Autor Wątek: silnik - trudno odpala  (Przeczytany 10956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

volt230

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwietnia 2005, 09:22:22 »
Pisałem, że światła włączają sięautomatycznie, TYLKO dla zobrazowania efektu szybszego odpalenia silnika, gdy przełączęswiatełka na pozycje.
Autko pochodzi ze Szwecji (lecz od nowości jeździ w kraju), a tam całą dobęmuszą jeździć na światełkach.
Z ciekawostek to mam jeszce podgrzewane dwustopniowo przednie fotele, oraz z przodu pod zderzakiem wtyk-gniazdo do podłączenia zasilania 230V~ podobno do podgrzania autka zimą jak stoi na parkingu. :D . Co prawda nie sprawdzałem jak to działa, parkuje pod blokiem, ruchliwa ulica, nie mam jak podciągnąć zasilania. Ale tak to jest "szewc w dziurawych butach chodzi"  :oops:
Przy okazj, może ktoś ma schemat elektryczny szwedzkiej wersji :?:

gabrish

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Kwietnia 2005, 11:21:42 »
Maran dzięki już wszystko w pożądku od dłuższego czasu, miała jakieś zaćmienie. :) teraz mnie ten ABS męczy i pasowało by mi sprężyny z tyłu zmienić :( eh same koszta

volt230

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Maja 2005, 00:48:24 »
Koniec problemu. Proste, ale czy słuszne???
Po prostu przy odpalaniu, zanim przekręcękluczyk wciskam gaz do dechy i... pali po 3-4 obrotach rozrusznika.

adamis

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Maja 2005, 14:27:56 »
Takie odpalanie gorącego silnika to naormalka,ale przy zimnym to nieco dziwne.
Sprężyny do 4WD są nieco węższe.Miałem z tym kłopoty i skończyło sięna dorabianych.Są b.dobre.

eltech

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Maja 2005, 22:12:45 »
i sięnie zalewa ?

adamis

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Maja 2005, 09:55:17 »
Z tego,co sięorientuję,to we wszystkich instrukcjach obsługi samochodu jakie miałem w rękach zawsze pisało,że gorący silnik zapala sięprzy pedale wciśniętym na max.

eltech

• Gość
silnik - trudno odpala
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Maja 2005, 22:59:29 »
o kurde tego nie wiedziałem :shock:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl