Autor Wątek: PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka  (Przeczytany 53620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
PREVIA i GAZ wybuchowa mieszanka
« Odpowiedź #90 dnia: 04 Maja 2005, 21:35:47 »
Seat a tobie tam wannęzainstalowali że aż tyle ci wlazło gazu ?

SEAT

• Gość
Nieeeeeeeeee zwyk³a butle w kolo
« Odpowiedź #91 dnia: 04 Maja 2005, 22:05:19 »
Cytat: eltech
Seat a tobie tam wannęzainstalowali że aż tyle ci wlazło gazu ?

tyle ze 51 l - wychodzi 50 bez problemow - cos pokombinowali przy niej.

Wyszło mi 15,3 l /100km w jezdzie mieszanej - trasa miasto plus 1,5 godziny stania w korku to chyba dobry wynik?

Pozdro rW

eltech

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 04 Maja 2005, 22:12:12 »
jak dla mnie wynik super. moja krówka to koło 20 doi na setkęale przeważnie teraz po mieście i to na krótkich dystansach

SEAT

• Gość
No i wysz³o co i jak...................
« Odpowiedź #93 dnia: 10 Maja 2005, 23:14:47 »
zrobiłem trase 1300 km - i podziele sie wrazeniami :

1. gaz w Polsce to straszny syf - tankowałem w czechach i róznica odrazu widoczna.
2. Wyszło mi w trasie 12,5 l/100 km gazu przy predkosci 120-130 miejscami 170 km/h

a teraz mam kilka pytan:

czy mozliwe jest zeby po takiej trasce na gazie wtryski od benzyny sie zapiekły lub zabrudziły?
rano miałem problem z odpaleniem auta na beznynie - nigdy wczesniej tego nie miałem.

Pozdro RW

eltech

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Maja 2005, 22:23:28 »
Seacik z tego co słyszałem to właśnie przy wtrysku gazu bardzo często trzeba czyścić wtryski bo gaz mamy syfiasty, ale gdzieś na forum pamiętam był ktoś kto ma to już opanowane i zajmuje mu to poniżej godziny

SEAT

• Gość
No i sie wyjasni³o........
« Odpowiedź #95 dnia: 19 Maja 2005, 13:45:33 »
Cytat: eltech
Seacik z tego co słyszałem to właśnie przy wtrysku gazu bardzo często trzeba czyścić wtryski bo gaz mamy syfiasty, ale gdzieś na forum pamiętam był ktoś kto ma to już opanowane i zajmuje mu to poniżej godziny
Padł mi reduktor  ( no moze mu troszke pomogłem w tym ) i stąd takie problemy.

reduktor wymieniony i wszystko wróciło do normy.

Mam nadzieje ze ten wytrzyma troszke dłuzej ---:-)))))

Zobaczymy -- bo znowu bede robił traske ale tym razem 3 tys km wiec powiem co i jak kiedy wróce.

Pozdro RW

eltech

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 19 Maja 2005, 22:44:01 »
No to szerokiej i bezpiecznej drogi  :D a jak wrócisz to daj znać jak Ci sie sprawił nowy reduktor

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Maja 2005, 10:10:15 »
Mam pytano.Potrzebuje ściągnąć zderzak z tyłu ale mam tam "wlew" do gazu. Czy mozna go sciagnac. odkrecic bez obaw ze gaz sięulotni?Bo musze zagladnac pod zderzak :|  Czekam na wypowiedzi :]

adamis

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 26 Maja 2005, 14:22:57 »
Tam masz zwykle 2 wkręty,które tylko przytrzymują gniazdo tankowania.Zawór jest przy butli.Możesz też dla pewności zakręcić go,z tym,że czasem ,po kilku latach on nie za bardzo pozwala sięruszyć.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 28 Maja 2005, 22:08:51 »
moim zdaniem najpierw powinieneś zakręcić zawór przy butli i dopiero potem zacząć bawić siędalej

Marek Sildatk

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 15 Lipca 2005, 11:53:31 »
Pilnie poszukujęschematu instalacji wtryskowej. Previa 94r. manual, GL.
Mam zamontowaną IG z wtryskiem sekwencyjnym. Gazownicy utknęli przy podłączaniu elektryki. Według schematu którym dysponują powinienem mieć wtrysk sekcyjny, a mam grupowy.
Pozdrawiam

eltech

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Lipca 2005, 21:12:58 »
Ale instalacji elektrycznej czy paliwowej

gabrish

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 20 Sierpnia 2005, 12:39:08 »
Mam! Założłem LPG IV gen :) Teraz tylko pare testów. Zakładałem w Greengaz w Krakowie. Tam gdzie SEAT  :)  Narazie powiedzieli mi że coś jest nie tak z elektroniką <prawdopodobnie LAMBDA> i że jest zabogata mieszanka. A jak ustawią tak żeby była wdg. norm Eur2 to ją dławi ale na wolnych dobrze chodzi więc narazie podejżewam że spalanie będzie dosyć wysokie ale to noi tak gaz a nie 14-16lotrów benzynki także jeżeli chodzi o zlocik to dla mnie temat just już całkowicie otwarty bo taniej mnie przejazd wyjdzie :) I jeszcze ponaprawiali pare kontrolek i słwiatła przeciwmgłowe<podpieli kostki pod deską które umkneły poprzedniemu mechesowi> Narazie jestem zadowolony zobaczymy jak to chodzi i wogóle :)  Pozdr cdn. :]

eltech

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 20 Sierpnia 2005, 19:33:51 »
sknerus - sknerus tylko by na gazie jeździł a na zlot to i prevkębym zapchał piechotą :D  :D  :D

andrzej_L

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Sierpnia 2005, 22:48:06 »
gabrish ile to cie kosztowało  :?:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl