Autor Wątek: Auto Swiat i ladownosc Corolli Wagon  (Przeczytany 5497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
Auto Swiat i ladownosc Corolli Wagon
« dnia: 04 Stycznia 2005, 21:31:33 »
Czy ktos mi moze wyjasnic jak spece z Auto Swiata licza ladownosc samochodow? W numerze z 6. grudnia 2004 w porownaniu Rolki z Meganem (tfu!) i Astra napisali, ze ladownosc Toyoty wynosi 380 kg, tym czasem w pdfie sciagnietym ze strony Toyoty czytam, ze minimalna masa wlasna tejze Corolki to 1195, natomiast masa calkowita to 1695 kg. Roznica wynosi wiec 500 kg. Najciezsze kombi wazy 1240 kg czyli zostaje 455 kg. Jak to w koncu jest?
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Stycznia 2005, 08:54:57 »
Ha, ha, ha!
Tez to zauwazylem.
 Zwrocilem na to uwage, bo jakis czas temu (trzy miesiace?) widzialem w Auto Swiecie artykul, w ktorym ganiono Corolle za maly bagaznik, a chwalono za duzy udzwig i uciag przyczepy. Zdziwilem sie wiec okrotnie czytajac pozniej cytowany przez Ciebie artykul.
 Tak wogole, to dwa tygodnie pozniej po wspomnianym przez Ciebie artykule, w Auto Swiecie zaczeto publikowac "super test" 10 kompaktow.
I co z wielkim zdziwieniem czytamy o Corolli - maksymalna ladownosc 455 kg. :shock:
 Coz, widac kryteria w testach niemieckiej, badz co badz, gazecie trzeba ukladac tak, zeby niemiecki samochod zawsze wygral.
 Jesli fakty mowia co innego - tym gorzej dla faktow.
 :anarty

MrĂłwa

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Stycznia 2005, 18:43:51 »
Niestety to nie sa przypadkowe przeklamania mimo ze oni tak twierdza, tak sadze. Dla nich poprostu niemieckie czolgi to szczyt rozkoszy i techniki i robia wszystko zeby pokazac, ze inne samochody to chłam. Olac to

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2005, 20:57:19 »
Tak mi sie wlasnie wydawalo, ale wolalem sie upewnic. Dzieki! A to niemieckie gnidy - zawisc ich zrzera :anarty Wydawalo mi sie to bardzo dziwne, bo 380 kg to 5 duzych osob. A gdzie bagaz?
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

tco_tm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Stycznia 2005, 03:35:14 »
Tez to zauwazylem, ale czy podane tu wartosci z katalogu (455kg) sa na pewno dla tej wersji silnikowej (diesel)?

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Stycznia 2005, 21:00:05 »
Wagon diesel 2.0 116KM wazy od 1130 do 1385 przy max. masie calkowitej 1780 co daje odpowiednio 450 i 395, a to ciagle wiecej niz 380 (choc niewiele).
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Stycznia 2005, 14:14:41 »
Niestety, poraz n-ty AŚ pokazał, że promuje samochody niemieckie, w testach mniejszych aut, a także kompaktu japończyce najczęsciej zajmują ostatnie miejsce. Toyoty, Hondy i Mazdy zawsze mają jakieś nidociągnięcia. Mój ojciec jeździ Civiciem 1,6 LS - super silnik i proweadzenia - a w ostatnim teście skrytykowano prowadzeni civica - na temat corolli trudno mi sięwypowiadać bio nie jeździłem, ale mam yarisa i jest to super autko, a przegrywa wiele testów w AŚ.
Poprostu trzeba promować swoje  :aangry  :aangry

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl