Autor Wątek: Corolla Verso 1.8 MMT Sol - doświadczenia użytkownika  (Przeczytany 85819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaxa

• Gość
Corolla Verso 1.8 MMT Sol - do¶wiadczenia u¿ytkownika
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Kwietnia 2005, 12:05:16 »
Szybko przejrzałem ten topik i wyciągnąłem wniosek, że Pedro zamiast sie cieszyć że ma najlepszy samochód na świecie (służbowy) - szuka dziury w całym. Może i ma trochęfelerny egzemplarz ale jest marudą jakich olewają w serwisach. Niedawno doradca w ASO opowiadał mi, że mają klienta (emeryt), który z regularnością szwajcarskiego zegarka raz na tydzień zjawia sie w serwisie z kolejną usterką, która na jeździe testowej nie występuje. Mam nadzieję, że nie mówił o Pedro.
Nie ma maszynerii która by sięnie psuła. Może to być częściej lub rzadziej ale zawsze coś sięstanie. Nasz ludzki organizm też siępsuje. Jedni chorują częściej, inni prawie wcale, ale w końcu wszyscy kończą jednakowo.

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 15 Kwietnia 2005, 08:15:45 »
Jaxa,
Popierwsze to nie Pedro tylko ja, po drugie w serwisie nie zostałem ani razu olany, po trzecie nie pisałem tego, żeby narzekać na samochód służbowy tylko, żeby podzielić sięz użytkownikami forum doświadczeniami, po czwarte to co napisałeś jest kompletnie niezwiązane z tematem wątku. I po piąte, powyższe punkty wykazują, iż zapoznajesz sięz wątkami daleko zbyt pobieżnie  :wink:

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 20 Kwietnia 2005, 17:05:38 »
Cytat: jaxa
Szybko przejrzałem ten topik i wyciągnąłem wniosek, że Pedro zamiast sie cieszyć że ma najlepszy samochód na świecie (służbowy) - szuka dziury w całym. Może i ma trochęfelerny egzemplarz ale jest marudą jakich olewają w serwisach. Niedawno doradca w ASO opowiadał mi, że mają klienta (emeryt), który z regularnością szwajcarskiego zegarka raz na tydzień zjawia sie w serwisie z kolejną usterką, która na jeździe testowej nie występuje. Mam nadzieję, że nie mówił o Pedro.
Nie ma maszynerii która by sięnie psuła. Może to być częściej lub rzadziej ale zawsze coś sięstanie. Nasz ludzki organizm też siępsuje. Jedni chorują częściej, inni prawie wcale, ale w końcu wszyscy kończą jednakowo.

Wiesz co, prosze Cięserdecznie  :modlitwa czytaj dokładnie. Właścicielem TCV, o której tutaj mowa jest Kruppe a nie ja. Ja jestem tylko zainteresowany tym autem, bo chcęsobie takie kupić :aclap , a jeżdżęYarisem i to własnym a nie służbowym :abadgrin .
A co do tego emeryta o którym wspominasz to nie ja bo ma 28 lat :aclap, więc na emeryturęsięraczej nie nadaję:cidea

Więc na drugi raz jak coś czytasz to czytaj uważnie i ze zrozumieniem, to tak to walniesz posta  :csad  :csad  jak zacytowany u góry i tylko ludzi wq...  :bnono

A Kruppe to ja rozumiem bo nie ważne czy słuzbowy czy prywatny ale jak wydajesz z 80000 PLN na wuzek to ma o jeździć a nie być w serwisie  :cwalbrush

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 21 Kwietnia 2005, 16:43:27 »
Cytuj (zaznaczone)
A Kruppe to ja rozumiem bo nie wazÿne czy s?uzbowy czy prywatny ale jak wydajesz z 80000 PLN na wozek to ma o jez´dzic´ a nie byc´ w serwisie

Dla mnie to jest wazne czy sam wydam 80000, czy wyda je dla mnie moj szef :lol:
Moj, cholera, jakos nie chce...
Kruppe, dawno nic nie pisales - jak tam walka z TMP?

Kruppe

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 20 Maja 2005, 11:34:57 »
Witam po długiej przerwie. Witam i jednocześnie żegnam uczestników forum, poniewaz moja roczna przygoda z Toyotą zakończyła siękilka dni temu (jacyś źli ludzie ja sobie zabrali). Życzędużo zadowolenia z samochodów.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 20 Maja 2005, 13:21:02 »
Wow! To juz nastepna! Miesiac temu moja odjechala w sina dal...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 20 Maja 2005, 13:57:35 »
No żesz w mordęjęża !!!

Znowu  :shock:  :shock:

WspółczujęCi Kruppe.

Cholera Toyoty zaczęli zabierać, a żeby ich pokręciło  :evil:  :?  :(

Ewa

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 01 Czerwca 2005, 12:15:37 »
Pisze   bo tez jestem nieszczesliwa od 2 miesiecy  uzytkowniczka  Toyoty corolli verso 1.8 sol z reczna skrzynia biegow, w tym czasie dwa razy na serwisie.  Problem 1 to podobny dopodanego na poczatku watku cytat patrz ponizej:
"Gwoździem do trumny okazała sięawaryjnośc tego auta. Dośc szybko zauważyłem, że coś piszczy przy obracaniu kierownicą. Serwis zakwalifikował do wymiany kolumnękierownicy na którą czekałem półtora miesiąca."

Niestety  serwis Chodzen  zakwalifikowal tojako  dzwieki pompy od wspomagania.  Cos mi tu nie pasuje bo poprzednio miala  corollle i nic takiego nie mialo miejsca  nie mowiac już od wczesniejszych posiadanych przeze mnie samochodow rzekomo gorszych marek.

Problem drugi zauwazylismy z mezem niezaleznie od siebie ze  samochod delikatnie sciaga. Zaprowadzilismy na serwis  ustawili zbieznosc raz (  na zeraniu) i powiedzieli to to platna usluga, ale odstapili od  oplaty. Za trzy tygodnie auto wyladowało u chodzenia z ta sama choroba-sciaganie,  ustawili zbieznosc i kazali zaplacic 300 PLN. I mowia ze takie sa polskie drogi,ze sie wpadnie
Super wrazenie bylo  bardzo krótkie, szczerze mowiac tesknie teraz na  Toyota corolla ,ktora mielismy wczesniej, to byl naparwde dobry samochod i naparwde bezawaryjny.

poradzcie  cos i czy mieliscie takie same  doswiadczenia

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 01 Czerwca 2005, 21:20:17 »
Odnośnie pierwszego problemu to poszukaj na forum informacji o serwisach w Warszawie (jest sekcja polecane serwisy) i może spróbuj w innym ASO.

Co od ściągania to niestety ale z tym może być naprawdęproblem żeby to zrobili za darmo. Niestety tak może być, że po najechaniu na dziuręzbieżność sięprzestawia... Pytanie czy po tej ich robocie jest już dobrze czy nie i czy znowu sięto szybko pojawi czy będzie spokój... Jakby co to też można próbować w innym serwisie.

Don Mariano

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 28 Czerwca 2005, 09:21:18 »
Kruppe,
Dopiero teraz przejrzałem do końca poruszony przez Ciebie temat … porażające …
Pozdrawiam
Marian

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: 06 Lipca 2005, 22:29:19 »
Kruppe już pewnie wybył z forum, ale ciekaw jestem, jak sobie załatwił, że mu zwinęli auto   :lol:

...i jak daleko zdołali dojechać  :twisted:  

T.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl