Autor Wątek: Parujące reflektory w nowej Toyocie Auris  (Przeczytany 17692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcinus1990

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Parujące reflektory w nowej Toyocie Auris
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Września 2010, 21:31:55 »
Po ostatnich opadach już nic nie zaparowało. Może to jakaś wilgoć produkcyjna była? Najważniejsze że chyba jest wszystko git i oby tak dalej :-P

[img width= height= alt=Widget yanosik.pl]http://yanosik.pl/widget/31662.png[/img]

Offline Marcinus1990

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Stycznia 2011, 21:49:50 »
W grudniu reflektory znów zaczęły parować, pojawiłem się w ASO, popatrzyli, orzekli wymianę gwarancyjną. Teraz mam już nowe lampy i nic nie paruje.

[img width= height= alt=Widget yanosik.pl]http://yanosik.pl/widget/31662.png[/img]

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Stycznia 2011, 07:03:34 »
W grudniu reflektory znów zaczęły parować, pojawiłem się w ASO, popatrzyli, orzekli wymianę gwarancyjną. Teraz mam już nowe lampy i nic nie paruje.
jak na razie nic chyba, że są po zmianie konstrukcyjnej mam na myśli materiał nowy z jakiego wykonano uszczelnienie.

gregm

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lutego 2011, 14:42:50 »
Mój 10-dniowy Auris (co prawda wcześniej stał na parkingu ok. miesiąca) od początku ma zaparowane oba reflektory. Ma razie po bokach i para nie zasłania żarówki, ale zobaczymy, co dalej.

Offline Marcinus1990

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lutego 2011, 16:55:49 »
Wydaje mi się, że to niestety taki urok naszych samochodów. Widziałem kilka z zaparowanymi bokami reflektorów (u mnie po wymianie problem też powrócił) Ale i tak jeździ się rewelacyjnie <diabel>

Offline mascio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Lutego 2014, 00:09:51 »
chyba masz racje, ze taki urok .... w mojej też jak jest wilgotno to sa lekko zaparowane .....

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Lutego 2014, 14:50:57 »
Ja mam auriskę z 2010 roku po lifcie, reflektory po roku zaczęły parować w ramach gwarancji wymienione na nowe, nowe zaczęły też parować, czekam na decyzję serwisu ponieważ uważają, że gwarancja już minęła i nie przysługuje mi darmowa wymiana na nowe. Moje zdanie jest takie, gwarancja na nowe lampy rozpoczyna się w dniu ich zamontowania i trwa minimum dwa lata.  :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl