Autor Wątek: Corolla e10 czy e11  (Przeczytany 13512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek-01

• Gość
Odp: Corolla e10 czy e11
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Sierpnia 2010, 21:07:08 »
A widzisz i nie można było tak od razu?
Cytuj (zaznaczone)
nie tylko w corolli 3D jest duszno ale w każym małym samochodzie jak zapakujesz do niego 4 osoby(co raczej spowodowane jest małą  ilością przestrzeni w środku a nie złą wentylacją.
Właśnie źle napisałeś bo jechałem kiedyś e10 z tyłu i była dobra wentylacja, dlatego pytałem o e11

Cytuj (zaznaczone)
a w/g mnie są - bo wystarczy tylko troche pomyśleć co najczęściej nie boli, i zastanowić się,
Dlatego zadałem owe pytanie a ty mi z grubej rury sugeruje Ci abyś ty się zastanowił zanim coś odpiszesz to
Cytuj (zaznaczone)
najczęściej nie boli
.
« Ostatnia zmiana: 13 Sierpnia 2010, 21:13:47 wysłana przez Arek-01 »

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Sierpnia 2010, 14:10:13 »
Zalezy czego oczekujesz od auta, jaka wersja nadwoziowa i wyposazeniowa oraz jaki silnik Cię interesuje.
Napisz to Ci wszystko wyłozę na tacy :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Sierpnia 2010, 14:14:15 »
cały Croom i zaraz będzie, że naskakuje na chłopaka :-P

Arek-01

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Sierpnia 2010, 16:38:00 »
Croom interesuje mnie corolla  e10 i e11 i nie wiem którą wybrać, dlatego założyłem ten wątek abyście mogli mi doradzić.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Sierpnia 2010, 17:26:57 »
Dobrze, zależy ile masz kasy..
E-11 bedzie raczej w lepszym stanie niz E-10 ktorej zakup już w dobrym stanie graniczy z cudem.
Polecam naszych zachodnich sąsiadów, nasze salonowe E-10 miały a raczej nie miały wyposazenia i wyborów silników.
Poza tym raczej takie roboty jak nadkola tylnie w E-10 juz będą ...amorki i wiele innych pierdół które pewnie wyjdą

Jesli nie zalezy Ci na mocnej jednostce a raczej na spokojnej oszczędnej jeździe to polecam diesle 2.0.
1.9 nie brac pod uwagę.
E-10 z 2C lub E-11 z 2C-E.

jesli dynamika to 1.6Si E-10 4A-FE to samo E-11 4A-FE z 6 biegową wajchą.

Ja wybrałem diesla bo jest to najlepsza osobówka jaka można kupic pod względem niezawodności i oszczędności.
Kompromisem jest 4E-FE.
Klima, wspomaganie to warte uwagi dodatki.

Ja wiedziałem czego oczekuję od auta a tego nie wiem od Ciebie.

Na pewno zadbana E-11 bedzie trzymała się tak samo jak E-10 choć skrzynie w E-10 do 1995r. sa trwalsze.

Warto szukac aut jeżdzących na olejach syntetycznych, silniki jeżdzone na naszych oliwach sa juz w nie najlepszej kondycji i pobieraja oliwę często.

Samo okreslenie E-10 czy E-11 mało mówi, E-10 w dobrym stanie jest tyle co na lekarstwo, można szukac ze świecą  .....

Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Sierpnia 2010, 12:15:29 »
Ech panowie, tu nie ma za bardzo co porównać. E10 to lata świetności Toyoty, samochód nie do zdarcia, o ile jest zadbany. Wszystko co można elektryczne a nie linki itp. Sprzęgło w E10 hydraulika w E11 linka,  napęd licznika to samo. E11 to już początek oszczędności w Toyocie. Poza tym wygląd E10 mi bardziej podchodzi, no i osiągi ma lepsze. Co do silnika 1,4 to spokojnie wystarcza i do tego można nie jednemu napsuć krwi.

Ja bym szukał zadbanej E10 byle nie sedan ;)
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Sierpnia 2010, 12:54:54 »
Ech panowie, tu nie ma za bardzo co porównać. E10 to lata świetności Toyoty, samochód nie do zdarcia, o ile jest zadbany. Wszystko co można elektryczne a nie linki itp. Sprzęgło w E10 hydraulika w E11 linka,  napęd licznika to samo. E11 to już początek oszczędności w Toyocie. Poza tym wygląd E10 mi bardziej podchodzi, no i osiągi ma lepsze. Co do silnika 1,4 to spokojnie wystarcza i do tego można nie jednemu napsuć krwi.

Ja bym szukał zadbanej E10 byle nie sedan ;)
jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz, to daj spokój, zasadniczo e10 i e11 przed liftem różnią się jedynie jakością niektórych elementów i budą
reszta jest idencztyczna

Arek-01

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Sierpnia 2010, 02:06:46 »
Może i e10 lepsza ale dostać dobra to już rzadkość, jak już miałbym brać e10 to się zaczynają schody bo wolałbym rok '97 a jak już się znajdzie niby bezwypadkowy to po telefonie dowiaduje się człowiek że był buty w maskę i do wymiany chłodnica itp.

E11 jest więcej do wyboru niż e10 co może świadczyć o tym że mało osób chce się pozbyć swoich e10 wiadomo każdemu podpasuje inny samochód. Ja osobiście chyba kupie E11 po lifcie,
Dziękuje wszystkim za pomoc na pewno się jeszcze odezwę na forum  :-) Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl