Autor Wątek: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.  (Przeczytany 574815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sauron88

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris 2
Odp: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.
« Odpowiedź #1005 dnia: 03 Grudnia 2023, 12:01:09 »
Przeglądając wątek zastanawiam się, ile będę musiał zapłacić za przegląd w celu przedłużenia gwarancji na kolejny rok, aby wciąż uczestniczyć w programie Toyota Pewne Auta Używane (czy jak się on zwie).

Samochód kupiony końcem kwietnia jako sześciolatek, a więc jeszcze przez 4 lata może być na przedłużonej gwarancji. Warunek - badania okresowe w ASO. Sprzedawca zapewniał w kwietniu, że powinno być około 1500 zł, ale jak w postach z 2019 roku można przeczyć około 2000 zł za przegląd, to nie wiem jak będzie w marcu czy kwietniu 2024. Model Auris 2 FL hybryda.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1006 dnia: 03 Grudnia 2023, 13:57:40 »
Bo przegląd przeglądowi nie równy i jeden będzie kosztował np.1500 (po roku, trzech) drugi 2000 a po 6 latach i ponad 3kpln. Do tego zależy od modelu auta.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #1007 dnia: 03 Grudnia 2023, 14:58:38 »
Miesiąc temu za "mały" przegląd w ASO Bydgoszcz zapłaciłem 1800 zł. W tym nowy akumulator, wyważenie kół, nadplanowo filtr ppyłkowy, gwarancja roczna Relax i oczywiście wszystko co wynika z "małego". Nic swojego nie miałem. Wliczyli rabacik i punkty More.
Auris II 1.6 2014
Spalanie - Motostat.pl

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #1008 dnia: 05 Grudnia 2023, 20:00:33 »
Model Auris 2 FL hybryda

Niestety miejsce ma znaczenie i względem tego kształtują się nieco inne ceny. ASO to prywatne firmy, a nie sieciowy sklep. A do tego miejsce ma znaczenie, na zadupiu inaczej, a w stolicy inaczej, to skrajne porównanie, ale jest podobnie tylko inna skala.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline tacim

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2019
« Odpowiedź #1009 dnia: 01 Lipca 2024, 16:41:47 »
Mi zawołali za Auris 2019 - 2 do 2.5 k za relax przy 120 tysiącach to chyba w ciul drogo.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1010 dnia: 01 Lipca 2024, 18:13:35 »
Lekkie oderwanie od rzeczywistości
« Ostatnia zmiana: 01 Lipca 2024, 18:41:20 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline tacim

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2019
« Odpowiedź #1011 dnia: 01 Lipca 2024, 20:05:18 »
Może ktoś podpowie gdzie jest jakiś tańszy serwis w okolicach Wrocka . Te 2-2,5 jest z Długołęki.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1012 dnia: 01 Lipca 2024, 21:20:22 »
Możesz sprawdzić na swoim koncie i w aplikacji
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline sliwma

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris TS HSD
« Odpowiedź #1013 dnia: 01 Lipca 2024, 21:25:32 »
We Wrocławiu/okolicach to zasadniczo albo Dobrygowski (Długołęka), albo Nowakowski (Bielany), albo Centrum (Gadowianka), przynajmniej jeśli o ASO chodzi.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
'15 Auris TS HSD Prestige + SkyView (MR'13)

Offline Piterdenis

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris TS HSD
« Odpowiedź #1014 dnia: 01 Września 2024, 14:54:58 »
Auto Park Jedyny serwis ASO w Białymstoku.
Mały przegląd przy 105 000 km (wariant Standard), przebieg 93 000 km.
Cena roboczo - godziny po 10 % rabacie to 565 zł brutto. Równo rok temu przy tzw. dużym przeglądzie ta sama roboczo - godzina kosztowała 470 zł. Rabat na materiały 5%.
Olej z filtrem i uszczelką korka łącznie 350 zł. Reszta to pierdoły.
Łącznie za przegląd 950 zł

Offline DarioT

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #1015 dnia: 27 Września 2024, 09:45:14 »
Siemka,
pacjent AURIS TS HSD 2018 -  jestem świeżo po kolejnym przeglądzie na 105 kkm (przebieg 102kkm). Wariant Relax - koszt 1098 PLN. W cenie - wymiana oleju + filtr oleju, test baterii trakcyjnej, dezynfekcja klimatyzacji, czyszczenie hamulców, dolewka płynu chłodniczego (tego z prawej strony), nowe wycieraczki szyby przedniej. Dodatkowo pierdyliard innych punktów kontrolnych odhaczonych na rozpisce. Czas 2h.
Pzdr 
DarioT

Offline uno0

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris II Hybrid
« Odpowiedź #1016 dnia: 20 Marca 2025, 17:31:19 »
jakie macie zdanie na temat ASO i przeglądów okresowych. Kupiłem Toyotę z salonu od pierwszego właściciela i książeczka serwisowania do samego końca. Ale okazało się że jeden z głośników  nie działa. Wracam po 20 minutach mówią kostka poszła. Ja mówię ciach i samą nową kostkę niech zamontują. A oni.... w życiu....Panie to jest ASO Toyota tylko cała nowa wiązka i zrobią to gratis. Za tydzień oddałem auto i głośnik działał. Ale po miesiącu dokładnie ta sama sytuacja z drugiej strony. Po zdjęciu boczków i obejrzeniu tych "wypasionych" głośników :-) ( kostka padła) podjąłem decyzję o ich wyrzuceniu i montażu innych normalnych. Otwieram poprzednie drzwi a tam......nowa kostka dołączona do starej wiązki!!!! Aż mnie zagotowało bo przecież mogli to zrobić od razu. I nie chodzi mi oto że  tak zrobili....Ale to oni mowią Panie to serwis ASO...wolałbym w takim razie nie dzielić się prawie nowym filtrem z innej Toyoty :-(

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.
« Odpowiedź #1017 dnia: 20 Marca 2025, 19:41:23 »
ASO tylko z musu, czyli Gwarancja i Szkoda z OC sprawcy. Najgorszy możliwie serwis opakowany w nawijającą ci makaron na uszy obsługę. Po wymianie drzwi została mi jakaś gąbka w kieszeni, piszę maila z pytaniem czy to jest od auta, czy co to jest bo autentycznie nie wiem, a że inną rzecz spartolili to mnie zaprosili na poprawki. Przy odbiorze mi pan obsługujący mówi że „gąbka okazała się kluczowa”. Wsadzili ją za głośnik niskotonowy, ten co się wyciąga szarpnięciem. Okleinę ramki okna łaskawie zamówili poprawną, a nie jakiś za krótki kawałek czarnej taśmy z odzysku, ale drzwi dalej nie są równo dopasowane do tylnych, co prawda lepiej niż było za pierwszym razem. No ale żeby to zrobić dobrze to by musieli mieć hydrauliczne ramię jak mają w fabryce aby przełożyć ciężar drzwi, lub poświęcić dużo czasu a z tego pieniędzy nie ma to byle jak na oko i fajrant. Klient w końcu się znudzi reklamowaniem. Jak na ASO Toyoty w PL i tak powyżej normy, bo w ogóle mieli lakiernię/blacharnie w salonie, znajomemu nawet nie powiedzieli że nie mają i pojechali autem na kołach do miasteczka 40km dalej. Nawet nie przerzucili auta w tryb serwisowy i była trasa w MyToyota. Auto z leasingu, tylko jedna osoba jest uprawniona do prowadzenia. Także jakość sztos. Jest szansa że to czytają, to pozdrawiam. Do zobaczenia w sierpniu na okresowym serwisie co nam jeszcze jesteście dłużni. Ciekawe jaki olej będzie w tym darmowym pierwszym serwisie, 5w30?
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2025, 19:52:00 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1018 dnia: 20 Marca 2025, 21:02:32 »
serwis ASO.

Utlenionee piny w złączach głośników są tylko skutkiem a przyczyną jest nieszczelność na folii drzwiowej/odchodzenie mastyki, woda przeciekająca tamtędy z wnętrza drzwi powoduje "podlewanie" konektorów głośników lub przecieki wody do wnętrza pojazdu.

Chciałbym wierzyć, że zostało to też ogarnięte  :cool:
 <zalamka>

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #1019 dnia: 31 Marca 2025, 14:05:19 »
Dzisiejszy przegląd w ASO.
Do wymiany mam tarcze i klocki (zaawansowana korozja + nierównomierne zużycie) już jestem umówiony w niezależnym warsztacie na malowane ATE bo nie będę im płacił 2900 z wymianą za dziadowski korodujący niemalowany OEM.

Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl