Autor Wątek: kasowanie komunikatu po wymianie oleju w AVE II po fl  (Przeczytany 37039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

doktoreq301a

• Gość
kasowanie komunikatu po wymianie oleju w AVE II po fl
« dnia: 26 Października 2010, 14:04:12 »
Czy po wymianie oleju w AVE II po fl 2007 r 2,2 D4D kasuje się komputer lub komunikat przypominający o wymianie i czy ktoś wie jak to się wykonuje. Mój samochod dotychczas był serwisowany w ASO. Jak dzwoniłem do ASO to mi powiedzieli, że w modelach po 2006 roku po fl na wyswietlaczu pojawia się komunikat przypominający o konieczności wymiany oleju (po ok 17-20 tys km) i podczas wymiany servis go kasuje. Jak  to się wykonuje bo auto jest już po gwarancji i na miejscu mogę wymienić olej dużo taniej  :|

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: kasowanie komunikatu po wymianie oleju w AVE II po fl
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2010, 14:05:35 »
obstawiam że bez podłączenia do kompa to go nie wykasujesz...
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Października 2010, 14:42:25 »
poszukaj na forum w dziale Yaris
W YII D4D samemu dokonujesz wykasowanie klucza serwisowego wymiany oleju. Może ta informacji z Y pomoże i Tobie wykasowac tą funkcję.

doktoreq301a

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopada 2010, 20:23:29 »
Witam
Na innym forum znalazlem kasowanie inspekcji olejowej :  włączam licznik na ODO następnie wyłaćzam zaplon i trzymając kasowanie licznika włączam ponownie zaplon - pojawia się -------- a następnie 000000,   i  to wszystko. pozdrawiam

bajabongo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Stycznia 2011, 22:15:50 »
Witam
Na innym forum znalazlem kasowanie inspekcji olejowej :  włączam licznik na ODO następnie wyłaćzam zaplon i trzymając kasowanie licznika włączam ponownie zaplon - pojawia się -------- a następnie 000000,   i  to wszystko. pozdrawiam
Potwierdzam -  działa. Inspekcja olejowa załącza się poprzez zapalenie na konsoli obrotomierza klucz francuskiego.

Offline Tomkowi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lipca 2016, 20:49:39 »
No niewiem w moim nie Działa ta sekwencja.
T.K.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lipca 2016, 23:41:15 »
W Ave 2007 kasowałem tak: przycisk ODO nacisnąć, włączyć zapłon, wyłączyć zapłon.
Spalanie - Motostat.pl

Offline dsokol

• Początkujący
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopada 2016, 19:33:09 »
W moim Aurisie D2D 2.2 zadziałało gdy zrobiłem tak: wcisnąłem przycisk ODO i jednocześnie przycisk start/stop. ODO trzymałem dopóki nie zniknęły te kreseczki, na dole, wtedy jeszcze raz przycisk start/stop. Ważne: nie wciskałem sprzęgła - bo wcześniej próbowałem z wciśniętym sprzęgłem i nie działało. Co ciekawe - odkryłem, że przy takiej procedurze ale wciskając lewy "kołeczek" a nie ten prawy od ODO pokazują mi się jakieś procenty które mogę zmieniać od 70% do 130% - wie ktoś co to?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl