Autor Wątek: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.  (Przeczytany 575349 razy)

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.
« Odpowiedź #420 dnia: 09 Lutego 2017, 20:33:58 »
Autko miało wtedy 1.5 roku, dostałem tylko dlatego gdyś widocznie nowy ASO wydaje, a stary wie że nie trzeba i tego nie robił.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #421 dnia: 20 Lutego 2017, 20:34:26 »
Być może, pobiłem rekord. Za standardowy przegląd po 2 latach/30 kkm zapłaciłem 866,47 zł (TGMO 0W20, filtr p.pyłkowy węglowy, wymiana płynu hamulcowego, itd.).
Wliczony rabat sumaryczny (w tym Toyota More) - 76 zł. ASO Bydgoszcz. 
Ktoś startuje?
Spalanie - Motostat.pl

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #422 dnia: 22 Lutego 2017, 09:21:18 »
Być może, pobiłem rekord. Za standardowy przegląd po 2 latach/30 kkm zapłaciłem 866,47 zł (TGMO 0W20, filtr p.pyłkowy węglowy, wymiana płynu hamulcowego, itd.).
Wliczony rabat sumaryczny (w tym Toyota More) - 76 zł. ASO Bydgoszcz. 
Ktoś startuje?

Potwierdzam, że  Toyota Jaworski Auto Sp. z o.o. stosuje bardzo "rozsądne" stawki - nie będę koleżanek/kolegów denerwował ale poziom podobny albo jeszcze niższy :)
Ale dzięki temu prawie zawsze jest pełne obłożenie a jakość nadal pozostaje na najwyższym poziomie i pojawiają się Klienci z dość odległych często terenów.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: 22 Lutego 2017, 09:42:39 »
Kurcze, tak daleko... może po drodze na morze bałtyckie  :o przetestuję ich cierpliwość na przykładzie mojej Auris  :cheesy:
A tak poważnie: faktycznie cena jak za mały przegląd. Życzę klientom, aby tak pozostało, a że obłożenie... trzeba ustalić sobie termin i po ptokach. Proponuję ich na "gablotkę" w ASO Toyota poniżej  :good:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #424 dnia: 22 Lutego 2017, 12:41:00 »
Z ciekawostek napisze, że zacinała mi się lampka oswoetlajaca kabinę. Wymienili na nową. Koszt 1219zl. Oczywiście na gwarancji. Teraz jadę do ASO bo skrzypi zawieszenie przy przejeżdżaniu przez próg zwalniajacy i brzeczy jakaś blacha/oslona tlumika(?)

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
Auris HSD:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #425 dnia: 22 Lutego 2017, 12:44:45 »

jakość nadal pozostaje na najwyższym poziomie i pojawiają się Klienci z dość odległych często terenów.

No mi akurat przejazdem do pracy z Gdyni po drodze  :cool:  to na akcje serwisowe robione u nich miałem zawsze mycie gratis  :good: Również szczerze polecam, tak ogólnie (nie kosztowo)  :good:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #426 dnia: 22 Lutego 2017, 12:52:08 »
Z ciekawostek napisze, że zacinała mi się lampka oswoetlajaca kabinę. Wymienili na nową. Koszt 1219zl. Oczywiście na gwarancji.

Która ?
Po stronie kierowcy czy pasażera ?
Bo u mnie od pasażera  :-(
Nie przyszło mi do głowy zgłaszać tego , ale zainspirowałeś mnie  :cheesy:
Mocna marudzili przy wymianie ?

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #427 dnia: 22 Lutego 2017, 18:26:40 »
Nic nie marudzili. Zacinala się od  kierowcy i pasażera. Z tyłu działają idealnie. Z przodu teraz już też. Mnie to irytowało mocno bo używam tego codziennie.

Auris HSD:

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #428 dnia: 22 Lutego 2017, 18:28:04 »
Aha dodam że jeśli nawet zostawi się włączone światło w kabinie pasażerskiej i zamknie auto to zgaśnie światło po około 15 minutach. W rav4 z 2006 np nie gaśnie wcale.😊

Auris HSD:

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #429 dnia: 22 Lutego 2017, 18:36:30 »
Nic nie marudzili.

Mieli od ręki na wymianę czy czekałeś aż sprowadzą ?

jeśli nawet zostawi się włączone światło w kabinie pasażerskiej i zamknie auto to zgaśnie światło po około 15 minutach.

Fajny patent  :good:
Jest o tym w instrukcji, czytałem  :-)
Nie pamiętam już dokładnie ale chyba dotyczy to wszystkich świateł  :o

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #430 dnia: 22 Lutego 2017, 21:31:13 »
Witam,

Otrzymałem odpowiedź z Toyoty w sprawie przeglądów i 10-cio letniej gwarancji na baterię.

Pozwolę sobie fragment zacytować, żeby czegoś nie pomylić:

"
Należy wspomnieć również, że rozszerzona gwarancje jest automatycznie uruchamiana w systemie CWS (centralna baza danych) z chwilą zakończenia testu układu hybrydowego z wynikiem pozytywnym, w przypadku samochodu o przebiegu wyższym niż 85 000 km lub wieku powyżej 4 lat. Wynika to z faktu, że po uwzględnieniu okresu rozszerzonej gwarancji, akumulator hybrydowy będzie chroniony poza okresem gwarancji fabrycznej na układ hybrydowy, która wynosi 5 lat lub 100 000 km.
"

Czyli pierwszy dodatkowy przegląd, raczej nie płatny, ASO powinno zrobić po 4 latach, żeby wpisać samochód do CWS.

i jeszcze jedno. Ponieważ rozszerzona gwarancja jest automatycznie rejestrowana w CWS, to ASO nie musi wystawiać na to żadnego papieru, ale może wydrukować raport i nam przekazać.

Dostałem jeszcze, że dostałem załącznik z warunkami gwarancji....fajnie :)

Offline llukash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: 23 Lutego 2017, 13:47:58 »
Być może, pobiłem rekord. Za standardowy przegląd po 2 latach/30 kkm zapłaciłem 866,47 zł (TGMO 0W20, filtr p.pyłkowy węglowy, wymiana płynu hamulcowego, itd.). Wliczony rabat sumaryczny (w tym Toyota More) - 76 zł. ASO Bydgoszcz. Ktoś startuje?

Ja wczesniej pisalem o tych cenach przegladow... no i jak juz znalazlem to sam sie zdziwilem bo po odjeciu punktow TM zaplacilem ponizej 700zl  za przeglad po 30k km. :)

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #432 dnia: 25 Lutego 2017, 21:22:44 »
Jestem po przeglądzie 15 tys. Koszt robocizny ok. 250 zł brutto (0.9 roboczogodziny). Wziąłem przegląd MINI. Jak się okazało można taki zastosować nawet przy przeglądach gwarancyjnych.
Olej mój (TGMO 0w20), filtr oleju ich (coś koło 46-48 zł), doszła jeszcze podkładka za chyba 6 zł. Jak się okazuje przegląd mini bez głupot, mycia itp. wystarcza do nie stracenia gwarancji, stempelek oczywiście jest. :-)
Po co robić więcej po takim przebiegu. Oczywiście w tej cenie żadnej ścieżki, po prostu nic. Praktycznie tylko wymiana oleju i filtra. Prosiłem o nie wymienianie kabinowego. Niby jeszcze było sprawdzenie układu hamulcowego (bo podali grubość okładzin), układu wydechowego, zawieszenia ale wg mnie to taka bajka dla grzecznych dzieci ;-).
Najważniejszy oczywiście z tego wszystkiego jest stempelek :-).

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #433 dnia: 26 Lutego 2017, 23:37:20 »
Zdaje się, że przegląd przy tym przebiegu to tylko wymiana oleju, filtra oleju i takie tam. Kabinowy filtr do wymiany przy 15 tyś? Chyba, że po roku, nie wiem. Co do mycia auta... a kto lub gdzie nakazuje myć auto klienta podczas przeglądu... chyba, że chodzi o stan powłoki lakierniczej  :o który i tak mają w czterech literach.
Jeżeli sobie Panowie myją, to powinni za swoje jeżeli nie uzgodnili to z klientem.
Zresztą przeglądy możemy robić w innych stacjach obsługi (dyrektywa EU) , a tutaj jest pole do popisu. Jakość i cena.
Wiadomo, że hybrydę i jej "Check" musimy wykonać w ASO Toyota, ale to już takie straszne nie jest.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #434 dnia: 27 Lutego 2017, 14:56:10 »
Przeglądy można robić w niezależnych warsztatach, ale w przypadku konieczności skorzystania z gwarancji to na kliencie leży obowiązek udowodnienia, że przeglądy zostały wykonane w zakresie zgodnym z wymaganiami Toyoty (w skrócie warsztat ma wydać papier z zakresem wykonanego przeglądu).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl