Autor Wątek: filtr przeciwpylkowy  (Przeczytany 5674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

oldGreg

• Gość
filtr przeciwpylkowy
« dnia: 26 Grudnia 2010, 16:55:32 »
Witam,
mam pytanie co do montazu filtra przeciwpylkowego w Aurisie. Tzn. Filtr jest prostokatny i z dwoch stron ma cos jakby utwardzane boki z napisami (krotsze), a dwa boki sa miékkie (dluzsze). Moje pytanie to jak powinien on byc zamontowany? Ktory bok powinien byc od strony klapki zamykajacej- twardszy (krotszy) czy miekki (dluzszy)? Mam nadzieje ze napisalem zrozumiale :huh: ? U mnie chyba cos jest nie tak i mam wrazenie ze w serwisie ktos wcisnal go odwrotnie.

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
Odp: filtr przeciwpylkowy
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2010, 18:30:47 »
twarde boki przód-tył, i z przodu od strony klapki powinien mieć napisy wskazujące gdzie jest góra (up) ze strzałką

zresztą, można przeczytać o tym w instrukcji :)
« Ostatnia zmiana: 26 Grudnia 2010, 18:34:10 wysłana przez kingcin »

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

oldGreg

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2010, 09:49:07 »
Dzieki, wczoraj chcialem wyczyscic i jakis "spec" zamontowal go odwrotnie. Nikogo nie bede winil bo nawet nie wiem gdzie i kiedy byl ostatnio wyciagany.

dandi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudnia 2010, 00:03:27 »
Glupie pytanie, ale gdzie on jest? :) w sensie ktoredy sie dostac, jakos od schowka, czy od frontu?

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Grudnia 2010, 10:03:23 »
Sciągasz dół schowka - z prawej wypinasz i juz można go zdjąć - wtedy wszystko widać

dandi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Grudnia 2010, 10:54:21 »
Sciągasz dół schowka - z prawej wypinasz i juz można go zdjąć - wtedy wszystko widać

dziekuje :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl