0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czy ktoś wie, dlaczego niektóre żarówki nie świecą a na pewno są dobre bo w innym miejscu się zapalają ?Blaszki w nich mają dobry styk do płytki drukowanej.Jaka przyczyna ?
Cytat: hydraulik123 w 05 Kwietnia 2010, 12:34:44Czy ktoś wie, dlaczego niektóre żarówki nie świecą a na pewno są dobre bo w innym miejscu się zapalają ?Blaszki w nich mają dobry styk do płytki drukowanej.Jaka przyczyna ?Ja kiedyś wymieniłem żarówki na no name i nie zapaliła się ani jedna. Po zakupie oryginalnych jak ręką odjął.Może styki są zaśniedziałe? Poczyść je trochę i spróbuj powtórnie.Pozdrawiam
Cytat: Piotr Sas w 05 Kwietnia 2010, 21:42:46Cytat: hydraulik123 w 05 Kwietnia 2010, 12:34:44Czy ktoś wie, dlaczego niektóre żarówki nie świecą a na pewno są dobre bo w innym miejscu się zapalają ?Blaszki w nich mają dobry styk do płytki drukowanej.Jaka przyczyna ?Ja kiedyś wymieniłem żarówki na no name i nie zapaliła się ani jedna. Po zakupie oryginalnych jak ręką odjął.Może styki są zaśniedziałe? Poczyść je trochę i spróbuj powtórnie.PozdrawiamZastąpiłem żarówki diodami.Sprawdzona dioda nie wszędzie świeci.
Zastąpiłem żarówki diodami.Sprawdzona dioda nie wszędzie świeci.
Cytat: hydraulik123 w 08 Kwietnia 2010, 18:35:58Cytat: Piotr Sas w 05 Kwietnia 2010, 21:42:46Cytat: hydraulik123 w 05 Kwietnia 2010, 12:34:44Czy ktoś wie, dlaczego niektóre żarówki nie świecą a na pewno są dobre bo w innym miejscu się zapalają ?Blaszki w nich mają dobry styk do płytki drukowanej.Jaka przyczyna ?Ja kiedyś wymieniłem żarówki na no name i nie zapaliła się ani jedna. Po zakupie oryginalnych jak ręką odjął.Może styki są zaśniedziałe? Poczyść je trochę i spróbuj powtórnie.PozdrawiamZastąpiłem żarówki diodami.Sprawdzona dioda nie wszędzie świeci.Sorry ale nie rozumiem tekstu "sprawdzona dioda nie wszędzie świeci" ....Ale o co kaman?
Wiesz co a sprawdziłeś czy w ogóle ty masz tam zasilanie?Sprawdziłeś bezpieczniki?Może to jakaś pierdoła na spokojnie bym to sobie porozkręcał i posprawdzał.Pozdrawiam