Autor Wątek: wysokie obroty przy Ciepłym silniku ---- help mi :-(  (Przeczytany 2955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gogo025

• Gość
wysokie obroty przy Ciepłym silniku ---- help mi :-(
« dnia: 05 Kwietnia 2010, 10:23:53 »
Witam mam zagwozdke  bardzo prosze o pomac co z tym fantem zrobić.

Mam gwiazdkę 1.3i 1995r. 2E-E i  leje 98Pb czasami 95 na Orlenie lub BP, i bardzo wysokie obroty przy ROZGRZANYM silniku niemam obrotka i chciałem załorzyć bo to mnia troszke wpienia, co prawda troszeczke się zmiejszyły gdy się troszke ociepliło ale i tak na słuch są duze dużo za wysokie. A w zimę to już tragedia niewarzne ile bym jeździł i jak to obroty są wysokie jak chole...... od ociplenia pogody gdy jest rozgrzany i go wyłącze i ponownie uruchomie obroty są zdecydowanie niższe ale gdy włącze światła wzrastają ale to chyba zrozumiałe pobór mocy itd.  Spalanie w zime 11-12L/100 miasto do pracy mam 10km rozgrzewa się bardzo szybko po 5-8min pracy jest rozgrzany czyli prawie połowa skali. i nie ruszam przed rozgrzaniem. jerzdze bardzo ekonamicznie. Teraz gdy ciepło wyszła mi 9L/100 miasto ale jazda przypominała ZWIEDZANIE Miasta.  mój taść ma corollke 1.4 z 1998r. i jamu pali do 9L (4E-E) w zime a lato to moge pomarzyć o takim wyniku z klimą 8-8.5 L/100 w mieście a on nie jeździ za ekonomicznie , Moje w trasie wyszła mi ostatnie 6.8L/100 ale 95-100km/h zero bagarzu i dwie osoby ( oponki 155/80R13.) letnie oponki mam 155/70R13 to na tamtych pali 7.5-8 w trasie.

Offline Carinka1.6

• Toyot Chodzacy
Odp: wysokie obroty przy Ciepłym silniku ---- help mi :-(
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2010, 11:58:14 »
z boku przy przepustnicy jest srubka do regulacji obrotow (moze byc przyslonieta zaslepką) :)

nie marnuj kasy na 98 :-P ja spalanie mam w sumie podobne...
moze wlasnie az za ekonomicznie jezdzisz i dlatego tyle Ci pali :)
Carina1.6 LB z kolektorem 4-2-1 ... ??
Starlet Power

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2010, 21:22:45 »
dlaczego nie ruszasz przd rozgrzaniem - bardzo duzo wtedy pali a nie jedzie.
Przewaznie temp w toykach to wskaznik rowno na polowie - moze ci sie nie dogrzewa?
Sprawdzales bledy?

ps. ekonomicznie nie znaczy wolno

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwietnia 2010, 22:47:03 »
dlaczego nie ruszasz przd rozgrzaniem - bardzo duzo wtedy pali a nie jedzie.
Przewaznie temp w toykach to wskaznik rowno na polowie - moze ci sie nie dogrzewa?
Sprawdzales bledy?

ps. ekonomicznie nie znaczy wolno

Jak można błędy sprawdzić, że tak zapytam;)
Coś aparat zapłonowy w kulki leci na mój gust.Bo coś dużo za duże te obroty jak piszesz...

gogo025

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2010, 23:02:40 »
Witam Bardzo dzięki za tą ŚRÓBKĘ (Carinka1.6) regulacyjną wolne obroty zmiejszyłem o jakieś  1.1/3 obrotu, jak dla mie dla tatlnego laika to bardzo dużo i taraz naraście mam WOLNE obroty po rozgrzaniu a nawet po ok.5min przacy musiałbym go podpiąć ale myśle że ma ok.800-850obr./min.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl