Autor Wątek: zimówki  (Przeczytany 12193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AlfA_

• Gość
Odp: zimówki
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2010, 10:39:01 »
zawsze można założyć dadatkowo kołpak ;-) hehe

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Listopada 2010, 10:46:02 »
a są siedemnastki

nastolatki to na pewno :-P

ale czy kołpaki

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopada 2010, 13:53:10 »
A to nie jest tak, ze jak ma się takie auto to i można mieć na drugi komplet alumek?  <diabel>

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Listopada 2010, 12:01:33 »
A to nie jest tak, że nie każdy musi mieć ochotę na alusy ?

Jakoś przez ostatnie 300kkm nie zauważyłem ( w trakcie normalnej jazdy ) "wyższości" alusów nad stalą.

Owszem, przy upalaniu, alu lepiej odprowadza ciepło z hamulców i to właściwie tyle. Masa ( przy budżetowych/oryginalnych felgach ) taka sama, zresztą nikt na Le Mans nie jedzie.

Tylko w naszym kraju "wstyd" jeździć na stalówkach, zwłaszcza "jak się ma na taaaaakie auto", jak również wstyd jeździć na gazie, wstyd zakładać pokrowce na siedzenia, wstyd jeździć starszym, niż sąsiad, i wstyd nie zmieniać auta co pół roku, wstyd mieć odrapany lakier, że o felgach mniejszych, niż 17 cali nie wspomnę, bo któżby na takich małych jeździł skoro "19 wejdzie".

Za to nie wstyd mieć auto znaczące teren olejem, bo przecież pod maskę nikt nie zagląda, ważny wypolerowany lakier, i choinka zapachowa w wyodkurzanym wnętrzu.

Stalówki na 5x114,3, z centrującym 60 i w rozmiarze 6,5x17 ( ET najprawdopodobniej 50 ) występowały chociażby w IS200 i z takiego auta polecam szukać.

Inna sprawa, że często taniej będzie kupić komplet sponiewieranych lakierniczo alusów na zimę, no ale to przecież "wstyd" jeździć na poobdzieranych felgach, bo sąsiedzi wyśmieją, a proboszcz na wsi z ambony wyklnie.
3VZ.pl

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Listopada 2010, 12:33:08 »
 <brawo>

AlfA_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2010, 09:10:54 »
hehe, brawo marcinm !

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Listopada 2010, 15:55:06 »
trochę temat odgrzebie,a le jeśli jeszcze nie masz tych stalówek to:

http://motoryzacja.interblok.com/

Brałem u nich w zeszłym roku felgi i kołpaki do mojego aurisa, oryginały Toyotowskie

na stronie niema 17" ale napisałbym do nich, bo twierdzą, że zajmują się importem do polski felg kołpaków, dywaników,  i tym podobne dla TMP, a  ceny mają znacznie lepsze jak ASO

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Listopada 2010, 16:19:24 »
trochę temat odgrzebie,a le jeśli jeszcze nie masz tych stalówek to:

http://motoryzacja..com/

Brałem u nich w zeszłym roku felgi i kołpaki do mojego aurisa, oryginały Toyotowskie

na stronie niema 17" ale napisałbym do nich, bo twierdzą, że zajmują się importem do polski felg kołpaków, dywaników,  i tym podobne dla TMP, a  ceny mają znacznie lepsze jak ASO
czy to są oryginały tego dokładnie nie wiem lecz mogę stwierdzic, że zdecydowanie ich kołpaki różnią się od tych co są dostarczane razem z samochodem w salonie. Mam trzy sztuki dekli ponieważ jeden następnego dnia odpadł interbloku YARIS
Rozmiar: 15" Numer katalogowy: C 42602-0D100-83 jakośc wykonania  <zalamka> plastik bardzo twardy druty inne pozostawiają wiele do życzenia w stosunku do fabrycznych. Mogą też dostarczac TMP te tańsze co dealerzy zakładają do używanych z programu Pewne Auto.

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Listopada 2010, 17:40:36 »
W sumie to nie wie, te co mam do aurisa nie odstają jakością od kołpaków co mamy do Ave czy Yarisa , (a  są salonowe), oznaczenia też maja identyczne ...

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl