Autor Wątek: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.  (Przeczytany 574898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zakres / Koszty przegladów w Aurisie.
« Odpowiedź #240 dnia: 05 Lutego 2016, 22:44:49 »
A co myślicie o ENEOS Premium Ultra 0W20? W poprzedniej mojej mazdzie 323f polecali do skrzyni tego producenta - Japonia.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #241 dnia: 06 Lutego 2016, 09:12:08 »
W ubiegłym roku na przeglądzie właśnie taki zalałem. W tym roku chyba zgodnie z sugestiami kolegi Paba kupię taki : http://galonoleje.pl/sklep/0w20/2214-shell-helix-ultra-sn-0w20-1l-dawnej-aj-0w20.html?search_query=helix+ultra+0w20&results=1
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #242 dnia: 06 Lutego 2016, 10:15:46 »
A co myślicie o ENEOS Premium Ultra 0W20? W poprzedniej mojej mazdzie 323f polecali do skrzyni tego producenta - Japonia.
ten olej jest lany bodajże w Singapurze
TIIDA '09

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #243 dnia: 06 Lutego 2016, 16:22:16 »
Przegląd po 2 latach/30.000 km (przy stanie 21.500 km) = 629,49 zł
Olej, filtr przeciwpyłkowy i płyn hamulcowy zawiozłam swoje, co dało 110 zł oszczędności względem pełnej kwoty przeglądu w serwisie

« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2016, 16:25:40 wysłana przez vannkama »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #244 dnia: 07 Lutego 2016, 16:39:49 »
eneos najlepsze oleje ktore znam stosunkowo nowe w kraju , japonsie bardzo wysokiej jakosci

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #245 dnia: 07 Lutego 2016, 16:45:55 »
Przegląd po 2 latach/30.000 km (przy stanie 21.500 km) = 629,49 zł Olej, filtr przeciwpyłkowy i płyn hamulcowy zawiozłam swoje, co dało 110 zł oszczędności względem pełnej kwoty przeglądu w serwisie
pytanie czemu robicie przeglądy w serwisie ???? ja robie u mechanika i mam 250 złotych 270 najwyżej , nie ma sensu kiedy mamy gwarancję taka krótka jak 3 lata. przy 6 letniej Gwarancji (Toyota Hellas) to tak może i by był sens ale na 3 letnia to ?? i tak nic się nie zepsuje w pierwsze 3 lata !!! mam 3 letni samochód jeszcze u nich nie bylem na przeglądzie to jest bardzo drogie po pierwsze a po drugie nakazują mi umycie samochodu nie chce myc samochodu

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 07 Lutego 2016, 21:08:07 »
Przed końcem 3 letniej gwarancji Toyota mi wymieniła: wydech, reflektory, mechanizm różnicowy, tylne zaciski hamulców, gąbki foteli przednich. Czy jakbym jeździł na przeglądy nie do ASO uważasz że by wymienili?
To że nie dostrzegasz usterek, nie znaczy że ich nie ma.
Też uważam, że ASO przesadzają z ceną robocizny i pewnie na przegląd pojadę na Słowację przy okazji wyjazdu na narty, ale namawianie do dobrowolnej rezygnacji z gwarancji żeby zaoszczędzić kilkaset złotych przy aucie za kilkadziesiąt tysięcy jest niepoważne.

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 07 Lutego 2016, 21:55:29 »
Przed końcem 3 letniej gwarancji Toyota mi wymieniła: wydech, reflektory, mechanizm różnicowy, tylne zaciski hamulców, gąbki foteli przednich.

Odyso, a co było z mechanizmem różnicowym?

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #248 dnia: 07 Lutego 2016, 22:06:56 »
Przed końcem 3 letniej gwarancji Toyota mi wymieniła: wydech, reflektory, mechanizm różnicowy, tylne zaciski hamulców, gąbki foteli przednich. Czy jakbym jeździł na przeglądy nie do ASO uważasz że by wymienili? To że nie dostrzegasz usterek, nie znaczy że ich nie ma. Też uważam, że ASO przesadzają z ceną robocizny i pewnie na przegląd pojadę na Słowację przy okazji wyjazdu na narty, ale namawianie do dobrowolnej rezygnacji z gwarancji żeby zaoszczędzić kilkaset złotych przy aucie za kilkadziesiąt tysięcy jest niepoważne.
A niby ze co ze mechanik z dyplomem nie może zdobyć przegląd tak samo jak toyota??? nikt nie może mi nic odmówić skoro samochód jest serwisowany w innej stacji serwisowej z papierami i autoryzowanej . A jak za dużo sie mają to kontakt do toyoty Europe i tyle to tak nie jest .. Jeśli mam problem wam mowie z poziomu autoryzowanego deleara czy stacji nigdy nie rozwiążą go jeżeli jednak sie pogada z wawa lub Europe to wtedy problem automatycznie rozwiązywany !!!każdy delaler ma swoje zasady i więcej niż mniej przestrzega co im nadaje toyota Europe.
jeśli chodzi o reflektory to nie gadam ta koito schodzi na psy same śmieci mam w lampie tylnej prawa lewa ...No nie wiem czemu reflektory i wydech wymieniony??
Uważam ze da sie to załatwić pogadaj z mechanikiem ewentualnie daj mu cos to wszystko na gwarancji ci załatwi nawet jeśli dawno po gwaracji!!

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #249 dnia: 09 Lutego 2016, 22:21:38 »
Orientujecie się czy jest problem aby w całości pokryć koszt przeglądu punktami Toyota More? Mam ich spoooro, a przegląd tzw. "mały", w dodatku z własnym olejem.

Offline pafocie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 10 Lutego 2016, 12:38:11 »
Z tego co wiem to nie ma. Skąd masz tyle punktów?? ;) Mam konto w Toyota Bank, mam punkty za ubezpieczenie, za płatności kartą, a w rok ledwie 14.000 uzbierałem...

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #251 dnia: 10 Lutego 2016, 13:06:27 »
Zakup samochodu, serwis itd..
Podpowiesz jak połączyć konto w Toyota Bank z tą kartą? Korzystam baaaardzo aktywnie z konta w TB.

Offline pafocie

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakres / Koszty przeglad�w w Aurisie.
« Odpowiedź #252 dnia: 10 Lutego 2016, 14:25:15 »
No tak, mam auto w leasingu, a firm nie dotyczy program lojalnościowy :(
Zobacz tu: http://toyotabank.pl/1650.html
Pewnie wystarczy tylko podłączenie karty pod Twój Toyota More.
Jeśli tankujesz na Shellu, to ich 100 punktów możesz wymienić na 100 punktów Toyota More, płacąc oczywiście kartą Toyoty ;)
Tak samo za zakup ubezpieczenia dostaje się dość dużo punktów, i tak mam dobrą ofertę od nich, więc i z tego punkty lecą.

Offline SLK

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #253 dnia: 10 Lutego 2016, 15:19:53 »
firm nie dotyczy program lojalnościowy :(

ja kupowałem w leasingu toyotę i dostałem punkty za zakup - na prywatną osobę, a następnie przy pierwszym przeglądzie wykorzystałem wszystkie punkty (przegląd na fakturę vat).

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #254 dnia: 10 Lutego 2016, 20:15:00 »
No i szykowałam się na niewielki wydatek przy przeglądzie, a wyszło - jak to mawia młodzież "grubo".
Zacznę od milszej części czyli samego przeglądu po 3 latach/45 tysiącach (w praktyce 37 300 km): (wszystko brutto po upuście 10%)
- Przegląd 3 rok - 214,76 zł
- Filtr oleju, Toyota - 42,07 zł
- Uszczelka korka oleju - 5,29 zł
- Filtr powietrza, Toyota - 72,24 zł
- Filtr kabinowy, Toyota - 75,6 zł
Olej własny Toyota 0W20.
Łącznie: 409, 96 zł brutto

A teraz "niespodzianka":
Klocki przód zdarte do zera po 37kkm, strach jeździć, tarcze już z rantem. Nieprzewidziany wydatek po rabacie:
- Wymiana tarcz przód - 119,31 zł
- Tarcze przód, Toyota - 282,9 zl*2= 565,8 zł
- Klocki hamulcowe przód, Toyota - 418,2 zł (podobno nie istnieje nawet zamiennik  :wallbash:)
RAZEM: 1103,31 zł  :cry:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl