Autor Wątek: Centralny zamek + alarm  (Przeczytany 12841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marekkub

• Gość
Centralny zamek + alarm
« dnia: 02 Stycznia 2005, 20:47:41 »
Mam centralny zamek + alarm jakiś hamerykański, ale chyba montowany orginalnie, ale nie mam pilota. Wszystko działa na sam kluczyk.
 Czy można dorobić (dokupić) za rozsądne pieniądze pilota?

Marek

Andy111

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Stycznia 2005, 23:30:51 »
Ja kiedyś miałem taką sytuacjęw Vektrze i najtanie okazało sie wywalić stary alarm i dołożyć nowy. Jeśli masz już czujnik i syrynkę(wyjca) to sam alarm kosztuje od 60 w góręz montażem nie powinno przekroczyć 200. Chyba że masz dokładny typ i model to jak trafisz dystrybutora to może pomóc, ale nie wiadomo czy nie wyjdzie to drożej bo oni zmieniają konstrukce co rok lub 2 i do tego modelu , który masz może sięokazać że trzeba to robić na zamówienie a wtedy koszty.............

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2005, 01:51:20 »
Andy ma racjęlepiej zmienić przynajmniej będziesz miał nowe i do tego jescze przez jakiś czas serwis

marekkub

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2005, 23:26:22 »
Alarm jest jakiś firmowy, specjalnie na niego nie zwracam uwagi, bardziej chodzi mi o pilota do centralnego, ale być może jedno sięwiąże z drugim. Następnym razem jak zczytam z szyby to napiszęfirmęalarmu może ktoś zna.

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Stycznia 2005, 00:38:52 »
Ja paręrazy dopytywałem sięo piloty i niestety alarmy starzeją sie tak szybko jak komutery i do modeli zprzed paru lat to o częściach zapomnij. Każdy mechanior proponował tylko wymianę. Jakbyś miał znajomego dobrego elektronika to pewnie można byłoby przestroić jakiegos typowego pilota ale skąd wziąć dobrego elektronika i do tego znajomego  :-DD

adamis

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Stycznia 2005, 17:21:55 »
Skontaktuj sięz mafią samochodową.Oni mają takie sprytne urządzenia.Napewno dobiorą ci jakiś pilot.;-))))

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Stycznia 2005, 23:53:17 »
:-DD

gabrish

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2005, 20:54:33 »
Ja mam to co Toyota zamontowała seryjnie w aucie i centralka działa....<na kluczyk, ale mi to nie przeszkadza>...a alarmu nie próbowałem bo podobno sięwłancza jak ktoś do auta wejdzie bez kluczyka :-DD  a ja nie bede sięwygłupiał bo kluczyk mam :lol:

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:15:03 »
Ale wypróbować możesz czy działa

Sylwester

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2005, 12:10:27 »
Witam.
Ja w mojej dolozylem nowe sterowanie centralnym+2xpilot
za  130 z montazem i dziala lux. Centralka od centralnego jest
w konsoli srodkowej z lewej strony takze mozna kupic na allegro
zestaw za 60 i samemu zamontowac.

moni24

• Gość
Centarlany zamek i alarm
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Czerwca 2005, 14:36:16 »
A ja znowu mam problem. W mojej Prevce coś siępokrzaczyło z centralnym zamkiem. Po pewnym ulewnym dniu w Warszawie, samochód sięchyba zbuntował i nie chciał dalej jechać ( nie wiem tak naprawdęco było  i jest nadal tego przyczyną ) jak sądzęzamokły przewody, bo teraz wcale nie chce odpalić, a do tego jeszcze ta przeklęta elektryka. Alarm działa, ale centralny odmówił posłuszeństwa. Wiem tylko, że umieszczony na drzwiach przy kierowcy przełącznik do zamykania i otwirania drzwi nie działa. Jakby Ktoś na forum miał podobny problem i zmagał sięz nim to bardzo proszęo jakieś info. Byłabym bardzo wdzięczna bo samochodzik z powodu niechęci do odpalania stoi i kwiczy.

Pozdrawiam Monika.

montemax

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Czerwca 2005, 08:05:01 »
moni. Co do zbuntowanego centralnego. Mialem kiedyś podobny przypadek, z tym ,ze przestał dzialac podnośnik szyby. Rozebralem całkowicie drzwi i okazalo się, że wystarczyło rozpiąc kostkęi psiknąć WD40. najprawdopodobniej u ciebie jest podobna sytuacja.

Pozdrawiam.

moni24

• Gość
Centarlany zamek i alarm
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2005, 11:05:22 »
Dzięki montemax za podpowiedź napewno dzisiaj sprawdzęi a nóż sięuda.

Pozdrwiam Monika.

piotr12

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Czerwca 2005, 23:03:24 »
Ja miałem też taki problem z centralnym po myciu tapicerki w samochodzie .Włącznik zamka w aucie zostal zalany musiałem go rozebrać ,przeczyścić i jest dobrze ,było tam po prostu zwarcie na stałe. Jeśli nie wiesz jak przeczyścić taki włącznik to na próbęgo wyjmij i spróbuj załączyć central z pilota ,jak to do pozytywny efekt  tzn. że to włącznik .Zdaje mi się,że wrazie co lepiej spryskać przełącznik (zestyki) jakimś spray typu "kontakt" niż np.WD-40 .            Pozdrawiam piotr12

volt230

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:59:22 »
Panowie, może ktoś wie gdzie są kontaktrony, czy jakieś inne cuda zamykające obwód oświetlenia wnętrza i alarmu.

Lampa oświetlenia wnętrza ma trzy pozycje:
1) świecić sie powinno w momencie otworzenia drzwi - u mnie świeci przy zamkniętych i otwartych, tak jak na "3"
2) światło wyłączone - i tak jest
3) światło załączone na stałe - i tak świeci

Dodatkowo każdorazowo przy zazbrajaniu, alarm przypomina mi pikaniem, że któreś drzwi są nie domknięte.

W przednich drzwiach - wszystko jasne, ALE BOCZNE I TYLNE ????????????????
(co prawda w bocznych są jakieś bolce, ale po odkręceniu ich nie widziałem żadnych przewodów - myślę, że służą do stabilizacj zamkniętych drzwi - coś w rodzaju blokady antywłamaniowej)

Pomóżcie !!!! nie długo zaczynam urlop i parkować będępod chmurką,

Jerzy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl