Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andy84

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Kwietnia 2005, 11:40:04 »
Bartek koszt instalacji to 3300. Dzisiaj jeździ żona i nie stwierdziła żadnych problemów. A jak pisałem ja swoją opinięwystawie w poniedziałek.

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 07 Kwietnia 2005, 20:13:57 »
A jakiej firmy założyli Ci instalcję? Czy u Ciebie działa rezerwa? Bo u mnie nie dało siępodłaczyć rezerwy i mam bez. Ale i tak jeżdzęna licznik dzienny więc nie stanowi to problem. I tak w żadnym z poprzednich samochodów nie działał mi poprawnie wskaźnik poziomu i rezerwa :( Oby ta instalcja działała Ci bez problemu!!!!! Jak by coś to kupiłem na Allegro interfejs do gazu i mam pełny soft do regulacji to służe pomocą!! Ale u mnie jest już po gwarancji więc mogęsobie robić co chcę!!!!!!!

maran

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Kwietnia 2005, 09:50:54 »
witam wszystkich, moja starucha pali po miescie gazu ok.20l /100km a benzyny ok.16l i pamietam ze jak to kiedys przeliczałem i wychodziło mi ze dokładnie połowe mniej płace jezdzac na gazie , oczywiscie doliczam do tego benzyne jaka jest mi potrzebna na rozruchy, wydaje mi sie ze przy automacie i 4WD to w normie aczkolwiek nie miałem z kim porównac a teraz bedzie  :lol: , czy ktos mógłby mi podpowiedziec jak mam poznac czy mam 2 czy 3 generacje ? wiem ze reduktor (taki tależ :)0  )  mam pod podłoga przy silniku natomiast przy filtrze powietrza jest dorobiona tuba z pcv i cos w niej jest , ogólnie jest dobrze ale nie bez zastrzezen czasami gasnie na wolnych obrotach zwłaszcza jak odpalam go krótkim przestoju 1h jak silnik jest ciepły, układ jest włoski Landirenzo, gosc który montował i prowadzi zakład tez jezdzi previa.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Kwietnia 2005, 16:07:00 »
Prawdopodobnie masz II generację, A napisz czy Ci przypadkiem nie strzela. To plastikowe cóś to może być założony antystrzał. Zrób zdjęcie i podeślij albo opisz dokładniej jak to wygląda.

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Kwietnia 2005, 18:29:35 »
Jeżeli reduktor jest pod fotelem koło silnika to raczej nie powinno być wystrzałów. Ja miałem pod maską i normalnie ptaki na osiedlu siępłoszyły jak strzelało :P  Maran jeżeli masz II gen to prawdopodobnie sonda lambda została zwarta do masy albo odłaczona żeby sterownik wtrusku nie wiedział że jedziesz na gazie->efekt jest taki że jak jedziesz na paliwie to pali więcej niż powinna bo sonda podaje bzdury z masy do sterownika. Aha i skoro masz 4WD to nie wiesz ile kosztują sprężyny do tyłu do zawiszenia lub ile kosztuje przegub do przodu?  :(

Miro

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Kwietnia 2005, 20:00:20 »
W Olsztynie przedni przegub kosztuje około 450zł.Pozdrawiam

andy84

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 11 Kwietnia 2005, 08:28:05 »
Andy111 wskaźnik rezerwy mi nie działa, ale dzisiaj żona ma podjechać do nich na sprawdzenie. Instalacja DIEGO. Narazie przez kilka dni jest bez żadnych problemów. Jedyne co mogęzarzucić mechanikom to to że nie zabezpieczyli fartucha za tylnym zderzakiem (trochęgo odginali aby wsadzić zbiornik 45L), urwali końcówkęod alarmu pod maską, nie przykręcili linki otwierania maski do osłony plastikowej i kabelki które podpieli do akumulatora nie mają żadnych oczek tylko wsadzone są między klemęi bolec akumulatora (chyba jak płace 3300 to mogęwymagać aby założyli dwa oczka :D ) Ale to są drobne szczegóły. Sama instalacja i regulacja pokazała że Panowie znają sięna swojej robocie.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Kwietnia 2005, 08:32:03 »
andy84,  też mam taki zbiornik, ale niestety nie starcza on na długo :)

eltech

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 11 Kwietnia 2005, 20:13:19 »
U mnie zbiornik starczy na jakieś 200-220 km

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Kwietnia 2005, 07:18:37 »
Ja też postanowiłem sprawdzić na ile starczy, dziś rano wystąpiły objawy końca gazu przy około 215 km, dodam że cały zbiornik jeździłem super oszczędnie, więc lepszego wyniku raczej nie osiągnęa przy ostrej jeździe pewnie z 200 km byłby problem :D

maran

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Kwietnia 2005, 00:33:38 »
chyba nie strzela raczej puka , jesli jest to taki huk jak opisał gabrish to go nie mam, pierwsza sonde miałem zepsutą paliła sie kontrolka silnika - najpierw migała, sprawdziłem kod- odpowiedz- sonda, nie mogłem dokupic w koncu dopasowałem od celiki, kontrolka zgasła i praca poprawiła sie spadło spalanie, drugą sonde mam padnietą ale ponoc ona jest nieistotna, zepsuli mi obydwie tłumikarze jak walili młotem po rurze przy naprawie wydechu-uwazajcie na to bo jedna sie wstrzasneła i ułamał jej ten koniec-czujnik w koszyku a drugą przegrzali palnikiem jak odcinali katalizator i szukali przyczyny gwizdu wydechu- a to gwizdze tylny tłumik to czeste zjawisko w previach!! Gabrish - sprezyn i przegubów nie wymieniałem ale musze teraz wymienic manzete i nie wiem gdzie szukac , chyba kiedys dawno dopasowałem od citroena jakiegos za grosze komplet ze smarem.

maran

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Kwietnia 2005, 00:37:09 »
ja mam 75L w bagazniku i po miescie starcza mi na 290KM

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Kwietnia 2005, 10:00:21 »
maran,  mi wlasnie gwizdze tylny tlumik ! szok ze te usterki sa takie typowe, ja na sluch doszedlem ze to chyba tylny tlumik i tak jezdze, na razie nie zmieniam.

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Kwietnia 2005, 18:55:05 »
Mi też gwiżdże ale ja wiem gdzie  8)   To jest w miejscu gdzie jest tylna sonda lambda. Tam jest nieszczelność i tam dmucha troszkę. I mam pytanie Maran co to musisz wymienić?  "manzeta"  Ja właśnie wymieniam przegłub. Jakieś 300-350 za część ale mechanik załatwił nie tą co czeba i czekam dalej. We wtorek będzie.

Sylwester

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Kwietnia 2005, 10:06:25 »
Moja też sobie pogwizduje, ale nawet spoko to słychcać.
Pravie jak turbina :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl