Autor Wątek: odcięcie pompy paliwa na lpg  (Przeczytany 5195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

swip

• Gość
odcięcie pompy paliwa na lpg
« dnia: 20 Listopada 2010, 18:56:14 »
Witam, zdaje się, że jeżdżąc na gazie ubywa mi trochę benzyny. Stąd chęć odcięcia pompy przekaźnikiem. Niektórzy mówią, że sprzyja to zapiekaniu się wtrysków i skraca życie pompy. Jak to wygląda w naszych carinach, ktoś z większym przebiegiem na takiej konfiguracji mógłby się wypowiedzieć?

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
Odp: odcięcie pompy paliwa na lpg
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopada 2010, 19:29:47 »
Braciak miał ten patent w skodzie i generalnie nic się nie działo ale mój mechanik ( GURU) mówi że można schrzanić listwę wtryskową gdyż benzyna ją chłodzi. Nie zakładałbym na twoim miejscu. A może po prostu zawór odcinający benzynę ci szwankuje???? Ja bym to sprawdził a nie bawił się w wynalazki.PZDR

swip

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopada 2010, 20:49:15 »
Nie jestem pewien co do swojej instalacji bo samochód kupiłem już z nią. Mam emulator wtrysków więc benzyna płynie cały czas żeby je rzekomo chłodzić. No i przypuszczam że któryś wtrysk przecieka. Niektórzy piszą, że takie chłodzenie wtrysków nic nie daje, a zacierają się ponieważ długo nie płynie przez nie benzyna - stąd ważne żeby odpalać na benzynie. Dodatkowo wyłączenie pompy powinno przedłużyć jej żywot. Więc są i plusy takiego odcięcia.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2010, 22:04:09 »
Zostaw instalację w spokoju i sprawdz emulator czy nie ma dziwnego zachowania i podaje oba paliwa.Nie ma potrzeby robić odłączenia pompy,nic nie zyskasz a możesz tylko stracić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl