Autor Wątek: Lampka kontrolna - Airbag (F)  (Przeczytany 27256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jurand55

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Lampka kontrolna - Airbag (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Lipca 2009, 14:14:11 »
   Witam.

Byłem dzisiaj u elektryka zajmującego się typowo elektroniką samochodową no i okazało się ,że po podłączeniu do komputera nie wykazuje żadnych błędów, wszystko w porządku ale kontrolka od airbagu nie chce się zapalić, poduszki  w porządku a kontrolka jak kiedyś ciągle się świeciła tak teraz nie pali się wcale. Odsyła mnie elektryk do ASO TOYOTY ,ale po pierwsze mam daleko do najbliższego a po drugie co najważniejsze przeraża mnie cena jaką mogę zapłacić ,trafi chyba tak jeździć dalej...
   Może ktoś mi coś doradzi co mam robić dalej.
                         Z góry dzięki, pozdrawiam serdecznie.   (najbliższe ASO TOYOTY  to Olsztyn).

Offline jurand55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Sierpnia 2009, 19:55:31 »

Witam.

Odłączyłem akumulator następnie podłączyłem i nic nie pomogło w kwestii palącej  się kontrolki airbagu ,świeci

się dalej ciagle a badanie na komputerze wykazało ,że z poduszkami jest wszystko w porządku, nie mam pojęcia

jak ją wygasić...

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Sierpnia 2009, 03:53:26 »
Wiem ,że opcja ,,szukaj" koślawo działa ale jak się pokombinuje to wszystko znajdziesz!!!
Jestem na forum krótko ale już nie raz ktoś się o to pytał!!!!

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Sierpnia 2009, 08:55:40 »
to sam przedmówca zadaje to samo pytanie w kilku miejscach

Offline jurand55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Września 2009, 22:35:19 »
 Witam

Wybrałem się  dzisiaj  do ASO TOYOTY do Olsztyna ,aby zaradzić palącej się ciągle (obecnie nie palącej)  kontrolki airbagu. Po dokładnym sprawdzeniu układu poduszek powietrznych, skasowaniu 320zł poiformowano mnie,że padł  CZUJNIK PODUSZKI POWIETRZNEJ. Kiedy podano cenę nowego  :shock: to mi ciśnienie podskoczyło maksymalnie. Tu muszę dodać ,że poradzono mi żebym się postarał  używanego, byłby napewno tańszy, to koszt zainstalowania u nich jakieś 200zł. ( diagnostyka miała kosztować 160zł a podskoczyła jeszcze raz tyle).
Podano mi numer katalogowy tego czujnika  A89170-05010 , że taki dokładnie ma być do mojej cariny 2.0 Gli ,silnik 3S-FE, rocznik 97.

Koledzy  i tu moja prośba , może ktoś mi doradzi ,pomoże gdzie szukać tego
   czujnika do kogo się zwrócić kto mógłby mieć ewentualnie  taki używany .
   Na marginesie dodam ,że już doświadczyłem mając inny samochód co znaczą
   poduszki jak wpadłem w poślizg i nurkowałem w rowie, dzięki nim wyszedłem
   bez uszczerbku na zdrowiu.

Czekam na podpowiedz i gorąco pozdrawiam.

Offline Miche

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Września 2009, 22:58:16 »
Napisz do kryspina
Focus II 1,6 :)

Offline jurand55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Października 2009, 23:11:05 »
  Witam

Chciałbym podzielić się wiadomością, że dzięki   Kryspinowi   i w tym miejscu wielkie dzięki dla niego, bardzo mi w tej sprawie pomógł załatwiając mi sterownik airbagu, wszystko wróciło do normy , kontrolka działa , teraz gaśnie po paru sekundach tak jak powinno być. Wymianę zrobiłem w ASO Toyoty w Olsztynie ,przebiegło to sprawnie szybko się uwineli,po rabacie 5% skasowali 190zł i problem zniknął ,lampka kontrolna działa poprawnie i mój problem został rozwiązany.
               Pozdrawiam cześć.

Offline wolff

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Grudnia 2009, 21:31:14 »
Żeby było jasne - czytałem FAQ i nie znalazłem tam iformacji na żądany temat.
KIlka dni temu zaczęła migać Mi kontrolka poduszki powietrznej ,na początku myślałem że to od akumulatora (bo był kiepski),ale po wymianie jest tak samo.
Zanim pojadę do elekryka chciałbym poznać opinię na ten temat Ludzi z Klasą.  <palacz> <kawusia> <regulamin>

żeby było jasne,jeśli odnalazłeś odpowiednie wątki to nie musiałeś zakladać nowego.
Scialiłem

Eddie
« Ostatnia zmiana: 23 Grudnia 2009, 23:24:46 wysłana przez eddie »

Offline jurand55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Grudnia 2009, 01:41:22 »
U mnie było to tak ,że raz się paliła(ciągle),  następnie nie świeciła ,aż przyszedł moment ,że się nie zapalała wcale. Po diagnostyce w ASO okazało się ,ze siadł czujnik poduszek i trzeba było wymienić sterownik od poduszek i teraz jest dobrze. 
          Pozdrawiam.

Offline wolff

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Czerwca 2011, 15:48:55 »
Witam wszystkich zakręconych posiadaczy Carin.
Przeczytałem dział FAQ pod tytułem takim jak umieściłem w temacie ,i niestety nie znalazłem satysfakcjonującej Mnie odpowiedzi.
Mam problem z kontrolką poduszki powietrznej ,która powłączeniu silnika cały czas miga.
Czy ktoś miał podobny problem i jak rozwiązac zistniałą usterkę.

Demontaż żarówki na desce rozdzielczej raczej nie wchodzi w grę.

Kolejny raz przypominam o opcji ,,szukaj" zanim założysz nowy wątek!!!
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2011, 18:00:19 wysłana przez Robsajson »

Offline Jimmy1976

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Czerwca 2011, 16:55:18 »
trzeba sprawdzić co jest nie halo w air Back
i przestanie migać najprawdopodobnie któryś kabelek od pirotechnicznego napinacza zaśniedział .Tylko nie kombinuj z miernikiem bo będziesz miał bum i pełno talku w aucie <diabel>
Naprawa aut mechanika,elektryka ,diagnostyka,części nowe w atrakcyjnych cenach dorabianie przewodów hamulcowych na wymiar 728-820-205 ! http://www.autowarsztat.wroclaw.pl              Dzwoń pytaj ! GG 7120040 Wysyłka !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl