Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gabrish

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Marca 2005, 08:51:53 »
Poszukałem i znalazłem...pojechałem do pewnej firmy (jak im sięuda tak jak obiecują to podam jaka i gdzie narazie nie ma potrzeby) za 450 zaproponowalimi przełożenie miksera koło silnika i zrobienie sondy lambda (powiedzieli że nie orginalna około 150zetów) Jak nie będzie wystrzałów to nie robie Iv generacji natomiast jak będą to nie płace za powyższą usługętylko za IV generacje i to taniej bo mam już butlęi inne...wszystko opisze w przyszłym tygodniu bo wtedy oddam auto do servicu. Pozdro :)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Marca 2005, 00:59:30 »
no i to rozumiem :P

Marek Sildatk

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Marca 2005, 12:58:16 »
Mam Previę, która pali nie najgorzej, do 11/100 benzyny. Chcęzałożyć IG IV generacji. Czy jest jakiś warsztat godny polecenia w Trójmieście, Lęborku, Słupsku lub Kościerzynie?
Pozdrawiam

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Marca 2005, 08:13:04 »
Niestety nie posiadam takich info ale mądrze dobierz fachowców bo u mnie sięto skończyło tym że musze przerabiać jeszcze raz :( No ale jak już pisałem będe wszystko wiedział jak mi to zrobią i będe wiedział czy polecić czy wręcz przeciwnie :P

eltech

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Marca 2005, 01:06:07 »
czekamy na szczegółowy opis czynności wykonanych i oczywiście efekty jakie nastąpiły potem

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Marca 2005, 19:27:46 »
EFEKTY:?Masakra!! :(  Wygląda to tak: Oddałem dzisiaj autko miało być na jutro. Ale..... :( okazało sięże do tego silnika powinien być większy mikser<czy parownik?> a to uniemożliwia przełożenie go bliżej kolektora dolotowego. Z sond lambda zostały śmieci i jeszcze kable od nich ide w te i spowrotem i nie są podłączone i to sa jakieś szerokopasmowe więc ciężej je dostać.<są droższe> Więc jednak zaproponował mi 4generacje na wtrysku w bardzo przytępnej cenie ale noi tak musze poczekać na kasiorkęwięc lipa. Prawdziwe efekty opisze jak już będzie wszystko zrobione narazie nie ma sensu. Pewnie jak bym sięuparł to by mi gdzie indziej zrobili przeniesienie miksera ale ja chce mieć zrobione to dobrze a nie na siłę. Jeżeli chce ktoś namiar na ten warsztat to dajcie znać na maila lub na gg to wam powiem narazie nadal nie wiem jak sięsprawdzą więc nie będe robił reklamy.Jak ktoś jest ciekawy to czekam na kontakt. To jest Kraków tak apropo :) Pozdro   :wink:

eltech

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Marca 2005, 20:08:30 »
Gabrish czekamy na rozwuj wypadków i Twoje opinie

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Marca 2005, 20:10:19 »
gabrish,  nie wygląda to dobrze, skoro mówili że przełożą a później sięokazuje że sięnie da, i z tą sondą też nie wiem w czym problem, dla mnie to wygląda jak by od początku chcieli Cięskręcić na IV generację, ja też miałem przygodęz lipnym warsztatem, ale później znalazłem gościa któy zrobił wszystko niedrogo, bez problemów i niespodzianek.

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Marca 2005, 21:50:34 »
Ale to ja chciałem 4generacje tylko koleś mi zaproponował że spróbuje zrobić coś z tej.Sonda lambda nie ma nic przy gazie. Chciałem żeby ją zrobił bo mi pali 22l/100 a to już przegięcia :( No ale ona nie jest podłaczona i przez to komputer czy co to tam steruje wtryskiem nie działa tak jak powinien. Narazie porzekam zobacze i później albo zrobie ANTYREKLAME albo i nie ;)  Pozdr

adamis

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Marca 2005, 22:53:09 »
Kit wciskają i tyle.Parownik mieści sięswobodnie  pod podłogą siedzenia kierowcy.

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Marca 2005, 15:08:18 »
No i już mam 900zetów w plecy za same sondy lambda z robocizną. Okazało sięże popaprańcy od gazu z poprzedniego zakładu wycieli sonde i zostawili tylko czójnik a żeby coś pokazywał to pospawali układ wydechowy tak żeby miał mniejszą średnice. Więc teraz mam mieć to zrobione razem z tłumnikiem i sondą ale tylko pierwszą bo jak mi powiedział druga w sumie nie jest potrzebna :| Mam nadzieje że dobrze zrobią to będe mógł dłużej na benzynie pojeździć. Z instalacją LPG poczekam bo nie mam natyle gotówki. Jak myśle co jest jeszcze do zrobienia to coraz bardziej klne na to auto. Nie ma to jak stara radziecka maszyna <czyli Łada> która śróbki gubi podrodze ale jedzie a jak nie chce to tupne nogą walne młotem i jazda dalej a tu....laweta i taaaaakie koszty że głowa mała. Pozdr.  :)

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Marca 2005, 17:57:15 »
Za dwa miechy albo więcej jade robić 4generacje. Narazie wymienili sonde pierwszą i katalizator i ustawili na kompie prace silnika. Jeszcze podobno czasami ginie iskra i jest to wina albo kabli albo świec które jak zapewniał mnie poprzedni właściciel były wymieniane tuż przed kupnem, ale on zapewniał też że pali 14l benzyny i że zawieszenie jest ok a instalacje gazowa działa poprawnie więc wniosek z tego że musze wymienić świece bo pewnie nie były ruszane. No ale przejechałem na drugi koniec miasta i wskazówka od paliwa nie drgnęła a wcześniej opadała jak bym miał przeciek :) więc myśle że zrobili to tak jak powinno. Na weekend jade w trase więc zobacze ile żeczywiście pali benz. Aha no i koszta za sonde 350zetów a za katalizatow 450 a jakiś tam katalizator ceramiczny podobno z 3tyś kosztuje w ASO! Ale do 4gen lpg nie jest potrzebny więc...Pozdr :)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 27 Marca 2005, 19:23:19 »
Gabrish jak tylko coś znowu przerzyjesz to napisz ku przestrodze innych.

andy84

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 07 Kwietnia 2005, 09:59:57 »
No Panowie wczoraj za poleceniem Andy111 poleciałem na ulicęSpadową i założyłem gazik sekwencyjny. Warsztat na pierwszy rzut oka robi średnie wrażenie, ale fachowcy są dobrzy. Co prawda zatrzasneli mi kluczyli w samochodzie (miałem podwójny kurs Bielany-Wawer o 17  :!: ) ale o 21 odebrałem autko. Co do wrażeń i spostrzeżeń wypowiem sięw poniedziałek. Wczoraj przez chwilkęnim jechałem i praktycznie nie odczuwa sięróżnicy. Ale szczegóły po weekendzie.
Jednym słowem polecam ten warsztat  :D
Dzięki Andy111

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
« Odpowiedź #59 dnia: 07 Kwietnia 2005, 10:09:20 »
andy84,  a ile Cięto kosztowało ? ciekawe jak będzie z tą kontrolką "check" i ogolnie, reportuj na biezaco wszystkie uwagi :)
co do LPG ale nie tylko, polecam stronęhttp://kulesza.w.webpark.pl/ - to strona rzeczoznawcy, sporo ciekawych rzeczy można poczytać, chociaż są tam dość skrajne opinie :).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl