Autor Wątek: Problem cewki zapłonowe +LPG  (Przeczytany 20087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Odp: Problem cewki zapłonowe +LPG
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Maja 2010, 04:34:40 »
Marcinm,
Czy mechanicy polscy maja kontakt z mechanikami szwedzkimi takim samym jezykiem rozmawiaja.
Licza sie tylko szybko zarobione pieniadze jak trzeba wlozyc troche kunsztu i umiejetnosci to juz klapa.
Olo lej tego W-40 codziennie po troszku po tygodniu sie odkreci.To nasiaka i wchodzi wszedzie i wkoncu da sie ruszyc.Nie dziala odrazu.
Pzdr.A8 2,2

Offline tofex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Maja 2010, 07:24:50 »
Ja urwałem jedną  :grin: od strony dolotu. Zawór był czysty, "ruchomy" , 401 dalej czasem się zapala. :-( . Jak się oberwie to nie problem, wystarczy rozwiercić i wspawać nową szpilkę. Ostatecznie można nawet przełożyć srubę od tyłu.

olo23

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Maja 2010, 08:56:16 »
Cytuj (zaznaczone)
Licza sie tylko szybko zarobione pieniadze jak trzeba wlozyc troche kunsztu i umiejetnosci to juz klapa.
Niestety dzisiaj większość mechaników to wymieniacze. Jak trzeba się wysilić i pokombinować to już problem.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Maja 2010, 17:48:07 »
To nie ich wina,tylko systemu nauczania w szkolach.Po prostu on jest od roboty a nie od myslenia,nad takimi pracownikami jest latwiej zapanowac i poganiac.Dlatego co inteligentniejszy otwiera wlasne no i niestety w wiekszosci sie zapracowuje na smierc. I tak zle i tak niedobrze, zmieniacz to takie wyposrodkowanie tego problemu.
Pzdr.A8 2,2
P.S Bylem znowu na zlomie i dzisiaj zakupilem przedni prawy lacznik miedzy silnikiem a karosa ten co jest zamontowany u gory kolo alternatora.Moj byl trzasniety,strach mnie ogarnia ze juz nic nie bedzie mozna dostac.Odrazu tez wymontowalem gumy ochronne kantu przednich blotnikow zewnetrzne dolne z kawalkiem osobnym z listwa.W wersji USA tego nie bylo poza listwa.Bedzie znowu piekna.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl