Autor Wątek: Yaris 1 Zaczynam niedługo przeróbkę audio, więc mam pytań kilka  (Przeczytany 3549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kla

• Toyot Leżący
  • *
Używam Yarisa od tygodnia(rok2004), planuję gruntowną wymianę audio stąd mam kilka pytań.
Czy odłączając klemę mogę w jakiś sposób negatywnie wpłynąć na pracę alarmu? (nie znam się na alarmach)
Jakiej grubości mają być poszczególne warstwy dystansu? Głośnik to PB L6C o głębokości montażowej 61mm. Na początek będzie to grało pod radiem Clarion(w przyszłości dojdzie wzmak). Nie będzie z tym problemu, że głośniki są 3 Ohmowe a radio 4-8? Trudno jest poprowadzić kable w podszybie oraz do drzwi? Gdzie schowaliście swoje zwrotnice?

Czy ten opis kostki będzie jest analogiczny do Yarisa? http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?p=126537#126537
Czy moge sobie zobić mostek i podpiąć radio na stałe czy może wpłynie to jakoś negatywnie na instalacje?
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2010, 12:16:07 wysłana przez Janmor »

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
Odp: Yaris 1 Zaczynam niedługo przeróbkę audio, więc mam pytań kilka
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2010, 13:20:12 »
Gdy założysz klemę może się zamknąć zamek(nie w każdym alarmie ale to dość częste) więc nie zapomnij wyciągnąć kluczyka/pilota z auta.
Dystans możesz dać jeden gruby lub kilka cieńszych to bez znaczenia jeśli stabilnie je ze sobą zespolisz.Pamiętaj że Y1 ma mała głębokość montażową i trzeszczące boczki.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Obi

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Maja 2010, 08:35:07 »
Piotr Sas w linkach które podałeś nie ma nic wspólnego z car audio <zolta>

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Maja 2010, 08:42:52 »
proponuje żeby kolega kla zajrzał sobie do FAQ Yaris Car Audio tam ma wszystko opisane :police:

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Maja 2010, 09:14:17 »
Tam jak koledzy piszą poczytaj po forum dokładnie o wszystkich modyfikacjach CA w Yarisie, a później dopytaj jeśli czegoś nie jesteś pewien :)
Moja rada odnośnie chowania zwrotnic, w moim przypadku ładnie zmieściły się w środkowej części za tą osłoną pod popielniczką (jest tam dość sporo miejsca, a miałem duże problemy chować zwrotnice Hertz-a, które do małych nie należą w porównaniu z innymi) :P

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Maja 2010, 11:14:51 »
Piotr Sas w linkach które podałeś nie ma nic wspólnego z car audio <zolta>
Raadek a to co ?
Ja zmieniłem głośniki ze standardowych na dwudrożny zestaw MAC audio pro Flat ((...) do tego zostały także wygłuszone przednie drzwi.
Zamontowałem także Xcar link (emulator zmieni arki) z wejściem usb, audio oraz na karty SD
(ciach) to odnośnie yarisa I by kingcin......
A w wątku Car Audio In Yaris by Foka to chyba niedowidzisz  :-P

Pozdrawiam
Obi

Offline kla

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Maja 2010, 17:37:12 »
FAQ jak i reszte forum przejżałem. Sporo się dowiedziałem z tematów opisujących poszczególne auta. Mam jeszcze takie pytanko, czego użyć i ile to będzie kosztowało żeby to było lżejsze niż smoła soudalowska(taśma dekarska zdaje się), która wygłuszałem poprzedni wóz. Yarek, którego mam to 3d, więc drzwi przy soudalu stałby się za ciężke.
Pytanie dotyczące kostki z pierwszego posta tego tematu nadal akutalne.

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Maja 2010, 18:34:17 »
O widzę link do mojego tematu :) w którym za wiele o CA niema.

Ja polecam maty BOLL, nie drogie a wg gościa który zajmuje się dystrybucją materiałów do wygłuszania, bardzo przyzwoite (podobno cześć tych z allegro to podróbki)  >> tak wyglądało tu u mnie http://yaris.uber.pl/main.php?cmd=album&var1=CA/

Opis kostki jest OK

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Maja 2010, 19:34:15 »
Jak zależy Ci na dobrym tłumieniu i małej masie to polecam maty STP M1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl