Autor Wątek: Przegląd po 60 tyś. - zakres przeprawdzonych czynności serwisowych.  (Przeczytany 13445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centerek

• Gość
          Witam !

Mam małe pyt dotyczące jakie czynności przeglądowe mnie czekają niebawem i le to kosztuje  w ASO?

Chodzi mi o to czy muszę wymienić świece, olej w skrzyni biegów i znowu płyn hamulcowy.
Na pewno filtr powietrza bo nie był nigdy wymieniany. Za duży przegląd, gdzie wymieniali płyn hamulcowy zapłaciłem 1035 zł.

Więc jak podsumuje 1035+150 świece+250 wymiana oleju +100 filtr powietrza ? Czy to takie ceny i czy serwisy po gwarancji opierają się na przeglądach-cennikach- przegląd zdrowia lub bezpieczeństwa dla aurisa czy Serwis Dobrych Cen?
       Dodam ,że klocków jeszcze nie wymieniałem -więc kolejne 300 zł.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi....
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2010, 07:52:57 wysłana przez SZYMON14 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Przegląd po 60 tyś. - zakres przeprawdzonych czynności serwisowych.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2010, 09:08:09 »
ale duży przegląd jest właśnie po 60kkm
pewnie zrobiłeś wcześniej bo nie miałeś przebiegu czy tak?
jeśli auto po gwarancji a tak jest to śmiało wal Serwis Dobrych Cen
albo szukaj jeszcze czegoś tańszego.

centerek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2010, 12:14:17 »
przeglądy szybciej mi wychodzą czasowo niż przebiegami...

W  corolii e12 wymieniałem olej w skrzyni  po 5tym roku, podobnie jak świece, wszystko w aso...
nigdy nie zawiodła

oldGreg

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2010, 13:15:28 »
Szukam wymiany oleju w skrzyni dla Aurisa na oficjalnej rozpisce Aurisa i wymiana jest przy 60-tys/ 48 mies ale tylko jesli auto uzytkowane w ciezkich warunkach. Inaczej tylko inspekcja.
Co do swiec to 1.6 ma irydowe ktore wymienia sie dopiero po 90tys km. Swiece w 1.4 wymiana co 60tys/48 mies. to samo dotyczy filtra powietrza.
Plyn chlodzacy pierwsza wymiana dla S-LLC (rozowy) po 150 tys a potem co 90 tys.
Filtr paliwa co 60 tys / 72 mies
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2010, 13:21:22 wysłana przez oldGreg »

centerek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Grudnia 2010, 13:49:08 »
Wielkie dzięki! Będę spał spokojnie bo już myślałem, ze zostawię w ASO z 2000 zł, a skończy się na przeglądzie Serwis Dobrych Cen komfort  870 zł+wymiana klocków za 300zł, dopiero na wiosnę..

Cytuj (zaznaczone)
Szukam wymiany oleju w skrzyni dla Aurisa na oficjalnej rozpisce Aurisa i wymiana jest przy 60-tys/ 48 mies ale tylko jesli auto uzytkowane w ciezkich warunkach. Inaczej tylko inspekcja.
Co do swiec to 1.6 ma irydowe ktore wymienia sie dopiero po 90tys km. Swiece w 1.4 wymiana co 60tys/48 mies. to samo dotyczy filtra powietrza.
Plyn chlodzacy pierwsza wymiana dla S-LLC (rozowy) po 150 tys a potem co 90 tys.
Filtr paliwa co 60 tys / 72 mies
         Jeszcze raz dzięki !!!pozdraiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl