Autor Wątek: Corolla Verso 1.8 MMT Sol - doświadczenia użytkownika  (Przeczytany 85848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pigletto

• Gość
Corolla Verso 1.8 MMT Sol - do¶wiadczenia u¿ytkownika
« Odpowiedź #105 dnia: 04 Lutego 2005, 13:07:13 »
Ktoś kto będzie chciał zasięgnąć opinii o Verso to znajdzie tu sporo ciekawych uwag i alternatyw - ople i inne. Dyskusje o jakości Toyoty są już w innym wątku na pogaduchach, podobnie dyskusje o ASO więc uprzedzam (!), że kolejne posty na te tematy będą stąd leciały do śmietnika :)

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 04 Lutego 2005, 15:41:09 »
Cytat: toreador
na tym forum uzytkownikow tej marki nikt nie pozwoli zebys mieszal te auta z gownem

Ależ emocje ! Jeszcze raz apelujęo więcej wyrozumiałości, ciekaw jestem co Ty byś pisał, gdyby Twój samochód na pół roku użytkowania, prawie miesiąc spędził w serwisach...

A przy okazji: czy nie miałeś kłopotów z trzeszczeniem rolety bagażnika, ocierającej  w gniazdach po bokach ? U mnie serwis wkleił gąbki i teraz jest cicho, tylko nie wiem ile czasu to wytrzyma.

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 04 Lutego 2005, 17:26:28 »
Cytat: Jackal
- Zafira 1.8, jeśli istnieje to ma gorszy silnik.

?! to bardzo dobry silnik.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 04 Lutego 2005, 17:38:11 »
lifeson
OK, przyznajęsiędo błędu, sądziłęm że Opel nadal sprzedaje starego gniota 1.8 113 KM.

toreador

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 04 Lutego 2005, 18:46:00 »
Cytat: Kruppe
Ależ emocje ! Jeszcze raz apelujęo więcej wyrozumiałości, ciekaw jestem co Ty byś pisał, gdyby Twój samochód na pół roku użytkowania, prawie miesiąc spędził w serwisach...

Klal bym jak pijany szewc.Masz racje.Ja po prosty i¡usiluje bronic mojego samochodu,z ktorego bardzo jestem zadowolony.Zycze Ci na przyszlosc bardziej pozytywnych doswiadczen z Toyota.

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 05 Lutego 2005, 15:00:02 »
Cytat: toreador

Klal bym jak pijany szewc.Masz racje.Ja po prosty i¡usiluje bronic mojego samochodu,z ktorego bardzo jestem zadowolony.Zycze Ci na przyszlosc bardziej pozytywnych doswiadczen z Toyota.

bardzo łądne zakończenie  :?: polemiki.
Fakt Kruppe masz z..tego pecha :cwalbrush

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 06 Lutego 2005, 13:41:13 »
Ale teraz juz będzie tylko z górki ! Dla poprawy humoru zamontowałem sobie czujnik cofania i teraz jeżdżęgłównie tyłem, żeby sięnacieszyć  :anarty

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 07 Lutego 2005, 09:45:33 »
zamontowałem sobie czujnik cofania

A gdzie masz wskaźnik diodowy?

UWAGA! Nie na temat! :bno
Pigletto

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Lutego 2005, 11:55:49 »
Ale teraz juz będzie tylko z górki ! Dla poprawy humoru zamontowałem sobie czujnik cofania i teraz jeżdżęgłównie tyłem, żeby sięnacieszyć  :anarty

I jak teraz jeździ?? Masz jaeszcze z czyms problemy ??

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 14 Lutego 2005, 16:45:20 »
Wskaźnika diodowego nie ma. Samochód jak na razie jeździ bez problemów.

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Marca 2005, 13:47:20 »
Dla zainteresowanych dalszym ciągiem. Swojego czasu pisałem, ze dogadalismy sięz dealerem: przedłużenie gwarancji na kolejny rok plus znizka na nowe samochody kupowane do firmy w zamian za odstąpienie od roszczeńia zwrotu kasy. Własnie dziś okazało się, że dealer wycofał sięze swoich zobowiązań... Niestety, odpowiednia umowa miała być podpisana po spotkaniu. Dealer grał na zwłokęi teraz ostatecznie pokzał swoje prawdziwe intencje. Nie wierzyłem, że takie rzeczy sie dzieją, a jednak... Teraz mam juz tylko nadzieję, że TCV wyczerpało limit usterek.

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 18 Marca 2005, 13:35:50 »
Pewnie juz nikt tego wątku nie czyta, ale...
Zauważyłem, że nie działa prawy boczny migacz. Mysląc, że przepaliła siężarówka zdjąłem obudowęi ... moim oczom ukazała sięziejąca dziura. Po prostu nie ma migacza. Nie wiem, czy go nigdy nie było, czy tez wypadł, w każdym razie nie ma go.  Bogu dzięuję, że to nie jest mój prywatny samochód, bo bym sięzapłakał.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 18 Marca 2005, 14:53:02 »
Kruppe Wiesz co czytam ten wątek i jestem przerazony. Może warto by sie zwrócic bezpostednio do Toyoty. Niech wymienia ci ten model na inny. Moze faktycznie trafiłeś na wadliwy alebo jakis testowy. Przecież to normalnie mozna sie załamać.

Panowie.
Na tym forum mozna pisać o Toyotkach wszystko jeżeli model jest do du... to trzeba to jasno napisać. Nikt tego nie skasuje ani nie przydzieli ostrzezenia do puki bedzie to napisane w dopowiedniej formie. Jeżeli mod/opiekun/admin skasuje takiego posta to prosze o kontakt ze mną bezpośrenio. Czy na forum czy na priv/mail.
Sorry za OT już sie poprawie.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 07 Kwietnia 2005, 11:11:00 »
Kruppe

i jak tam
twoja Rollka ??

czay

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 07 Kwietnia 2005, 21:16:36 »
Szkoda, że jest już po gwarancji, ale zawsze możesz spróbować w sądzie. W Łodzi znam jednego naprawdędobrego mecenasa co trochęsamochodów ludziom powymieniał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl