Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Sierpnia 2005, 00:02:49 »
pewnie koło 5000 tyś

abadon

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 21 Sierpnia 2005, 00:41:28 »
po pierwsze: 5000 tys to chyba nie kosztowalo bo to jakies 5000 000 wychodzi (czepialski jestem)

po drugie jesli chodzi o reduktor od gazu to szybciej sie psuje jesli wyjezdzamy gaz do zera. zabilem w ten sposob reduktor Lovato Major (do silnikow powyzej 3 litrow)

odnosnie gazu u "Pepiczkow" trasa Warszawa - Kudowa Zdrój -Praga -Monachium jechalem Camry 3.0 '92 caly czas na gazie 120-130 km/h w Polsce spalanie okolo 10 litrow /100km u Pepiczkow chyba troszeczke jednak mniejsze ale minimalnie, natomiast widoczny przyrost mocy (intalacja bez sekwencji)

odnosnie przeplywomierzy do Previ to mam dostep do tych cudeniek. do innych zreszta tez niestety nie mam rury ktora laczy przeplywomierz z kolektorem (tego 120cm kawalka) w Toyotcie Radosc cena za RURE ponad 1200 pln -wielkie LOL :D

http://www.abadon.neostrada.pl/przeplywki/przeplywki.htm

eltech

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 21 Sierpnia 2005, 00:45:49 »
Sorki 5 tyś :oops:

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 21 Sierpnia 2005, 12:02:17 »
KOSZT:  Miałem instalke II generacji po której w sumie zostało wszystko wywalone a właściwie dane do "komisu" <reduktor i parownik czy jakoś tak> Więc normalnie powinno kosztować 3,5tyś zetów ale kosztowało 2900 :)  Ze względu na odzysk tzn. butla której nie musiałem kupować i przewody które częściowo zostały wykorzystane. A tak to wszystko nówka nawet z bajerandzkim przełączniczkiem :)  Pozdr.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Sierpnia 2005, 20:47:15 »
no to tanio sięwymigałeś moim zdaniem
mi kiedyś śpiewali około 5 tyś za instalkę

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Sierpnia 2005, 17:01:12 »
Dobra pierwsze uwagi. Jakie są obiawy zapchania wtrysku? W mojej Prevce jak siętroche pojeździ na gazie to po jakimś czasie spada z obrotów<wolne obroty>i spada i spada i jak nie dodam gazu to zgaśnie a jak dodam to siętroszkędławi. Czy to znaczy że wtryski do czyszczenia? Pozatym zepsuł mi sięczujnik temperatury powietrza<przynajmniej ona tak twierdzi(Previa)sprawdzałem na testerze> Gdzie on kurcza jest!? Bo mówi mi że brak sygnału lub otwarty obw. Jeżeli to drugie to musze znaleść gdzie to badziewie jest i sprawdzić jego połączenia....ktokolwiek? cdn.

9para

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Sierpnia 2005, 22:02:07 »
albo reguluj komputerem  dawkę albo głowica trafiona

eltech

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Sierpnia 2005, 22:04:09 »
ale kompem previowym czy tym u mechanika od gazu

9para

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Sierpnia 2005, 22:25:31 »
u mechanika od gazu niech ustawi dawkę

9para

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 25 Sierpnia 2005, 22:29:32 »
eltech, uruchom skypa

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Sierpnia 2005, 10:29:00 »
Głowica?! Ludzie nie straszcie nawet :| Przecież bym się....Nie ważne co.No cóż trza jechać do gazowników...cdn

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Sierpnia 2005, 20:33:34 »
ja mam wtrysk, zapłaciłem 3800 i wszystko jest IDEALNIE, pali 13-15 i radośc mnie ogarnia, a to wszystko dlatego że znalazłem fachowca co umie to zrobić i co nie jedną previe robił.......

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Sierpnia 2005, 09:41:36 »
Gabrish ... czujnik temperatury powietrza masz w przepływomierzu. Ale wymiana i tak Ci nic nie pomoże. Przerabiałem ten temat. Na gazie po prostu komputer widzi jej uszkodzenie. Spróbuj zresetować komputer i po uruchomieniu (na benzynie!!!) niech pochodzi z pięć minut, następnie sprawdź czy usterka siępojawia czy nie. Nie powinno pokazywać błędów.
Pozdrawiam

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 27 Sierpnia 2005, 16:18:10 »
Niestety nic to niedało a pojawił sięjeszcze jeden błąd: 31 coś z przepływomierze że nie ma zasilania lub sygnału/normalnie nie ma już siły na to wszystko :/ A nie było ostatnio błędu 31 więc mam nadzieje że to poprostu połaczenia i wystarczy kabelki posprawdzać...

Miro

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 28 Sierpnia 2005, 19:41:16 »
Jeśli zakładcie instalacjęgazową zwracajcie uwage czy jest prawidłowo założona.U mnie było wszystko na odwrót: nie ten typ zbiornika założony do góry nogami, mikser założony również do góry nogami, łączony przewód gazowy między zbiornikiem a mikserem( powinien byc jednolity). Tą instalacjęzakładał poprzedni właściciel.Na przeglądzie miałem  problemy.Musiałem wszystko poprawić.Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl