Autor Wątek: Centralny zamek + alarm  (Przeczytany 12844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andy84

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Czerwca 2005, 09:07:03 »
W bocznych drzwiach włącznik jest na tylnym słupku tak jak byś wsiadał do tyłu mniej więcej na środku. Może masz jeszcze dodatkowo założone włączniki w masce i tylnej klapie i ktoś je podpiął pod wyłączniki drzwiowe. Sprawdź.
Powodzenia

Sylwester

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:01:50 »
Wyłącznik w tylnej klapie zespolony jest z zamkiem.

andy84

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:42:45 »
Hmm a u mnie Sylwester nie mam wyłącznika w tylnej klapie, a przynajmniej jak otwieram tył to nie zapala mi siężadna lampka :( Muszęposprawdzać, może ktoś odłączył  :evil:

Sylwester

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Czerwca 2005, 14:28:04 »
Andy - A zapala Ci siękontrolka od otwartych drzwi jak otworzysz klape?

U mnie zapala sięta kontrolka i lamka oryginalna nad drzwiami przesuwnymi jak otwieram klape z tyłu.
Szukałem wyłącznika bo chce założyć dodatkowe oświetlenie bagażnika i przestrzeni przed nim ,
żeby w nocy widzieć na czym sie stoi.  :lol:

gabrish

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Czerwca 2005, 16:52:17 »
Ale w bagażniku jest lampka po lewej stronie...tylko że u mnie nie świeci :/  I jeszcze nie świeci lampka na desce rozdzielczej że drzwi otwarte...też lipnie. Ale nie gasła czasami lampka nad przesówanymi po ich zamknięciu i wogóle ciężko chodziły. WD40 na łożyska w przesówanych i jedno lekkie pchnięcie i idą jak po lodzie....spróbujcie jak wam ciężko chodzą. Wytargałem syf z szyn na dole WD40 na szyne i na łożyska i już działa i lampka gaśnie odrazu :)  Pozdro

moni24

• Gość
Centarlany zamek i alarm
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Czerwca 2005, 10:13:47 »
Cześć chłopaki.
W moim autku już jest wszystko OK, wystarczyło wymienić baterięw pilocie i działa     :aclap  
A wszystko chyba dlatego, że w czasie wielkiej ulewy, która przeszła przez Warszawę, zamoczyły sięprzewody elektryczne ( albo jakiś GREMLIN tam siedzi i siętym wszystkim bawi ), naprawdęnie mam bladego pojęcia co sięnaprawdęstało. Teraz jest wszystko OK.

Dzięki za rady - pozdrawiam, Monika.

andy84

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Czerwca 2005, 12:41:19 »
Cytat: Sylwester
Andy - A zapala Ci siękontrolka od otwartych drzwi jak otworzysz klape?

U mnie zapala sięta kontrolka i lamka oryginalna nad drzwiami przesuwnymi jak otwieram klape z tyłu.
Szukałem wyłącznika bo chce założyć dodatkowe oświetlenie bagażnika i przestrzeni przed nim ,
żeby w nocy widzieć na czym sie stoi.  :lol:

Sylwek ja mam lampkędodatkową w bagażniku i zapala sięona w momencie jak otworze przednie lub przesówne drzwi, natomiast jak otwieram klape to ciemność widze, ciemność widze  8)

Sylwester

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Czerwca 2005, 14:01:01 »
W bagażniku mam taką małą lampke po lewej stronie ale zapala sie ręcznie guzikiem.
A chce założyc dodatkową na samej klapie nad szybą żeby było jak pisałem.  :adremel

volt230

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Czerwca 2005, 19:41:06 »
Dziękujęwszystkim za podpowiedzi !!!!! :!:
Co do oświetlenia bagażnika to u mnie też jest lampka, którą zapala i gasi sięręcznie.( Już raz, jak tylko kupiłem PREVIE rozładowałem akumulator - świeciła dwa tygodnie :oops: ).
Mój model -rocznik 1991 niestety nie ma kontrolki otwartych drzwi, ani żadnej lampki w bocznych :cry:

volt230

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Lipca 2005, 03:02:35 »
andy84
 SERDECZNE DZIÊKI ZA POMOC
przyczyną był wyłącznik na słupku bocznych drzwi, trochęWD-40 i po problemie

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Lipca 2005, 00:49:50 »
Volt wydaje mi sięże kontrolkętych drzwi to masz ale może być przepalona żaróweczka

eltech

• Gość
Centralny zamek + alarm
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lipca 2005, 21:21:01 »
A ja sobie właśnie założyłem autoalarm z podpięciem do centralnego zamka.
Kosztowało mnie to razem 450 zł

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl