Nie wiem czy dokładnie zrozumiałem Twojego posta, ale chcesz zamocować na stałe radio przy pomocy oryginalnych (Toyot'owskich) uchwytów do radia?
Dobrze zrozumiałeś

Znane mi są dwa sposoby montażu radia w carina'ch:
1) Przy pomocy pół kieszeni - montujesz pół kieszeń w otworze, rozginasz blaszki i wsuwasz radio po uprzednim podłączeniu kostek.
No ale ta półkieszeń trzyma się wówczas przysłowiowego powietrza

Konstrukcja konsoli jest bowiem taka, ze wokół rzeczonej półkieszeni jest pełno powietrza i jedynym jej stosunkowo pewnym miejscem mocowania jest tylko i wyłącznie "ramka" konsoli w której owa półkieszeń z radiem
luźno sobie spoczywa, latając przy każdym wstrząsie samochodu. Wiem co mówię, bo tak mam, ale mnie to nie satysfakcjonuje!
2) Przy pomocy przykręcanych uchwytów - w tym przypadku uchwyty najpierw przykręcasz bezpośrednio do radia (pół kieszeń jest tu zbędna) i w następnej kolejności mocujesz całość do konsoli środkowej. Wymaga to dużo więcej pracy niż w przypadku punktu 1 ale pierwszy lepszy złodziejaszek nie wyciągnie takiego radia w przeciągu 30 sekund.
No tak, ale to się odnosi wyłącznie do
oryginalnego radia mającego po bokach wnitowane nakrętki do których przykręca się owe uchwyty. Żadne inne radio nie ma tych nitonakrętek i wobec tego do żadnego innego radia nie da się tych uchwytów przykręcić!
Czy teraz jasne?