnie pinów złącz do radia .

Jeszcze jedno - jest szansa aby dźwięk był w głośnikach Radia ,tak żeby dodatkowego nie montować , ewentualnie gdzie go schować , żeby było dobrze słychać ?

Scaliłem 2 posty
Janmor
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2010, 11:50:55 wysłana przez Janmor »

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lutego 2010, 17:48:04 »
Tutaj masz rozpiskę wtyczki ISO:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic123126.html

Głośnik do wtyczki I zacisk 5 i 6 - głośnik kierowcy

Wtyczka II:

zacisk 1. tel.mute - żółty kabelek z CK-7W
zacisk 7. zasilanie 12V - czerwony cienki kabelek z CK-7W

mm88mm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lutego 2010, 18:23:51 »
Ale to jest złącze ISO czyli np.OPEL itp. ja potrzebuję Toyote i tam jest inne złącze , z zestawu 4 kabelki to jasne który co jest , ale chciałbym jeszcze rozpiskę złącza radia FABRYCZNEGO z Avensisa .
Z tym podłączeniem głośnika do wtyczki @ to nie wiem o co Ci chodzi , jaki ma sens podłączanie drugiego głośnika równolegle z podłączonym fabrycznie (rezystancja tylko się zmniejszy i prąd wzrośnie ) a i tak nic z niego nie będzie słychać jak radio się wyciszy przy telefonie , a normalnie do radia to on mi nie potrzebny .

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lutego 2010, 18:32:59 »
schemat wtyczki w radiach toyoty :

http://yaris.uber.pl/main.php?cmd=imageview&var1=shot00063.jpg

podłączenie mute i zasilania tak jak pisze kolega andrzejgdynia

z głośnikami będzie gorzej są do tego specjalne przejściówki:

http://www.allegro.pl/item939285268_modul_glosnikowy_do_nokia_ck_7w_ck_15w_ck_100.html
http://www.allegro.pl/item926427335_sam_zamontuj_ck_7w_leniuch_do_toyoty_producent.html

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lutego 2010, 18:41:07 »
A to w ave jest inna wtyczka niż ISO? Hmm, szczerze mówiąc nie wiedziałem. Nie robiłem jeszcze nic przy toyotach w tym kierunku. W innych autach zawsze miałem ISO.

Ja tak miałem podłączony do głośnika w drzwiach kierowcy w lagunie i działało bez problemu, może w Toyocie to nie przejdzie. Na szczęście w Verso nie muszę montować, bo mam fabryczny zestaw.
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2010, 18:45:35 wysłana przez andrzejgdynia »

mm88mm

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Lutego 2010, 20:28:22 »
Tak jasne w Toyocie nie ma iso , co do rozpiski wtyczek to chyba nie ma w tej wtyczce MUTE (AVE 2004) , znalazłem manuala gdzie jest napisane ,że MUTE jest w innej wtyczce (F6) na pinie 6 do radia dochodzą 4 wtyczki .
Głośniki też już wiem można przełączyć na przekaźniku , którego cewka będzie sterowana MUTE _ chyba podaje GND centralka jak przełącza na telefon  .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl