Autor Wątek: Tani zestaw z możliwie najlepszym dźwiękiem  (Przeczytany 9882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robsajson

• Gość
Odp: Tani zestaw z możliwie najlepszym dźwiękiem
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Listopada 2010, 13:56:35 »
Ja też myślę ,że jeśli chodzi o audio nie opłaca się wstawiać taniego sprzętu bo kasa będzie wydana a efekt marny.

Offline Carinka1.6

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Listopada 2010, 16:56:33 »
zgadza się :) tylko co właściwie znaczy 'tani sprzęt' ?? bo sprzęt wart 10 czy 20k zł dla audiofila może grać jak chiński bubel z bazaru i "kasa będzie wydana a efekt marny"... i odwrotnie, komuś z małymi wymaganiami może w zupełności wystarczyć radio pjonjer ;) myślę że lepiej kogoś po prostu zapytać czego sam oczekuje bo pisanie o "lepszym sprzęcie, lepszej jakości" brzmi imHo trochę dziwnie :)
Carina1.6 LB z kolektorem 4-2-1 ... ??
Starlet Power

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Listopada 2010, 18:25:34 »
Kolega napisał o przedziale 450-500zł więc rewelacji nie będzie.

tinguan

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Listopada 2010, 00:05:27 »
A czy skrzynia basowa to wg Ciebie konieczność? :)
Bo nie za bardzo lubię mocny bas, bo szybko zaczyna boleć mnie głowa, a to w trakcie jazdy staje się niebezpieczne.
Wolałbym wzmak + głośniki, ale bez tuby(skrzyni). No chyba że będzie coś nie tak z brzmieniem wtedy :)

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Listopada 2010, 00:41:28 »
Po części konieczność ... nie zbudujesz dobrej sceny muzycznej bez niskich częstotliwości ...
Zwykłe systemówki ze średniej półki schodzą przeważnie do 55Hz ... z czego im bliżej tych 55Hz tym mniej jest to słyszalne (moje osobiste obserwacje) ...
Po prostu tracisz większość pasma które jest w utworach a co za tym idzie muzyka jest do bani ...
Nikt Ci nie napisał że masz zabudować cały bagażnik tak jak ja  <diabel>
Malutki głośnik (25cm) o niewielkiej mocy wystarczy jeśli Twoja głowa jest aż tak wyczulona na ciśnienie ...
Może jestem chory na tym punkcie ale popatrz na to z innej strony ...
W zestawach kina domowego oprócz satelitek (średnie i wysokie) jest SUB ... myślisz że on jest po to żeby zajmował miejsce w pokoju ? Każdy głośnik ma swoje zadanie do spełnienia ...

Pozdrawiam.

tinguan

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Listopada 2010, 21:11:11 »
A ja też mam swoją stronę :)
Podpieram się brzmieniem kolumn do domowego audio. Popatrz na kolumny unitry, altusa, czyli czołowych producentów. Są to zawsze kolumny 2.0 bez dodatkowego suba, a jakość dźwięku z nich naprawdę jest powalająca. Tylko wtedy chyba trzeba kupować inne głośniki, żeby zrobić coś w tym stylu.

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Listopada 2010, 23:04:44 »
Są to zawsze kolumny 2.0 bez dodatkowego suba, a jakość dźwięku z nich naprawdę jest powalająca.

A i tu sie mylisz ...
Popatrz sobie na altusy ... masz w nich 3 głośniki ...
Wysokie, średnie i bass ... z tą różnicą że we wspólnej obudowie ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl