Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gabrish

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Marca 2005, 21:01:07 »
Jak?jak? Jeżeli mam II generacje czyli mikser,parownik i kto wie co jeszcze to przerobienie na IVgeneracje to wydatek około 2tyś? Jak tak to może sięopłaca bo cały czas mi wali w kolektor dolotowy a jak bujam sięna benzynie <4wd manual> to wyszło mi ostatnio 17l benz, na gazie sięnie turlam bo boje sięo przepływomierz przez te wystrzały :/  No więc ile mam przygotować na przerobienie na IV lub III generacje z II ? Wie ktoś?

adamis

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Marca 2005, 22:26:23 »
Gabrish,a gdzie masz zainstalowany mikser?Zaraz za filtrem powietrza?Bo ja,kiedy tak miałem to też mi waliło.Teraz mam zaraz przy silniku i po problemie,nie licząc dwóch słabych kichnięć.Raz mi nawet lekko strzeliło na benzynie.

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Marca 2005, 07:09:15 »
Tak mam zainstalowany przy filtrze ale nie chce go przekładać wole już nowszą instalacje. Nie chce żeby mi sięcoś epsuło :( Jak napisałem do jednego gazownika w moich okolicach to mi odpisał że nie będzie siębabarał w Previi bo to specyficzny samochód :wink: No cóż, teraz będe szukał innego ale jeździ u mnie w mieście Prevka na taryfie na gaz więc myśle że facet nie może sobie pozwolić na wystrzały ani nic takiego. Wiem już że ma III generacje teraz musze siętylko dowiedzieć gdzie robił i ile dał. Ale jak by któś znał mniej więcej ceny takiej przeróbki to bardzo chętnie bym siędowiedział :) Pozdro :P

adamis

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Marca 2005, 11:36:10 »
Gabrish,to poczytaj sobie w temacie LPG jakie przeboje mają ludzie z III-cią generacją.
Przeniesienie miksera pod silnik trwało w warsztacie pół dnia i kosztowało( z wymianą parownika na nowy) niecałe 500 zł.Zrobili to w warsztacie sieci ''Czakram'' bez marudzenia.W Krakowie i okolicach też są.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
« Odpowiedź #34 dnia: 04 Marca 2005, 08:26:34 »
Chyba sprawdze gdzie mam mikser bo już sam nie wiem, wiem że przed "poprawką" był na pewno źle bo zaciągał troche powietrza lewego co sięobjawiało lekkim parkotaniem, teraz jest ok, w sumie gdzieś od września-października, ale zapalam i gaszęna benzynie, chociaż zauważyłem dziwną rzecz, otóż jak jadęna benzynie to trochędziwnie gaz skacze jak np zdejmęnogęz gazu to jest gwałtowny skok na niskie obroty, jak dodam to tez wskakuje takim jak by szarpnięciem od razu na wyskoie, poprostu nie wchodzi płynnie i nie opada, a na gazie jest ok, podjade z tym do mojego gazownika na regulacjęale to jak mrozy opadną, bo może to własnie kwestia mrozu, w ogóle to w zimie aż sięnie chce jeździć.

marwyk

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Marca 2005, 09:11:54 »
Cytat: bartek
otóż jak jadęna benzynie to trochędziwnie gaz skacze jak np zdejmęnogęz gazu to jest gwałtowny skok na niskie obroty, jak dodam to tez wskakuje takim jak by szarpnięciem od razu na wyskoie, poprostu nie wchodzi płynnie i nie opada, .

Ja bym stawiał że to nie do gazownika masz jechać tylko do zwykłego mechanika który by sie znał na silniku i jego elektronice.
Ja tak miałem w Corollce jak mi z filtra powietrza wypadł czujnik temperatury powietrza w dolocie.
Nie wiem czy w swoim aucie też coś takiego masz? Ale przeglądnij cały dolot.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Marca 2005, 10:48:37 »
Marwyk, dzieki za info i rade,
z tym gazownikiem napisalem tak bo ten gość prowadzi też regulacjębenzyny i z previami miał do czynienia, nie zajmuje siętylko gazem, dlatego mam wygodębo zrobi wszystko.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Marca 2005, 15:12:10 »
moim zdaniem nie ma potrzeby wymiany instalacji bo to za drogo wyniesie. Ja siękiedyś interesowałem tym to mi powiedzieli że ze starej instalacji to mi zostanie tylko butla i jakieś tam pierdoły, więc koszt będzie powyżej 3000zł. A tak jak pisze Adam to lepiej i taniej przenieść to całe dziadostwo z przepływomierza pod silnik i będzie spokój.
Ja mam tak zrobione już prawie rok i nie mam problemu

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 09 Marca 2005, 08:18:11 »
Ja narazie na gazie nie jeżdże bo boje sięo wystrzały<druga gen> a na benzynce coś jest zwalone i pali mi ponad 22l/100km <masakra, nic tylko płacz na stacji :( >Pewnie mam już sonde walniętą albo coś :/  Ostatnio kontaktowałem sięz mechanikiem z krakowa który za instalacje 4gen zaproponował mi 3-3,2 tyś złotych z racji tego że mam butle i coś tam jeszcze. Chyba siędo niego przejade. Nie miał jeszcze do czynienia z Previą ale podobno jest taki sam problem z Pajero i doradził mi zeby "naprawić" tą instalacje którą mam tak zeby nie było wystrzałów <mniejsze koszta> mam nadzieje ze mi sięuda :P  
Pozdro, zapraszam na moją stronkę;)

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Marca 2005, 10:27:15 »
Co do mojego szarpania o którym pisałem wyżej, wydaje mi sięże coś przymarzło, bo tak sięauto zachowuje, zrobiłem troche km na benzynie i poszarpuje mniej, wygląda to tak jak by jakiś silniczek krokowy lyb zawór przymarzł i w penych zakresach nie chodził płynnie, a na gazie jest wszystko ok, także wsztrzymam sięaż siętroche ociepli i zobaczę,
acha ja mam mikser chyba z przodu przy filtrze, może porobięfoty, nie zaciąga żadnego lewego powietrza, póki co nie strzeliło, liczmy od września ub. roku, na razie nie przerabiam, a jak wystrzeli najwyżej za tą kasęktórą miałbym dopłacić do IV gen. kupięoryginalny przepływomierz ;) (2600zł).

adamis

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Marca 2005, 15:48:24 »
Ja wczoraj dałem umyć silnik w CC 900 na myjni i rano miałem przymarznięte sprzęgło,linkęssania a z biegów tylko dwójkę.Nawet luzu nie mam!Hehehe,czy ktoś wie jak daleko do wiosny??? :? Bardzo mnie to interesuje,bo Prevka znowu zaczęła palić 22.Już mam powoli dość tego auta!

eltech

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Marca 2005, 20:07:10 »
przepływomierz można kupić już od 600zł co prawda używany ale zawsze to taniej

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Marca 2005, 12:56:10 »
22litry...skąd ja to znam :( JUŻ WIEM!!  Moja tyle pali :/  I wykminiłem że prawdopodobnie sonda lambda jest zwarta do masy przez paproków od instalacji LPG, a jak już pisałem wcześniej nie bujem sięna gazie bo boje sięo wystrzały. A ile kosztuje lambda? :|

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Marca 2005, 07:21:53 »
Za sonde chciał gość ode mnie 250 zł z montażem, ale po sprawdzeniu okazało sięże sonda działa ok!

eltech

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Marca 2005, 19:14:37 »
No to Bartek zarobiłeś 2 i pół stówki  :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl