Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Stycznia 2005, 23:22:23 »
Ja też mam II generacjęautomat ale napęd tylko na tył. Jak jadęw trasie Przeważnie mocno wyładowany to pali mi ze 3-4 literki mniej a nie oszczędzam go bo po trasie to mam średnią przelotową około 140 km/h

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2005, 13:17:32 »
Moeże ktoś ma jakiegoś dobrego gazownika w Krku? Bo kupiłem Previe niedawno i najprawdopodobniej mam obejście wtrysku i chcialem to przerobić albo tak ustawić żeby działało O_o  Bo nie zabardzo chce działać a benzynka trohe mnie rujnuje...  $_$ :roll:

eltech

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:08:50 »
Jest to jednak pewien problem finansowy ta benzynka :-DD

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Stycznia 2005, 07:47:37 »
Benzynka tak...a gaz ciągle drożeje :/ Moja pali do 17l gazu. To chyba nieźle jak na 4wd   :-DD

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Stycznia 2005, 17:10:27 »
Pytam ponownie: Potrzebuje gazownika który poradzi sobie z moim autkiem:) i zrobi coś z instalacją gazową.Dzisiaj znowu mi wywaliło w filtr pow. :(  Ma ktoś może jakieś  namiary na fahowca w pobliżu Krakowa który perfekt wam ustawił instalacje gazową w Previi?

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Stycznia 2005, 17:12:25 »
Mam niezły zakład ale niestey w Warszawie. Robili tam kilka Previi....

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Stycznia 2005, 17:13:15 »
A tak wogóle to zapomniałem dodać że to chyba czarna serja (albo felerny samochód) Najpierw gniazdo zawieszenia z przody wczesniej dyfer teraz ten gaz a dzisiaj...flak na tylnej oponie..przez co straciłem 150zeta dla dwóch "tymczasowych" letnich!! opon :(  Musze ją (Previa) zrobić zeby sięzacząć cieszyć  :)

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Stycznia 2005, 17:14:59 »
No dla mnie troche daleko...musi coś być tu w okolicach!!

9para

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Stycznia 2005, 17:29:16 »
sprowadziłem previe z niemiec i chcęw niej zamontowac gaz czy moze ktos mi powiedziec jak ma byc zamontowana instalacja aby uniknąc wybuchow  a po drugie czy silnik 2.4 ma łańcuch czy pasek rozrządu pozdrawiam innych włascicieli previi

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Stycznia 2005, 18:44:41 »
Jak pisałem wcześniej mam IV generacji i jest bez zarzutu. W silniku jest łańcuszek więc nie ma problemu z rozrządem. Poza tym zapraszamy na zlocik w sobotę29 ( najprawdopodobiej przy MC na Ostrobramskiej o 10.00, ale to innym poście (Dawno mnie tu niebyło), będzie okazja porozmawiać i wymienić doświadczenia. Previa to fajny samochód ale trzeba o niego dbać i robić wszystko na czas, szczególnie nie można zabagnić sprawy wymiany oleju i płynu chłodzącego (ze wzgledu na zamonowanie silnika)... Jak coś to pytaj... i wpadnij na zlot.

9para

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Stycznia 2005, 18:50:21 »
mieszkam koło szczecina więc do w-wy mam daleko poza tym moja previa niema jeszcze polskich tablic więc jeszcze kilka dni odpocznie sobie  w garazu

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Stycznia 2005, 18:58:01 »
To rzeczywiście marna szansa na spotkanie :( . Jak będzeisz maiał pytania to dawaj (tylko może jako nowy post to nie zginie....)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Lutego 2005, 19:43:59 »
9para w Twoich okolicach to chyba raczej nie będzie za dużo Prevek. Tu na forum to wychodzi że są dwa większe skupiska gdzie są Prevki czyli Śląsk i Wawka

adamis

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Lutego 2005, 12:53:06 »
A ja gadałem z Pawłem ze Szczecina i podobno to właśnie tam jest najbardziej zapreviowany region Polski.Nawet jest sporo warsztatów,które siętymi autami zajmują.Tzn.dla mnie ''sporo'' to już np.2!Wynika to z tego,że wielu jest przewoźników wożących ludzi do Niemiec,do roboty i urzywających Previi. Adres Pawła-www.p.bryk@interia.pl

eltech

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Marca 2005, 01:09:20 »
jakoś mało sięz tamtych stron osób udziela na forum

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl