Autor Wątek: Części - gdzie kupujecie?  (Przeczytany 4935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Camtus

• Gość
Części - gdzie kupujecie?
« dnia: 28 Kwietnia 2010, 13:56:01 »
Witam, macie jakieś aktualne namiary na części do Camry, oprócz ASO
(muszę kupić cewke zapłonową, kopułkę itd).
Dzieki i pozdrawiam

olo23

• Gość
Odp: Części - gdzie kupujecie?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Kwietnia 2010, 15:09:15 »
Ja też muszę kupić cewkę i prawdopodobnie ściągnę z USA chyba że znajdę jakąś używkę. Jak znajdziesz w dobrej cenie to daj znać... pozdro...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Kwietnia 2010, 17:35:23 »
Witam, macie jakieś aktualne namiary na części do Camry, oprócz ASO
(muszę kupić cewke zapłonową, kopułkę itd).
Dzieki i pozdrawiam

Kopułkę do 1MZ ? <diabel>

Cewki z US, albo używki z Allegro, jest tego sporo.

pzdr

3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Czerwca 2010, 12:57:19 »
Znalazlem co prawda daleko ale jest i to duzo oto adres;
http://www.autopartsway.ca/autoparts2/index.cfm?fetch=category~ID=1992~Toyota~Camry%20Sedan%202.2%20L4
Nawet te nieszczesna przednia rure do modelu USA-Canada
http://www.autopartsway.ca/autoparts2/index.cfm?fetch=part~ID=1992~Toyota~Camry%20Sedan%202.2%20L4~241049
Wszystko jest i niema zadnych restrykcji ze strony Toyoty lub EU.

Pzdr.A8 2,2

Wątki scalam. Proszę korzystać z opcji "szukaj".
Szymon14
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2010, 17:46:36 wysłana przez SZYMON14 »

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Czerwca 2010, 16:05:56 »
Sprawdzilem wiele czesci i w USA sa tansze niektore i to znacznie.Wogule niemozna porownac z Europa,straszliwe zdzierstwo firm wrecz okradanie uzytkownikow samochodow.Niedosc ze male psujace sie  kosztuja wielokrotnie wiecej niz normalny samochod za duza woda.Teraz sie nie dziwie ze to jest sztucznie utrzymywane aby moc utrzymac te zdobycze socjalne jakie nas otaczaja za ktore i tak musimy jeszcze dodatkowo placic.Cos jest nie tak ale te powodzie brak pogody na swiecie  i to chyba przedsmak czegos.Ponoc ma sie wyjasnic 2012 tym.
Pzdr.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Czerwca 2010, 20:24:34 »
Fajowa strona, chyba będę robił większe zamówienie  <diabel> Ciekawe, czy oclą, czy przejdzie bez bólu...
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Czerwca 2010, 21:37:37 »
Niestety ocla i dowala ten przychodzacy Vat tak zeby dociagnac do swojej europejskiej ceny,abys przez chwile nie pomyslal ze tam jest tak tanio.Przynajmniej masz te czesc,europa niestety nie potrafi handlowac tak jak to robia amerykanie.Jedyne wyjscie przywiesc sobie jako bagaz.Mnie nikt nie pytal co tam mam.Abys Bazooki nie wiozl.
Pzdr.
Jescze mala dygresja do tematu.
P.S kiesdys wracalem z nart przez Polske i na Okeciu moja walizka zatrzymala wejscie  nowych bagazy.Stalkem i czekalem i widze ze leci czarna brygada z psami,eksperci od materialow wojskowi tak sie przynajmniej wydawalo.Ale po pol godzinie walizka wyjechala i nikt mnie nie zaczepil.Musieli dostac mojra.
Dlaczego? w walizce mialem nowo zakupione Vaxy do smarowania nart ot takie male kosteczki jak plastik lub TNT obok lezaly buty narciarskie i znich wystawalo 4 pary Walkie Talkie obok pentanina kabelkow i przyrzad universalny.Dobrze przeswietlili i jakis swiatly powiedzial ze to smarowidlo do nart.

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Czerwca 2010, 16:57:00 »
2 lata temu przywiozłem sobie ze Stanów tylną lampę do mojej Camry.
Wtedy lampa do wersji amerykańskiej kosztowała 700zl na allegro, tam kupiłem ją zdaje się za 50 dolarów na szrocie.
Co ciekawe lampę przewoziłem w bagażu podręcznym (kompletną z żarówkami, przewodami) ... nikt nawet nie zapytał o "dziwny bagaż"

Pozdrawiam
In (T) we trust.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Czerwca 2010, 12:44:27 »
Dalej poszukalem i znalazlem inne firmy;
http://www.partstrain.com/store/details/Toyota/Camry/Walker/Front_Pipe/1992/Base/4_Cyl_2-dot-2L/WK54153.html?location=Front#eas-reviews

Ciekawe ze nie maja w magazynie i skonczyli importowac od Walker z  DK.W Europie juz niema i jest nie osiagalne.
Pzdr.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Czerwca 2010, 12:00:36 »
Po tylu dniach poszukiwan znalazlem,tyle ze orginal Toyoty prawie nowy ale europejski.Utnie sie poczatek i dospawa poczatek amerykanski,od gory nie rdzewieje gdyz tam nigdy niema wilgoci. Trafilem w Nowej Bildelsbasen z Camry 93 lekko potraconej z tylu.Z powodu wieku poszla odrazu na zlom.I sie okazalo ze byla servowana tylko w Toyocie i wszystko co wymieniano to tylko orginaly.Na mojej rurze zachowala sie nawet jeszcze orginalna nalepka papierowa Toyoty.W pieknym stanie blyszczaca nierdzewna  takie jakie sa w Toyotach. Kosztowala troche (900sek)ale warto bylo zaplacic i znowu starczy juz chyba do konca zycia Toyoty.ostatnia rura byla tez Toyoty orginal wytrzymala 12 lat natomiast reszta ukladu wydechowego jest orginalem od nowosci.
Czesc nabylem  na zlomie w Jämtland za pomoca wyszukiwarki i programu w ktorym sa zrzeszoone wszystkie zlomy autoryzowane w calej Szwecji.   http://www.bildelsbasen.se/
Pzdr.A8 2,2 
P.S Potrzebuje jeszcze gumy ktore przez obejme  trzymaja stabilzator tylni do nadwozia (Bushing)      Moja jest SV1 (92) Czy one sa osiagalne jeszcze w Polsce? Moze ktos odpowiedziec i dac wskazowke.  Gdzie ?.           
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2010, 12:03:47 wysłana przez Camry 2.2 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl